Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dálnice D1: O víkendu proběhnou úplné uzavírky

Jan Mička
Diskuze (0)
Opravy dálnice D1 si o víkendu vynutí úplné uzavírky. Kamiony budou muset čekat, osobní vozy se vydají na objízdné trasy.

S úplnými uzavírkami dálnice D1 jsme se setkali již loni, kdy probíhalo odstraňování nevyhovujících mostů. Letos se situace opakuje, ovšem v souvislosti s instalací nových mostních nosníků.

První úplná uzavírka proběhne v noci ze soboty 12. července na neděli 13. července. Konkrétně se jedná o 42,7 kilometr dálnice, tedy v úseku mezi Šternovem a Psáři. Dobrá zpráva míří k řidičům osobních automobilů – vyznačené objízdní trasy ve směru na Brno povedou přes Divišov a Vlašim, v opačném směru se vydají přes Uhlířské Janovice a Sázavu. Nákladním automobilům však trasy vyhrazeny nebudou, řidiči tedy počkají, dokud se provoz opět neobnoví.

Podle informací Ředitelství silnic a dálnic bude dálnice ve směru na Prahu uzavřena třikrát na třicet minut, v opačném směru pak třikrát na šedesát minut. Podle harmonogramu by k první z uzavírek mělo dojít mezi 22:00 do 23:30, druhá proběhne mezi 01:00 a 02:30 a třetí v rozmezí 06:30 až 08:00. ŘSD dále uvedlo, že podobná akce je plánována také o týden později, tedy v noci z 19. na 20. července.

S komplikacemi počítejte také na kilometru 107,3 mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem. Zde dojde k instalaci mostních pilířů a dálnice bude uzavřena dokonce čtyřikrát, ovšem pouze v patnáctiminutových v časových intervalech.

V uvedeném místě bude dálnice uzavřena v neděli 13. července ve 04:30, 5:45, 7:00 a 08:30 ráno. Na rozdíl od výše zmíněné uzavírky však nebudou vyznačeny objízdní trasy – automobily tedy přímo na dálnici vyčkají do obnovení provozu.

Jan Mička
Diskuze (0)