Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dejte si jedno kolo Severní smyčky s Petrem Fulínem!

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)

O víkendu se jeden další podnik evropského šampionátu cestovních vozů. Na Severní smyčce!

Video se připravuje ...

Nejrůznějších videí ze Severní smyčky jsme viděli už hodně, dát si ale jedno opravdu profi kolo, to je zážitek! A že Petr Fulín opravdu umí, to dokazuje nejen na tomto videu, ale také zatím suverénně nejrychlejšími časy. Ty se pohybují kolem devíti minut a dvanácti sekund a jestli chcete začít namítat, že to nic moc není, mrkněte na video. Součástí jednoho kola je totiž i nový okruh pro formuli 1, takže s časy jen ze Severní smyčky není možné Petrovo snažení srovnávat.

A právě přechod mezi novým a tradičním okruhem je neskutečný. Zatímco na bezpečnostními zónami skoro až předimenzovaném novém okruhu je pocit z rychlosti takový nějaký, Severní smyčka je naprosto brutální. Tohle už spíš než okruhy připomíná finskou rallye na asfaltu. Však se podívejte a nezapomeňte sledovat také data z telemetrie! Tedy kdy Petr brzdí, co všechno jede na plný plyn, jakou má zařazenou rychlost.

Minulý víkend se pak jelo na maďarském okruhu Hungaroring a tady Petr moc nadšený nebyl. V kvalifikaci byl penalizován pro zkracování čtvrté zatáčky a následně vyloučen z tréninku. Po stíhací jízdě skončil v prvním závodě šestý a v dalším čtvrtý.

V průběžném pořadí šampionátu mu potom patří stříbrná příčka. „Byl to víkend, na který nebudu vzpomínat v nejlepším. Od počátku jsme se trápili s nastavení podvozku, což mělo za následek značnou nedotáčivost. Na druhou stranu nutno přiznat, že jsem si po delší době opravdu hodně zazávodil. V obou jízdách se odehrála spousta soubojů. Auto je potlučené snad ze všech stran. Nyní nás čekají další dva náročné podniky, kterými se sezona přelomí do druhé poloviny. Musíme udělat vše pro to, abychom se co nejvíce přiblížili Chrisovi,“ uvedl Fulín na adresu vedoucího jezdec šampionátu Schreibera.

Výsledky

Hungaroring – 1. jízda: 1. Schreiber (Švýc./Honda Civic), 2. Szabo (Maď./Seat Leon TCR), 3. Nagy (Maď./Seat Leon TCR), … 6. Fulín (ČR/Seat Leon TCR). 2. jízda: 1. Schreiber, 2. Artemyjev (Kazachstán/Seat Leon TCR), 3. Nagy, 4. Fulín. Průběžné pořadí (po 4 z 12 jízd): 1. Schreiber 41; 2. Fulín 25; 3. Nagy 23.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)