Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler a BYD připravují do Pekingu elektrický koncept

David Bureš
Diskuze (3)
Elektromobil ze společné dílny Daimleru a čínského BYD se má začít prodávat v roce 2013.

Shenzhen BYD Daimler New Technology (BDNT), společný podnik koncernu Daimler a čínské automobilky BYD, představí na pekingském autosalonu v dubnu 2012 koncept elektrického automobilu. Studie bude předobrazem sériového vozu, který se má začít prodávat v roce 2013.

V Pekingu bude vedle konceptu představen i název a logo nové značky, pod kterou se tento elektromobil bude prodávat. V současnosti BDNT pracuje na stavbě prototypů sériového vozu, jejichž testování má začít na jaře příštího roku.

Na výrobní kvalitu elektromobilů, stavěných v čínském Šen-čenu budou dohlížet technici z Daimleru. Koncern tak slibuje vysokou kvalitu chystaných automobilů. Díly budou dodávat jak čínské, tak zahraniční firmy.

Daimler tvrdí, že v budoucnu má modelová řada nové značky čítat kompaktní až středně velké elektromobily.

Elektromobily se hodí především pro jízdu do města. Díky množství a velikosti čínských metropolí si Daimler slibuje, že Čína bude jednou pro elektrická vozidla jedním z největších světových trhů.

Daimler oznámil spolupráci s čínským BYD v květnu 2010. Německý výrobce tehdy uvedl, že dává k dispozici své zkušenosti v oblasti konstrukce a bezpečnosti elektromobilů, BYD pro změnu nabídl své poznatky ohledně akumulátorů a systémů pohonu.

Na snímcích je stávající produkt BYD, elektromobil e6.

David Bureš
Diskuze (3)
27. 11. 2011 20:09
Re: Uvidíme
Aby si nebol prekvapený.
27. 11. 2011 00:47
Re: Uvidíme
Cina mozna je lidrem v objemu, ale v technologii porad jeste dominuji Japonci a USA.

Myslim, ze Buffett investoval do BYD, protoze vi, ze i samotny cinsky trh je obrovsky. Netreba se prosazovat jinde, i tak vydela. Cinska vlada omezi vjezd aut do center s vyjimkou elektro a BYD bude ryzovat a ryzovat.

[odkaz]
26. 11. 2011 20:00
Uvidíme
Uvidíme, čo za kvalita to bude. Materiály v kabíne ešte príliš kvalitne nevyzerajú, ani plechová škatuľa pod kapotou zatiaľ nevzbudzuje dôveru. Dizajn je už kvapku prestarnutý, tak uvidíme, kam to za ten rok dotiahnu. Čo sa bateriek týka, Čína je lídrom, na parametre ich elektromobilov som viac ako zvedavý.