Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimleru roste zisk, přesto vidí budoucnost špatně

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Německý automobilový koncern Daimler ve třetím čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o 13 procent na 2,7 miliardy eur (73 miliard Kč) díky silné poptávce po luxusních osobních vozech Mercedes-Benz.

Současně však firma zhoršila výhled pro celoroční odbyt a tržby, a to zejména kvůli slabé poptávce po nákladních automobilech v Severní Americe. Cena akcií společnosti proto po zveřejnění výsledků klesla.

Celkové tržby Daimleru se ve třetím čtvrtletí zvýšily o čtyři procenta na 38,6 miliardy eur. Tržby divize osobních vozů stouply o 12 procent na 23,25 miliardy eur, zatímco tržby divize nákladních automobilů se propadly o 19 procent na 7,85 miliardy eur.

Daimler nyní předpokládá, že jeho celoroční tržby zůstanou beze změny na loňských zhruba 150 miliardách eur, ačkoli dříve počítal s jejich mírným nárůstem. Celkový odbyt osobních a nákladních aut se letos podle nové firemní prognózy zvýší pouze mírně místo dříve předpokládaného výrazného nárůstu, napsala agentura DPA.

Automobilka nicméně potvrdila, že letos nadále počítá s mírným nárůstem provozního zisku bez zahrnutí mimořádných položek. Ve třetím čtvrtletí tento zisk mírně překonal čtyři miliardy eur, ačkoli analytici jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali pouze na 3,8 miliardy eur.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - Ja Prvni 123
22. 10. 2016 19:06
To nebude tak hrozný...
:-)

M-B je jedinej Němec, kterýho bych byl ochoten vlastnit... ale připouštím, že ani tohle vědomí by jeho odhad budoucích prodejů asi neovlivnilo.
;-)