Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler začne v roce 2019 vyrábět v Číně elektromobily

ČTK
Diskuze (0)
Německá automobilka Daimler začne v příštím roce vyrábět v Číně elektromobily.

Poptávka po jejích konvenčních modelech typu Mercedes-Benz Maybach je na největším automobilovém trhu světa sice stále vysoká, chce ale vyhovět přísným kvótám, které Peking výrobcům aut ukládá kvůli znečištění ovzduší. Ve Stuttgartu to uvedl šéf Daimleru Hubertus Troska.

Kvóty zaváděné čínskými úřady mají za cíl zvýšit prodej takzvaných nových energetických vozů (NEV). "Věříme, že kvóty NEV splníme," řekl Troska a dodal, že koncem příštího roku Daimler zahájí v Číně výrobu plně elektrifikovaného vozu Mercedes-Benz EQC.

Firma je ohledně zájmu o osobní vozy Mercedes-Benz v příštím roce optimistická. Jako výrobci luxusních vozů se jí totiž daří vzdorovat obecnému trendu poklesu prodeje. Čínští zákazníci podle Trosky nyní kupují 600 luxusních vozů typu Mercedes Maybach měsíčně.

Se svými současnými čínskými partnery včetně firem BAIC a BYD je Daimler spokojený. O možnostech spolupráce jedná ale i s další tamní automobilkou Geely, která v něm v únoru překvapivě koupila desetiprocentní podíl. Již koncem října Daimler a Geely oznámily, že v Číně společně nabídnou zprostředkování jízd luxusními vozy.

ČTK
Diskuze (0)