Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dálnici D1 čeká další úplná uzavírka

Jan Mička
Diskuze (1)
Dálnice D1 se po čase opět úplně uzavře. Důvodem je bourání dvou nevyhovujících mostů.

Nejstarší českou dálnici čeká další úplná uzavírka. Ředitelství silnic a dálnic ČR o tom informovalo tento týden. Důvodem je bourání dvou nevyhovujících mostů, které se nachází v úseku 5. Konkrétně se jedná o stavby na 42,7 kilometru u Šternova a na 47,8 kilometru u Psářů. Uzavírka bude trvat od dnešní 20. hodiny. Ke znovuotevření dojde zítra v 10 hodin ráno.

Ve směru na Brno budou automobily s hmotností do 12 tun sjíždět na objízdnou trasu exitem 41 u Šternova. Ta povede přes Divišov a Vlašim. Na D1 se opět napojí exitem 49 Psáře. Ve směru na Prahu bude nutné sjet na exitu 49 a vydat se směrem na Zbizuby, Uhlířské Janovice a Sázavu. K napojení zpět na dálnici dojde na exitu 34 Ostředek.

Automobily s hmotností nad 12 tun to budou mít daleko složitější. Ve směru na Brno budou sjíždět již na exitu 21 a pojedou přes Tábor a Pelhřimov. Na dálnici se vrátí exitem 90 u Humpolce. Na rozdíl od vozidel do 12 tun hmotnosti bude tato objízdná trasa fungovat oběma směry.

Objízdnými trasami se však dopravní komplikace pravděpodobně nevyřeší. Podle starostky Vlašimi je vysoké riziko tvorby kolon na dvou městských křižovatkách. O řízení dopravy by se v těchto místech měli postarat místní strážníci.

Jan Mička
Diskuze (1)
19. 6. 2019 10:26
Uzavírky
No nejenom D1 ted jsem četl na https://www.dopravniznaceni.com/…e-2019-b4945.htm že nás toho čeká docela dost na tohle léto. Prý i D8 bude sdržení.