Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dálnice D11: Stavbu blokuje odkup posledního pozemku

Jan Mička
Diskuze (10)
Stavba dálnice D11 se nerozběhne ani letos. Důvodem jsou problémy s odkupem pozemků.

Již v roce 2011 sliboval bývalý ministr Pavel Dobeš, že k dostavění dálniční spojnice mezi Prahou a Hradcem Králové dojde ještě v roce 2014. Letos v říjnu přitom měly dokončeny práce na úseku do Hradce a následně se mělo pokračovat s protažením k Jaroměři. Informace uvedl server iDnes.cz.

S problematikou dostavby dálnice D11 se každopádně nesetkáváme poprvé. Přestože má Ředitelství silnic a dálnic vykoupeno 90 procent potřebných pozemků, s „posledním“ jsou tradičně největší problémy. Pokud se navíc ŘSD s majitelkou plochy o rozloze čtvrt hektaru nedomluví, přistoupí k řízení o vyvlastnění. To by ovšem mohlo způsobit další komplikace – vlastnictví je totiž nejvyšší ústavní právo a soud by mohl dát za pravdu majitelce.

ŘSD i právní zástupce majitelky posledního pozemku přitom veřejně prohlašují, že mají zájem na spravedlivé dohodě. Podle mluvčího ministra dopravy se však druhou stranu stále nepodařilo zastihnout. I tak ale ŘSD připravilo další návrh dohody odkupu, který by podle současných informací neměl končit vyvlastněním. Toho však zástupce majitelky půdy zpochybňuje a obává se nejhoršího. Tak či tak, k vyvlastnění pozemku pravděpodobně dojde, což potvrdil i ředitel hradecké pobočky ŘSD Marek Novotný zprávou o přípravách příslušných podkladů. Kdy se však práce na dálnici D11 rozběhnou, dosud není jasné.

Jan Mička
Diskuze (10)
Avatar - chlapecx
9. 4. 2014 13:39
Re: STAVET
takže rejžuje dvakrát, syn právník a ještě vyrejžuje >:D
vyvlastnit a nazdar!!! třeba i ta dvojnásobná cena a a´t si sama pak zkusí vysoudit víc... soudy by jí třeba daly, já ybch se jí vysmál....

jojo to se ví a pak ty pozemky skupovali spekulanti, tkeří věděli, co je v územních plánech :-) a teďka tvrdě spekulujou s cenou nazpátek po státu, dobře udělanej převrat že? výnosně :-)
obchvaty sposuty měst a vesnic jsou v územních plánech od konce 70. let,. ale pro nedostatek peněz a ro pozemky se nekoplo doteď... :-! 8-s >:-[]
Avatar - Hammunasakra
23. 3. 2014 13:56
Re: STAVET
Proč by syn nemoh dělat matce právního zástupce? Prapodstata je to že jí v restituci vrátili pozemky vo kterejch se už 30 let předtim vědělo že tudy povede dálnice! Kdyby týhle kraviny státních úředníčků nebylo dálnice by se ti tak stavěla absurdně pomalu a dlouho ale dneska by snad už konečně byla hotová
Avatar - S8
23. 3. 2014 13:21
Re: STAVET
To je někdo uplne jiny - a to jeji sestra a syn, na které cast tech svých pozemku prevedla nez je za totalni nesmyl prodala RSD, které tim padem jen vklopilo nesmysl a nic si nepomohlo. Mimochodem, je to ten syn,ktery byl celou dobu jejím právním zástupcem, cirou nahodou... :no: :no: :no:
Avatar - Hammunasakra
23. 3. 2014 09:24
Re: 50 let
Tohle asi nebude problém. Dálnice se stavěj všude na světě takže stačí odněkud okopčit funkční zákony a je to. Stavět přes 50 let nějakejch 100 km dálnice po suchý bezproblémový rovině je fakt mimo ať je důvod jakejkoliv :no:
Avatar - Hammunasakra
23. 3. 2014 09:18
Re: STAVET
Ne to je snad někdo další. Ale měl bych pochopení i pro ni. Když jí stát vydal zestátněný pozemky v době kdy už tuhle dálnici 30 let aktivně stavěl a věděl že jí je za chvíli stejně bude chtít zase zabavit >:-[]