Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit 2006: přehled novinek

Libor Zezulka
Diskuze (114)
Autoshow v Detroitu bude i letos místem významných mezinárodních premiér. Prohlédněte si jejich velký přehled.

Ještě ani nestačily vychladnout novinky z Frankfurtu či Tokia a automobilky už informují, co přivezou na autoshow v Deroitu. Tradiční akce otevírající nový motoristický rok bude i letos hýřit významnými premiérami, a to nejen amerického, ale také mezinárodního formátu. Detroitská autoshow startuje 8. ledna pro novináře, veřejnost projde poprvé branami výstaviště 14. ledna, celá akce skončí 22. ledna. Vstupenka stojí pro dospělého 12 dolarů, otevřeno je od deváté hodiny ranní do desáté večerní (severoamerického času).

Značka Model Popis
Acura RDX Acura chystá do Detroitu studii svého nadcházejícícho crossoveru postaveného na platformě Civicu s názvem RDX.

Aston Martin Rapide Studie, kterou nikdo nečekal neboli zřejmě největší překvapení Detroitu. Místo dalšího kupé přichází pětimetrová čtyřdveřová limuzína namířená proti Bentley, Maserati nebo Porsche. O sériové výrobě se však v USA hovořit nebude.....více informací.

Audi S6 Audi ukáže sportovní model S6 poháněný desetiválcem s objemem nad pět litrů a výkonem okolo 322 kW.

BMW Z4 M Roadster Bavorská odpověď na SLK 55 AMG se zážehovým šestiválcem 3.2 litru o výkonu 252 kW, která se začne prodávat v roce 2007….. více informací.

Buick Enclave Na platformě Lambda vyrostl nový crossover značky Buick. K dispozici bude pohon všech kol, osmiválec a standardně šestistupňový automat. Prodej začne v roce 2007.

Cadillac Escalade EXT, ESV Faceliftovný Escalade se představí s novým obličejem a interiérem. Díky lepší aerodynamice, šestistupňovému automatu a systému vypínání válců se zlepší ekonomika provozu

Chevrolet Camaro Nový koncept přijede na univerzální platformě GM s pohonem zadních kol. Výkon zajistil osmiválec z Corvette. Se sériovou výrobou se zatím nepočítá.
Chevrolet Tahoe S novou generací velkého SUV Tahoe se Chevrolet zaměřil na nejen na tradiční prostornost a komfort, ale také ekonomiku provozu. Na dálnici si model s pohonem všech kol řekne o 11 litrů benzínu.

Chrysler Aspen Pravděpodobná premiéra nového SUV postaveného na společném základě s modelem Dodge Durango.
Chrysler Imperial Concept Novinka, ze které nebudou mít radost vlastníci Rolls-Royce, stojí jako další automobil koncernu na platformě LX a využívá síly osmiválce HEMI 5.7 litru.....více informací.

Dodge Challenger Concept Odpověď všem, kteří Dodge neodpustili výrobu čtyřdveřového modelu Charger. Studie postavená na zkrácené platformě Chrysleru 300C (nebo právě Dodge Charger) ukrývá pod kapotou osmiválec HEMI 6.1 litru s výkonem 312 kW.....více informací.

Ford Edge Nový Crossover od Fordu postavený na upravené platformě Mazdy6 má pětimístní interiér a pod kapotou šestiválec s objemem 3.5 litru. V Detroitu bude mít Edge bratříčka – Lincoln MKX.....více informací.
Ford Shelby Cobra GT 500 Sériová verze nejsilnějšího Mustanga Shelby Cobra GT 500 poprvé představená v New Yorku letos na jaře. Srdcem vozu zůstává kompresorem přeplňovaný osmiválec 5.4 litru.....více informací.

GMC Yukon Největší novinkou GMC bude full-size SUV Yukon v provedení pro modelový rok 2007. SUV stojí na platformě 900 společné pro Chevrolet Tahoe či Cadillac Escalade a dostalo nová zážehový osmiválec.

Honda Fit Honda se pokusí na americkém trhu prorazit v subkompaktní třídě s modelem Fit. Ten v České republice známe jako Jazz. Prodej modelu poháněného zážehovým čtyřválcem 1.5 litru začne v USA na jaře.....více informací.

Hyundai HCD9 Talus Studie čtyřdveřového kupé poskytující pohled na sportovní budoucnost korejské automobilky. V Detroitu stane vedle nové generace SUV Santa Fe.....více informací.

Jaguar XK Convertible Otevřená verze nového kupé XK s hliníkovým tělem poháněná stejným zážehovým osmiválcem, s plátěnou skládací střechou, která se složí za 18 sekund.....více informací.

