Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další zvláštní nehoda Tesly? Model S prý sám vjel až do tělocvičny

Michal Fokt
Diskuze (49)
S autem doslova až do fitka vjela řidička Tesly Model S na Floridě. Auto prý samo od sebe samovolně zrychlilo.

V roce 2011 zažila Toyota největší aféru ve své historii, když se objevil problém v podobě samovolného zrychlování jejích vozů. Padlo mu za oběť 16 lidí a dalších 243 bylo zraněno, přičemž bylo popsáno 2000 případů tohoto chování. Za této situace bylo možné pouze sešlápnout brzdový pedál a dát volič do neutrální polohy, po uvolnění brzdového pedálu totiž vozy pokračovaly v akceleraci. Může se něco takového nyní dít i u automobilky Tesla?

Před třemi měsíci došlo u novinky Tesla Model X údajně k podobnému případu v kalifornském Irvine, když při parkování místo zastavení vůz zrychlil a narazil do budovy. Tesla tehdy tvrdila, že šlo o řidičovu chybu, telemetrie prý ukázala, že byl sešlápnutý plynový pedál. Inu, dejme tomu, takové případy se nestávají jen v USA, jenže co čert nechtěl, máme tu další případ, tentokrát z Floridy.

Řidička Tesly Model S pomalu přijížděla do parkovacího stání, ale místo zastavení náhle vůz náhle prudce zrychlil a projel výkladní skříní fitcentra. Že by další pilot s volšovýma nohama nebo na té samovolné akceleraci něco bude? Je vůbec možné při dobrzďování takto nepochopitelně poplést pedály a zarazit plyn až do podlahy?

Michal Fokt
Diskuze (49)
28. 9. 2016 12:15
Re: Další dílo pana Fokta..
ale prdlacky, Tesla sazi pouze na fakt ze ma neco co dosud zadna velka automobilka na trh nepustila a par let jeste nepusti, velkou baterku a tedy "velky" dojezd mezi EV, v ostatnich parametrech na tom lepe nez ostatni neni, luxusem zaostava i za auty stredni tridy a pomalu jiz i nizsi stredni, kvalitou zpracovani interieru jsou Tesly bohuzel na urovni aut v hodnote 250-300 tisic (ano vozil jsem se s modelem S a prolezl si na vystave model X celkem zevrubne) i jeden z prvnich majitelu modelu X v CR o tom aute nema valne iluze a popisuje jeho nedostatky v kvalite celkem dobre, takze prvni EV od nejake z dnesnich "premiovych" znacek se stejnym dojezdem proste Teslu zaradi do prumeru kde jedina vyhoda bude sit Superchargeru zdarma ;-)

mimochodem, jak Musk jiz od zacatku hlasa, Tesla mela za ukol probudit ostatni automobilky aby se zacalo neco dit v elektromobilite, ale stale vice fanousku Tesly na to tak nejak zapomina ze to kdy Musk rekl ;-) proc myslis ze Tesla pomalu zacina testovat credity na Superchargerech, a snazi se uspisit stavbu GigaFactory? prave proto ze vi ze cas zastavit nedokazou a ze musi mit i dalsi moznosti jak znacku Tesla zivit a privest ji odnekud finance ;-)
28. 9. 2016 11:58
Re: Další dílo pana Fokta..
koho zajima nejaky naskok? ty cisla jsou za rok prodeju, za rok 2015 a ne za poslednich 120 let ;-)

90 modelu ve 460 verzich? opravdu? a Tesla jen 2 modely v kolika verzich? >:D kdybys neprehanel ;-)

Tesla ma potencial rustu jen do doby nez prave Mercedes, BMW, Audi, Jaguar a dalsi podobne znacky prijdou s podobnym dojezdm v EV, pak Tesla zazije stagnaci v prodejich aut a Musk to moc dobre vi a proto se snazi Teslu nabalit i dalsima moznostma na kterych bude moct vydelavat ;-)
Avatar - praděda7
27. 9. 2016 23:42
Re: Ženské za volantem...
Názory se možná změnily...ženy nikoliv... ;-\
Avatar - Ada je zase tady
27. 9. 2016 23:33
Re: Ženské za volantem...
Blondcka nemůže mít hnědé oči. To je podvodná blondcka :no:
Avatar - Bazalt
27. 9. 2016 21:23
Re: Ženské za volantem...
Jo jo, ženský za volantem jsou neschopný... trošku názory z minulého století ne? Až nebudou muži ješitní jedinci a dovolí ženám aby řídily stejně často tak to možná bude jiné. Chyba není v tom kdo se něco neměl šanci naučit, ale v tom který tu šanci neumožnil. Poznal jsem hodně řidiček, osobních aut, sanitek, policistek, kamionů, autobusů jak MHD tak dálkových. Různého stáří i národností a často řídily vozidla která by 90% místních hrdinů nebyla schopna ani vyparkovat, natož zaparkovat.

tady je třeba jedna blbá německá blondýna s dodávkou...
www.youtube.com/watch?v=5KiC03_wVjc