Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design nové vlajkové lodi Cadillac bude evoluční

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Připravovaný Cadillac CT6 má být pro svou značku v řadě oblastí průkopníkem, ale v případě designu má jít cestou evoluce.

V současnosti sází Cadillac u svých modelů na ostré linie a jedním z charakteristických prvků jeho vozů jsou vertikální světlomety.

Touto cestou se má údajně vydat i nová vlajková loď, která je prozatím označována jako CT6, přestože se dříve uvádělo, že její design bude vycházet z pozitivně přijatých konceptů Ciel a Elmiraj.

Ed Welburn, šéf globálního designu General Motors, se o vzhledu nového Cadillacu zmínil v rozhovoru pro Automotive News, v němž mimo jiné uvedl, že CT6 bude na vrcholu nabídky své značky, ale nebude revolucí v jejím designu. Nový velký sedan má tedy rozvíjet současný styl Cadillacu.

Design konceptu Elmiraj ale nemá být zcela zapomenut, protože se podle slov Edwarda Welburna, promítne do designu některých dalších modelů značky Cadillac, na jejichž vývoji se v současnosti pracuje.

Dle neoficiálních zdrojů se může jednat o model, který má dorazit do roku 2020 a postavit nad připravovaný CT6, jehož premiéra se má uskutečnit na jaře příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
19. 12. 2014 07:10
Re: Elmiraj
No tak jako vždy ne? V Americe a Asii zaboduje, v Evropě se prodá pár kusů ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
19. 12. 2014 01:35
Re: Elmiraj
Jestli to nebude vypadat vyloženě takhle, tak to nemá smysl.
Avatar - Barrichello
19. 12. 2014 00:09
Re: Elmiraj
Koncept je koncept, uvidíme jak bude vypadat sériový model
18. 12. 2014 23:52
Re: Elmiraj
No, v Ženevě to stálo v loni a lidí bylo kolem nespočet. Nádherný koncept.
18. 12. 2014 19:00
Elmiraj
Tuto stálo letos na jaře v Ženevě v koutě a niko si toho ani moc nevšímal .Stálo to v pološeru ,zastrčený v koutě a u Bugatti se mohli ušlapat . ;-\ ;-\ ;-\