Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Defend Hook: ochrana zavazadlového a motorového prostoru

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Už se vám to možná stalo. Přicházíte k autu a cosi je na něm divného. Vložka zámku na zadním výklopném víku je poškozená, v zavazadlovém prostoru chybí v tom horším vaše cennosti. Na takového situace nabízí Defend Group recept.

Už se vám to možná stalo. Přicházíte k autu a cosi je na něm divného. Vložka zámku na zadním výklopném víku je poškozená, v zavazadlovém prostoru chybí v lepším případě jen rezerva, v tom horším vaše cennosti a i přesto, že jste vše pečlivě zakryli. Zloděj to zkrátka zkusil a uspěl. Na takového situace nabízí Defend Group recept.

Společnost Defend Group, přední výrobce a distributor zařízení značky Defend pro komplexní zabezpečení a ochranu automobilů, uvádí pro motoristickou sezónu 2006 na trh další novinku v oblasti zabezpečení automobilů – Defend Hook. Jde o nezávislý elektromechanický zámek kufru a kapoty, který spolehlivě ochrání nejen drahé součástky automobilu v oblasti motoru, ale také věci uložené v zavazadlovém prostoru.

„Protože působíme na trhu v České republice již více než 11 let, velmi dobře známe potřeby českých motoristů a snažíme se na ně pružně reagovat,“ uvedl Ing. Pavel Vojtek, generální ředitel Defend Group. „S technickým rozvojem automobilů roste také hodnota některých náhradních dílů, proto přicházíme s novinkou, která spolehlivě ochrání tyto drahé části automobilů“ dodal Pavel Vojtek.

Podle policejních statistik se ročně v České republice řeší přibližně 52 tisíc případů vloupání do automobilů, což představuje zhruba 143 vykradených automobilů denně. Mezi nejčastěji vykradené prostory přitom patří oblast motoru či zavazadlový prostor automobilu. Pokud chtěli motoristé chránit tyto části vozu, doposud nabídka obsahovala pouze mechanické zábrany s klasickou zámkovou vložkou. „Tyto systémy se však vyznačovaly složitou instalací a snadno překonatelným systémem ovládání,“ poznamenal Pavel Vojtek.

Systém Defend Hook je unikátní elektromechanické zabezpečení zavazadlového prostoru a kapoty, které pomůže chránit nejen drahé součástky automobilu jako jsou řídící jednotka, xenonové světlomety či autobaterie, ale stejně dobře zabezpečí také zavazadlový prostor se všemi uloženým věcmi nebo náhradní kolo. „Části systému Defend Hook jsou umístěny zevnitř karoserie automobilu, takže je nelze napadnout zvenčí,“ doplnil Pavel Vojtek.

Systém Defend Hook sestává ze zámku, který je umístěný uvnitř karoserie automobilu a nelze ho tedy napadnout zvenku. Instalace je plně nezávislá na ostatních zabezpečovacích zařízeních a nevyžaduje ani zásah do karoserie. Defend Hook lze ovládat buď samostatným čipovým ovladačem z místa řidiče, nebo prostřednictvím zámku řadicí páky Defend Lock. Defend Hook je možno pořídit jako samostatný zámek kapoty, samostatný zámek zavazadlového prostoru nebo společný zámek zavazadlového prostoru a prostoru motoru. Cena zařízení činí 7.900,-Kč včetně montáže, v případě kombinace s mechanickým zabezpečením vozu Defend Lock zaplatíte 13.900,-Kč.

Ondřej Láník
Diskuze (6)