Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daihatsu v Ženevě 2009

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Japonský specialista na malá auta a subtilnější SUV přivezl ukázat do Ženevy hlavně inovovaný Terios.

Terios

Japonské Daihatsu spadající do skupiny Toyoty v Ženevě představilo modernizované malé SUV Terios, které bylo poprvé uvedeno na světové trhy v roce 1997 a ve své aktuální druhé generaci se představilo v roce 2006. Daihatsu Terios dostalo v rámci modernizace nově stylizovaný přední i zadní nárazník, novou masku chladiče, nové zadní svítilny a 16palcová litá kola s novým designem. V interiéru je nově řešený přístrojový panel, nový volant a nové barvy na středové konzole.

Evropská verze Teriosu měří 4055 mm na délku, 1695 mm na šířku a 1680 mm na výšku (1730 mm se střešními lyžinami). Zavazadlový prostor má základní objem 380 litrů, pohotovostní hmotnost se zážehovým čtyřválcem o objemu 1,5 l činí 1350 kg. Jednotka poskytuje maximální výkon 77 kW (105 k) při 6000 otáčkách a točivý moment 140 Nm při 4400 otáčkách. V Evropě je Terios nabízen výhradně s pohonem všech kol, rozdělení točivého momentu zajišťuje mezinápravový diferenciál.

Standardní výbava obsahuje čelní a boční airbag pro řidiče i spolujezdce, ABS s EBD, posilovač řízení, centrální zamykání s dálkovým ovladačem, klimatizaci, elektrické ovládání oken vpředu i vzadu, elektrické ovládání zpětných zrcátek, autorádio s přehrávačem CD i MP3, 4 reproduktory, vstup pro iPod nebo MP3 přehrávač a nárazníky v barvě karoserie. Ve výbavě SX má Terios navíc elektricky vyhřívané zadní okno, hlavové airbagy pro cestující na předních i zadních sedadlech, litá kola, elektronický systém kontroly stability vozu, multifunkční display a střešní ližiny. Příplatková výbava zahrnuje automatickou 4stupňovou převodovku a metalický lak.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)