Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další vylepšený Mustang: Steeda má vlastní GT500

Michal Otruba
Diskuze (18)
Automobilka Ford má ve svém portfoliu model Mustang. A protože se jedná o velmi zdařilé a agresivně vypadající vůz, přichází jedna firma za druhou s více či méně vydařenými úpravami. Dnes se “podíváme“ na tu od firmy Steeda…

Úpravce Steeda představil jeho variantu upraveného Mustangu – Steeda GT 500. A jak správně tušíte, jako předlohu použil pětisetkoňový Ford Shelby GT 500. Kolik koní má tato nejnovější úprava? Zase správně tušíte, že to bude pořádné číslo. Přesná specifikace zatím není k dispozici, ale podle odhadů bude mít Steeda GT 500 nejméně 652 až 644 koní, které budou přenášet zadní kola. Tím by se Steeda GT500 stal – alespoň dočasně - nejvýkonnějším Mustangem na planetě. Kromě vyššího výkonu se na voze samozřejmě odehrály i jiné úpravy: zcela nové bude nastavení podvozku, které bylo vyvíjeno téměř celý rok, vylepšené budou také brzdy a výfukový systém.

A cena? Za pořádnou úpravu taky pořádná. K ceně Mustanga GT500 přičtěte přinejmenším 13 995 dolarů.

Michal Otruba
Diskuze (18)
Avatar - Pekelná Micinka
2. 5. 2007 18:17
Re: už zas Mustang
Ono je to asi proto, že v US je vpodstatě Mustang levný sportovní auto. Nevím, k čemu to přirovnat tady. Takovouhle třídu aut Evropa nemá. Zde se to řeší přes upravená auta střední třídy. Takže ten kdo nemá peníze si tam koupí sériovku a ten, kdo chce něco víc, tak si nechává upravovat. Pravdou je, že většinou se jedná o velmi podobné úpravy a objevují se podobné prvky. Na druhou stranu to vyzní pořád neskonale líp, než podomácku přeplastovaný Golf nebo Octavia, což je dané i tím, že Mustang je odzákladu sportovně vyhlížející auto, kdežto evropská přibližovadla jsou už z továrny určena pro plnění více funkcí. Co se týká úprav, napiš některý auta co máš na mysli, co by stála za upravování a která jsou "přehlížena". ;-)