Jeep Compass Nový kompaktní model postavený na společném podvozku s Dodge Caliber a osazený motorem vyvinutým ve spolupráci s automobilkou Hyundai.

Kia Soul Studie velkého SUV vycházející z dříve představeného konceptu MESA se svalnatým vzhledem a prostorným interiérem. Další informace budou upřesněny v průběhu autoshow.....více informací.

Lexus LS V Tokiu Lexus ukázal koncept, do Detroitu přiveze sériový model. K dispozici bude krátká i dlouhá verze s klasickým i hybridním pohonem. Naftové motory? Nebudou! Prodej začne v druhé polovině roku 2006.

Lincoln MKX Koncept nového crossoveru, nástupce modelu Aviator a první automobil Lincolnu, který dostane písmenné místo slovního pojmenování.....více informací.

Mazda CX-7 Crossover, jenž vyrostl ze studie MX-Crossport, speciálně navržený pro americký trh. CX-7 má sportovně pojatý a praktický interiér zabalený do atraktivního kabátu z kolekce Zoom Zoom.....více informací.

Mercedes-Benz GL Důležitá novinka Mercedesu, se kterou zaútočí na Audi Q7. Prostor, luxus, bezpečí, ale také výborné terénní schopnosti budou hlavními přednostmi nového vozu.....více informací.
Mercedes-Benz S65 AMG Dvanáctiválec v S 600 ani tentokrát nezůstane nejsilnějším motorem vlajkové lodi Mercedesu. V Detroitu se představí nový S 65 AMG neboli třída S v úpravě dvorního ladiče AMG.....více informací.

Mitsubishi Eclipse Spyder Nový kabriolet vycházející z kupé Eclipse modelového roku 2006 se bude nabízet ve verzích GS a GT a uveze až čtyři pasažéry.....více informací.
Mitsubishi Concept-CT MIEV Studie naznačující představu Mitsubishi o městském automobilu budoucnosti - voze malém a obratném, ale zároveň prostorném a ekologickém s hybridním pohonem.

Nissan Urge Studie vozu s motocyklovým designem a integrovanou konzolou XBox od Microsoftu se v mžiku promění z obyčejného automobilu v moderní hernu a naopak.....více informací.
Nissan Versa Američanům, kterým se zdá Sentra malá, nabídne Nissan alternativu v podobě modelu Versa. V Mexiku vyráběný automobil poháněný čtyřválcem 1.8 litru vtrhne do USA v létě 2006.

Toyota FJ Cruiser Nové retro SUV se chystá vstoupit do showroomů a autoshow v Detroitu bude na této cestě první zastávkou. Standardní verzi s poháněnou zadní nápravou doplní dvě varianty s pohonem všech kol. Motor: šestiválec 4.0 litru.

Volkswagen Beduin Dosud nepotvrzená premiéra nového kompaktního SUV Volkswagenu, se kterým chce automobilka navázat na úspěch velkého Touarega. Vůz sdílející prvky s Golfem i Passatem se postaví např. proti Toyotě RAV-4.....více informací.

Volvo C30 Volvo S40 do nižší střední třídy nikdy nezapadlo, proto Volvo vyvinulo studii C30, která se v průběhu letošního roku promění v sériový hatchback, jenž zaútočí na pozice BMW1 nebo Audi A3.....více informací.
Libor Zezulka
Diskuze (114)
5. 1. 2006 23:04
Re: Tugetei
To dělám, otevřou se mi ta media... a nahlásí, že to nejde spustit.
5. 1. 2006 23:03
Re: Tugetei
:-) Tak to umím zpaměti... Ne, že bych na tom jejich srazu byl, ale v létě 1989 kolovala mezi lidem kazeta... brojleři, Zagorová, kůl v plotě... to jsme se nasmáli... Díky :-) :yes: V devadesátém pak nejakej rapper vzal do smyčky pár těch jeho slov a udělal z toho hit na diskotéky..., ještě mi to zní v palici...
5. 1. 2006 22:40
Re: LOGA US AUTAKOV
:yes: :yes: :yes: :-! :yes: ;-)
5. 1. 2006 22:38
Re: Tugetei
Hlásí mi to, že to nejde přehrát... Včera jsem to zaregistroval, také to nešlo. Jestli to není šot až od 18ti ;-)
5. 1. 2006 22:35
Re: Lvíček??? - OT
Beduin... jak bych ti to jen... no, je to tvůj horkej pramen v její oáze... med, co jí stéká tam po životě... po dráze... Stačí? ;-)