Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dan Ťok může kandidovat na ministra dopravy, za šest let již desátého

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Novým ministrem dopravy se zřejmě stane Dan Ťok. Za posledních šest let to bude již desátý šéf resortu.

Premiér Bohuslav Sobotka souhlasil s kandidaturou Dana Ťoka, který by ve funkci ministra dopravy nahradil Antonína Prachaře. Ťok to řekl po schůzce s předsedou vlády. Zároveň uvedl, že rozptýlil obavy premiéra z možného střetu zájmů, který vyplývá ze skutečnosti, že až doposud řídil významnou stavební firmu Skanska. Podle Sobotky je zárukou úspěchu Ťokova minulost, ve které bojoval za transparentní zakázky a proti korupci.

Ťok už se s premiérem setkal ve čtvrtek minulý týden. Předseda vlády ho požádal, aby mu vypracoval odpovědi na deset otázek ohledně jeho možného působení v čele resortu. Kromě vyřešení problému se střetem zájmů dostal Ťok za úkol odpovědět mimo jiné na to, jak bude vyřešit situaci ve špatně fungujícím Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které se v minulosti potýkalo s personální nestabilitou. Dále měl nastínit vlastní přístup k otevírání trhu s železniční dopravou, nebo způsob, jakým zajistí včasný výběr nového provozovatele mýtného systému.

Dan Ťok bude za necelých šest let již desátým šéfem Ministerstva dopravy, přičemž na jeho bedrech přistane kritika za špatný stav našich silnic a železnic. Velmi horkým tématem jsou také stavby dálnic, které u nás pokračují pomalu a jsou nesrovnatelně dražší než například v Německu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - Pepa_007
17. 11. 2014 14:08
???,
Na boj proti korupci ovečky slyší. :-)
Stejně změna ministra ničemu nepomůže. Pro vládnoucí garnituru je třeba udržet stávající stav (oligarchové, tunely, korupce, klientelismus, blacklisty lidí na úřadech, kteří se nesmí trestat, atd....)
>:D
Avatar - Machy_CZ
17. 11. 2014 13:41
wt
Dafuq ?