Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další otevřený diesel: BMW 330Cd Cabrio

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Druhým vznětovým motorem pod kapotou otevřeného BMW bude třílitrový šestiválec v modelu 330Cd. První dodávky jsou plánovány na duben.

Druhým vznětovým motorem pod kapotou otevřeného BMW bude třílitrový šestiválec v modelu 330Cd. První dodávky jsou plánovány na duben.

BMW zůstává dodnes věrno řadovým šestiválcovým motorům, ačkoli konkurenční Mercedesy už před lety vyměnily předlouhé řadové motory za vidlicové. Zákazníci BMW mají řadový motor R6, ideál z hlediska vyvážení, stále moc rádi. V podání mnichovských konstruktérů nabízí sice výkon 150 kW, dnes dodshovaný i konkurenčními diesely, kultivovaností chodu a vlastnostmi motoru ale stále patří bezesporu na špičku objemové třídy. 410 Nm maxima točivého momentu je k dispozici mezi 1500 a 3250 ot./min.

Motor pochází z kupé 330Cd, ale podle výrobce prošel drobnými změnami. Automobilka ve svých materiálech uvádí, že tento kabriolet je se zrychlením z klidu na 100 km/h za 7,8 s, nejsportovnějším vznětovým kabriem na trhu. BMW 330 Cd kabrio dosahuje nejvyšší rychlosti 234 km/h, pružné zrychlení z 80 km/h na 120 km/h na čtvrtý rychlostní stupeň trvá 6,8 s. Průměrná spotřeba v kombinovaném cyklu je 7 litrů na 100 km.

K sériové výbavě náleží automaticky sklápěná střecha, ABS, čtyři airbagy, stabilizační systém DSC, klimatizace, elektrické nastavení sedadel s pamětí, dvoustupňová brzdová světla nebo sedmnáctipalcová litá kola. Cena v Německu začíná na 47400 Euro včetně daní.

Naše jízdní dojmy BMW 320Cd Cabrio.





reklamní sdělení:

… více o automobilech BMW se dozvíte na www.renocar.cz. Konkrétní ceny, technické specifikace, doplňkovou výbavu a zajímavou nabídku skladových vozů najdete na stránkách smluvního partnera BMW AG fa. RENOCAR BMW.

Ondřej Láník
Diskuze (1)