Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další airbagová svolávačka. Tentokrát je v průšvihu Jeep

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Italsko-americká automobilová skupina Fiat Chrysler svolává po celém světě do servisů více než 224.000 sportovně-užitkových vozů Jeep Wrangler kvůli problému s airbagy. Informovala o tom agentura AP.

Ve svolávaných automobilech může podle firmy dojít k přerušení přenosu signálu ze senzorů do systému ovládajícího airbagy. Ty se pak v případě nehody neaktivují.

Automobilka upozornila, že v souvislosti s tímto problémem zatím neobdržela žádné zprávy o zraněních ani žádné stížnosti zákazníků. Svolávání se týká zejména Spojených států, kde zahrnuje kolem 183.000 automobilů.

Fiat Chrysler svolává rovněž 86.000 dodávkových automobilů Ram, a to kvůli hrozbě zkratu, který může zastavit motor nebo způsobit požár. Toto opatření se týká téměř výhradně Severní Ameriky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
20. 10. 2016 14:36
lepší přístup
Furt lepší přístup než Škoda Auto, které se při nárazových testech s Fábií přestřih kabelový svazek, ve kterém byl iniciační kabel pro airbagy a ony nereagovali. Následně montovaly kondezátorovou baterii pod palubovku, aby pytlíky bouchli. Zástupce Škodovky, na dotaz novinářů, řekl - nic nebudeme svolávat, lidé ví co si koupili. Pak autorizovaný servis montoval kondenzátorové baterie a zákazník si to zaplatil.
Avatar - Barrichello
20. 10. 2016 13:55
FCA pokračuje v tradici
každých 14 dnů nová svolávačka >:D a Jeep jich měl za poslední 2 roky snad suverénně nejvíc ze všech značek v USA. Faakt kvalita :-)