Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler Buses: Inteligentní elektrohydraulický posilovač řízení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Daimler Buses uvádí novinku v podobě inteligentního elektrohydraulického posilovače řízení pro autobusy, jejíž využití má přispět ke snížení jejich spotřeby paliva.

Inteligentní elektrohydraulický posilovač řízení (EHPS) představuje plně integrovaný systém, který nahrazuje konvenční posilovače řízení s čerpadlem používané v současnosti ve všech autobusech Daimler Buses s celkovou hmotností nad 7,5 tuny.

Elektrické čerpadlo EHPS zcela nahrazuje systém, který je poháněn spalovacím motorem, což posilovači řízení umožňuje pracovat bez ohledu na otáčky motoru.

EHPS je složeno ze synchronního motoru, řídící jednotky, vysokovýkonného elektrického systému a hydraulického čerpadla. Všechny komponenty jsou pro snadnou montáž do autobusu uloženy ve společném pouzdře, umožňujícím jednoduchou vizuální kontrolu stavu hladiny kapaliny v posilovači.

Krátké hydraulické potrubí má snižovat ztráty výkonu, které vznikají v hydraulickém okruhu vlivem tření. Řídící jednotka stále monitoruje údaje z řízení vozidla a v závislosti na aktuálních podmínkách upravuje zásahy posilovače, čímž má výrazně přispívat ke snížení spotřeby paliva.

Daimler Buses uvádí, že EHPS bylo vyvinuto ve spolupráci s Engineering Center Steyr GmbH & Co. KG, sídlící v rakouském St. Valentinu a plánuje, že tento inteligentní elektrohydraulický posilovač řízení zařadí od poloviny příštího roku do nabídky volitelné výbavy pro městské autobusy Mercedes-Benz Citaro.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)