Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Der Spiegel: Volkswagen zvažuje prodej Seatu

Tomáš Votruba
Diskuze (127)
Podle německého týdeníku Der Spiegel zvažuje německý koncern Volkswagen to, že se zbaví španělské značky Seat. Španělskému výrobci se letos moc nedaří, tak trošku za to může i naše Škoda.

Podle německého týdeníku Der Spiegel zvažuje německý koncern Volkswagen to, že se zbaví španělské značky Seat. Španělskému výrobci se letos nedaří tak, jak by mělo a příliš nepomohlo ani to, že výrobce uvedl nové modely Altea a León, uvedl německý list.

Volkswagen dal firmě ultimátum, automobilka Seat musí do poloviny roku 2006 zvýšit prodej i zisky a dokázat, že zvládne vydělat dost finančích prostředků na investice do dokončení nových modelů. Pokud by se to firmě nepodařilo, Volkswagen by musel využít svůj závod k výrobě jiných značek, než je Seat. Ten by pak mohl připadnout čínských výrobcům, kteří usilují o evropský trh.

Seat je úspěšný především v jižní Evropě, po celé Evropě je úspěšnější naše Škoda, takže prodej Seatu by koncern Volkswagen nemusel zase tak "bolet". Zástupci obou automobilek toto téma zatím odmítají, ale jak uvedla ČTK, prodej Seatu považuje za pravděpodobný i většina odborníků - hlavně kvůli vysokému stupni provázanosti s hlavními aktivitami skupiny.

Zdroj: iDNES.cz

Tomáš Votruba
Diskuze (127)
17. 9. 2005 22:36
Re: Krok z řady...
Asi toho moc nevíš o historii Seatu. Kdyby nebyl VW, tak Seat dnes vyrábí plachty na surf. Seat je jen takový, jaký chtěl VW aby byl. Když bude sám, a to nebude, tak by krachnul za dva měsíce. Sám nebude proto, že pokud ho prodaj, tak ho koupí. Někdo. Třeba Čína... tak to pak bude teprv jízda... Ale myslím, že VW Seat nepustí. Seat se ho bude držet jako klíště...
17. 9. 2005 21:09
Re: ZRCADLO?
Yaroukhu... román ti zde mohu napsat... a v něm by sis přečet, že nešlo z tvé strany o špičkování... šlo o zcela nepodařenou a nevhodnou reakci na vážně myšlený článek. Ale už toho nechme. Tak jako ty znáš lidi jako jsem já, znám já zas lidi jako jsi ty... Chybí oční kontakt, a kontakt vůbec... bylo by to zajímavé... věř tomu. P.S. Musíš se naučit rejpat tak aby to sedlo... tohle tedy nesedlo. Lehkej návod najdeš teď u Civica... tam si přečti třeba pár příspěvků od Ciella. Od něho se určitě dost naučíš, když si přečteš ty příspěvky. Nezapomeň - celý život se budeš učit. Tak tam vlez.
17. 9. 2005 09:55
Re: ZRCADLO?
Dole jsem ti to vysvětlil. Doufám, že dost přehledně.
17. 9. 2005 09:51
Re: ZRCADLO?
Špatně si to vysvětluješ. Nejde o to, zda sa ty nebo já, a jak, berem vážně. Jde o to, že já napíši vážnej příspěvek na 25 řádek a ty - TY - k tomu připojíš komentář, že neumím česky, protože místo "mne" jsem napsal "mně". Což je tedy podlé mého mínění poněkud infantilní aktivita, na tohle upozornit, což by mi ani tak nevadilo, ale hlavně je to aktivita tak trochu hodně mimo směr diskuze. Rozumíš - střetnutí vážně míněného příspěvku s udivující reakci o ničem. To mě překvapilo, a píši ti to proto, že mě zejména překvapily tvé další reakce - věty typu, že rejpeš jednou za milenium, že jsme každej jinej... prostě takový podivný postoj od Yaroukha. Neměl jsem Yaroukha za přispěvatele příspěvků o ničem. Měl jsem tě vždy za rozumného kluka, kterej píše věcné a i humorně podané příspěvky. Narážka na gramatiku od tebe je prostě pro mně absolutně nepochopitelná. A nemotej sem, jak já sám sebe beru. Motej sem, jak komunikuješ. Nebo, jelikož jde naštěstí o jednu zkušenost, jaks komunikoval. Já jednou ulétl a kolegovi jsem se velice zřetelně omluvil. To považuji za přirozené. Musím ti zopakovat, že nejsmutnější, cos napsal bylo, že - každej jsme holt jinej... V tomhle ta jinost není originalitou. Budu-li teď zdrženlivý, pak to pojmenuji jako velice křupanský projev. Smajlíka vnímám, také nepovažuji "učitelku" za fatální zkušenost s tebou. V hospodě by to bylo vyřešeno ve dvou vteřinách: Já bych řekl větu, ty bys připojil komentář, já bych se na tebe podíval a zeptal se - cože? a ty bys odpověděl - sorry. Tedy takhle to zpravidla prožívám já. Nekdy říkám to "cože" a někdy říkám to "sorry". Ani jedno mi nečíní potíže... Píši ti to poměrně podrobně, nikoliv kvůli učitelce, ale jako modelový příklad. Může se ti to hodit. Všichni se celý život učíme. P.S Abych ti to ještě více příblížil, tak je to to samé, jako kdyby nahoře Marko napsal ve své analýze ve slově Phaeton malé "p" a já bych jako jedinou reakci připojil, ať se jde podívat na ceduli, jak se to píše... trapné... viď. Dost mě překvapuje, že to nechápeš.
16. 9. 2005 23:41
Re: ZRCADLO?
Pánbíček tě potrestal. Jinak hochu, čas od času se stane, že přestřelíme každej. Je dobré umět parťákovi čestně napsat jedno slovo - promiň. Jenže to vyžaduje úctu k druhému. Můžeš to také vyřešit, jak jsi to řešil ty - větou, každej jsme jinej. Jo, Yaroukhu, každej JSME jinej...