Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dakar 2015: Kolomý bloudil v dunách (+ video)

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Včerejší etapa Rallye Dakar vedla z Iquique do Uyuni a na cestě čekal padesát kilometrů dlouhý průjezd dunovými poli. Dnes absolvují posádky kamionů podobnou trasu opačným směrem.

Video se připravuje ...

Podařilo se nám získat onboardové záběry (z kabiny) posádky Martin Kolomý, René Kilián a David Kilián z týmu Tatra Buggyra Racing v době, kdy se potýkali průjezdem mezi ohromnými pískovými kopci (duny).

Stalo se tak v etapě, která byla pro kamiony historicky první maratonská. Co to znamená? Pro nezasvěcené budiž řečeno, že po dojezdu do cíle etapy se posádky kamionů nemohly spolehnout na pomoc asistenčních vozů a mechaniků. Byly odkázány pouze na sebe a na to, co vezly na korbě svých vozů.

Povolená je samozřejmě teoreticky také možnost pomoci si mezi posádkami jakkoliv vzájemně, ať jde o například zapůjčení dílů, nářadí, pneumatik, nebo o pomoc člena jiného týmu.

Dnes odpoledne středoevropského času míří kamiony zpět do chilského Iquique a na trase je čekají shodná i jiná dunová pole. Podívejte se na to, čím musí procházet (projíždět).

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)