Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Devět nejúžasnějších silnic světa, po kterých se musíte projet (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (34)

Na naší planetě existuje mnoho silnic, ale jen pár je skutečně proslulých. Video od Car Throttle představuje devítku těch, které byste si měli projet, dokud vám nebude třicet.

Car Throttle na dvouminutovém videu nabízejí svou Top 9, mezi kterou najdeme závodní okruhy, ale i součást běžné sítě, zejména horské průsmyky. Tentokrát nejde o silnice smrti, kde každou chvíli hrozí pád do propasti a nahánějí všem hrůzu, ale o úžasné, povětšinou horské a klikaté silničky, po kterých si řidič jízdu skutečně užije. A nemusí pilotovat nějaké zábavné auto, stačí mu obyčejný vůz. I tak dostane řádně zabrat, například brzdy.

Francouzský průsmyk Col de Turini znají všichni fanoušci automobilových soutěží, rychlostní zkouška je praktiky stálou součástí Rallye Monte Carlo. Šlapou tudy ale i cyklisté při Tour de France. Sem ale raději z bezpečnostních důvodů rozhodně v létě. Zídky jsou velmi nízké a co kdyby to někdo na sněhu, potažmo ledu přehnal... Jihoaustralská Great Ocean Road měří 243 km a vede z Torquay do Allansfordu. Jistě, ten, kdo pospíchá, může jet po Princess a Hamilton Highway, ale proč? Po pobřeží je to hezčí a zatáčka stíhá zatáčku. Vraťme se však do hor a do Evropy. Italský Passo dello Stelvio si oblíbili hlavně motorkáři. Je to druhé nejvyšší místo v Alpách, kam se dá dojet po asfaltce (2758 m n. m.). I sem míří cyklisté, tentokrát při „Giru“. 48 serpentin východního svahu představuje zkoušku řidiče i vozu, jak směrem nahoru, tak i opačným.

Nordschleife, tedy Severní smyčku Nürburgringu asi fanouškům motoristického sportu představovat nemusíme. 20,81 km dlouhé „Zelené peklo“ nedávno změnilo majitele. Projet se tam může kdokoliv při akcích pro veřejnost a někteří z nás to tam znají. Okruh byl otevřen v roce 1927 a leží na soukromém pozemku. Není tedy přírodní, jak se mnohdy tvrdí, nýbrž autodrom! Přezdívku mu dal Jackie Stewart. Oproti tomu „velkolepá a nádherná“ tchaj-wanská Taroko Gorge není tolik známá, ale vede 19 km dlouhým kaňonem. Na Trollstigen do Norska se v zimě vůbec nedostanete. „Cesta trollů“ je neprůjezdná, příroda na samém severu Evropy bývá v tomto ročním období mocnější než člověk. Na horském okruhu Snaefell nejsou podmínky tak drsné. Šedesát kilometrů kolem ostrova Man proslulo díky motocyklové Tourist Trophy, kterou od roku 1907 přerušily pouze války a šílené krávy. I na Manu se pochopitelně jezdí vlevo, ale britské dopravní předpisy tu neplatí. Mimo obec je tak neomezená rychlost! Závodníci si musí dávat pozor na rozmary počasí, mlhy, déšť i sluníčko během jediného kola nejsou výjimkou.

Vyjet se dá rovněž na slavnou horu Pikes Peak ve státě Colorado (USA). Sébastiena Loeba běžný smrtelník v rychlosti nenapodobí, ale trať závodu do oblak (Race To The Clouds) je kompletně vyasfaltovaná. Staromilcům navzdory. Svodidla ovšem chybí. Cílová čára se nachází ve výšce 4301 m. Španělsky mluvící této hoře říkali výstižně „El capitán“, zajisté netřeba překládat. Rumunský Transfagarasan sice šplhá jen do 2034 m, ale tenhle kout světa je prostě nádherný a v bývalém východním bloku asi na půvabnější místo k projížďce nenarazíte. To je tedy seznam devíti silnic, které musíte navštívit do té doby, než dosáhnete třicítky. My skoročtyřicátníci to už bohužel nestihneme...

Aleš Dragoun
Diskuze (34)
Avatar - Righ
28. 4. 2014 13:53
Re: Núžasnější silnice v "Česko-slovensku"
Ve středních Čechách je profláklá třeba ta devítka mezi Liběchovem a Dubou, o které píše šmoula. Byť je proslavená zejména mezi motorkáři, za volného provozu je radost si ji projet i autem. Z Dubé je to navíc kousek na mimoňské letiště, kde se lze s patřičným náčiním o dvou či čtyřech kolech opravdu dosyta vyblbnout.

Osobně rád jezdím i po Křivoklátsku, třeba takovou 116ku mezi Lány a Nižborem si člověk může docela dobře užít. Obecně známým chronickým problémem středočeského kraje nicméně zůstává katastrofální stav silnic a mimořádně hustý provoz, což je kombinace, která pro nějaké řidičské radovánky nevytváří zrovna přívětivé prostředí. V ČR zkrátka nejsou pro rychlou jízdu nikde horší podmínky než v Praze a přilehlém okruhu sahajícím takových 70 km za hranice města.

Na druhou stranu, když se chce a člověk má náladu, lze se vydovádět vždycky a všude. :-)
28. 4. 2014 08:40
Re: Kabul-Jalalabad Highway
Potvrzuju... Na sv.Jure se jelo hezky, kone jsme odstrcili a jelo se dal :-). Obcas nekdo kdo nebyl schopen rovne vycouvat, aspon byla sranda :-).
Avatar - miromen
28. 4. 2014 00:12
Re: Kabul-Jalalabad Highway
Na sv. Jure jsem byl 3x a je to opravdu parada. Naposled loni kdy jeden cestujici se mnou odmitl jet tak přesedl k bratrovi a přitelkyně od bratra to ani ne v prvni třetině vzdala uplně a zustala na salaši. Jinak jsem tam loni poprve viděl volně pobihajici koniky kteři se neostychali vlest až do auta a nebyl problem si je pohladit. Při vyjezdu doporučuji sjet na Vosač kde je nadherny vyhled na Makarskou ktera s sv. Jure nejde vidět. Z te je při pěknem počasi vidět zase Červene a Modre jezero.
Nejhorši však je když se narazi na nějakeho nezkušeneho řidiče a ještě k tomu pitomce což se mi loni bohužel stalo a byl to čech v Roomstru s hustokoly ktery nebyl schopen provest uhebny manevr ktery byl jednoznačně na jeho straně.
Nejlepe je se tam vydat přes tyden dopoledne kdy je minimalni provoz. Vjezdne je tušim 40kun na osobu.
Skvěle cesty a zřejmě nejlepši jake lze v evropě vubec najit jsou na Sardinii a to hlavně pro motorkaře. Bohužel ja tam byl v době kdy jsem měl kombika a to ještě 4 osoby takže užit se to moc nedalo.
Avatar - Ronault.
27. 4. 2014 23:29
Re: Transfagaras
Grossglockner výše doporučuju, není to ani tak hrozně finančně nedostupné, je to kousek a i ubytování v centru Zell am see pro dva se snídaní v pěkném hotýlku bylo docela dostupné. Jen teda pro mne bylo velmi nepříjemné svěřovat někomu klíčky od nového auta, že mi jej zaparkuje a ráno mi jej zase vyparkovali >:D >:D
Avatar - Ronault.
27. 4. 2014 23:26
Re: Kabul-Jalalabad Highway
Sv. Jure znám, resp. slyšel jsem o něm. Pokud budou letos finance, chci se vydat.