Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler v prvním čtvrtletí prodal rekordní počet vozů Mercedes

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Německý automobilový koncern Daimler v prvním čtvrtletí meziročně zvýšil prodej svých luxusních automobilů Mercedes-Benz o 3,5 procenta na rekordních 324.898 vozů.

V samotném březnu prodej meziročně stoupl o 6,5 procenta na rekordních 139.920 vozů. "Opět jsme překonali výborný výsledek z předchozího roku a zaznamenali nejlepší měsíc v dosavadní historii podniku," uvedl viceprezident divize osobních automobilů Mercedes-Benz Cars pro prodej a marketing Joachim Schmidt.

V dosažení čtvrtletního rekordu nezabránila značce Mercedes-Benz ani slabá poptávka v Číně, kde se prodej snížil o téměř 12 procent. V březnu se ale prodej Mercedesů na čínském trhu zvýšil o pět procent. Daimler díky prodeji podílu v evropském výrobci letecké techniky EADS ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil čistý zisk na 2,3 miliardy eur (59 miliard Kč) z 1,79 miliardy eur před rokem. Jeho provozní zisk se snížil o dvě procenta na 8,6 miliardy eur, podle agentury Reuters kvůli rozsáhlým investicím do nových továren a modelů.

Daimler doufá, že do konce tohoto desetiletí předstihne domácí konkurenty Audi a BMW a stane se jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)