Design & filozofie nového modelu Tiguan: Začátek další éry SUV

Prezentace klienta
Nový Volkswagen Tiguan míří do budoucnosti se sebevědomým vzhledem a vytyčuje nové hranice v oblasti designu, komfortu a celkové funkčnosti. Nový Tiguan nabízí ještě více atributů ze světa SUV, a zároveň je však něčím víc než jen SUV.

Nový Tiguan je všestranným vozem s výrazným vzhledem, který nově definuje svou třídu, sebevědomě míří do budoucnosti a zahajuje ofenzivu značky Volkswagen v segmentu SUV. Jako první SUV na základě modulární platformy MQB pro vozy s motorem uloženým příčně vpředu vytyčuje nové hranice v oblastech designu, komfortu a funkčnosti. Přitom si zachovává solidnost a robustnost v kombinaci s technologiemi vyšší třídy a schopnostmi pro jízdu v terénu.

Nezaměnitelný profil SUV nového modelu Tiguan vyzařuje sílu a suverenitu. Designéři pod vedením Klause Bischoffa se totiž drželi pravidla „méně je více“. Nový Tiguan přesvědčí svým elegantním designem. Proporce, dané u základní verze s pohonem předních kol výškou sníženou o 33 mm na 1632 mm a naopak šířkou zvětšenou o 30 mm na 1839 mm, zanechávají na silnici působivý dojem. S délkou 4486 mm je nový Tiguan navíc o 60 mm delší. Rozvor byl prodloužen o 77 mm na 2681 mm. Výsledný vzhled vzbuzuje emoce, zejména čelní partií. Dojem síly a přímosti umocňuje celek tvořený maskou chladiče a projekčními světlomety LED.

O kreativitě designérů svědčí také spodní linie bočních oken a charakteristické linie na bocích vozu společně s výrazně rozšířenými podběhy kol. Dokonale integrované kliky dveří zároveň fascinují promyšlenou technologií výroby. Charakteristická linie ovlivňuje také vzhled zádě, jejíž jasné prolisy a horizontálně uspořádané plochy vyjadřují sportovní charakter tohoto všestranného SUV. Designérský styl SUV má své pokračování v interiéru. Přístrojová deska je z důvodu komfortu orientována na řidiče, aniž by ho omezovala a narušovala dojem vzdušnosti v interiéru. Důležitým prvkem v interiéru je rovněž širší středová konzola v typickém pojetí vozů SUV. V kombinaci s otočným ovladačem systému 4MOTION Active Control nezapře zřetelnou inspiraci modelem Touareg. Celkový dojem vysoké kvality potvrzují v příjemném světle dekoračního osvětlení panoramatické střešní okno a detaily, jako jsou madla dveří nebo ozdobná obložení.

Velikost nemá sama o sobě žádnou hodnotu. Ale má rozhodující vliv na komfort. Nový Tiguan, jehož interiér byl prodloužen o 26 mm, tak patří mezi nejvelkoryseji pojaté zástupce své třídy. Až tři cestující na zadních sedadlech mají nyní k dispozici o 29 mm větší prostor pro kolena. Díky ergonomickému designu překvapí nový Tiguan navzdory nižší celkové výšce nabídkou většího prostoru pro hlavy cestujících. Také pro zákazníky tak důležitá poloha sedadel byla v novém modelu Tiguan zvýšena o 8 mm. Nový Tiguan je sériově vybaven posuvnými zadními sedadly, jejichž optimalizací se zvětšil rozsah podélného posuvu o 20 mm na celkových 180 mm. Jsou-li zadní sedadla posunuta dopředu, má zavazadlový prostor objem 615 litrů, což je o 145 litrů více než dosud. Nový Tiguan tak bez problémů přepraví vybavení pro jakýkoli výlet do přírody. Malé stěhování lze uskutečnit po sklopení zadních sedadel, kdy je k dispozici objem 1655 litrů.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly