Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Devítistupňový automat se v prvních vozech Chrysler Group objeví už letos

David Bureš
Diskuze (35)
Nová automatická převodovka se před koncem letošního roku objeví ve třech vozech z dílny amerického koncernu.

Koncern Chrysler Group ještě letos nabídne pro první vozy devítistupňovou automatickou převodovku. V letošním roce bude mít americký výrobce k dispozici asi 200.000 těchto automatů.

Šéf Chrysleru a Fiatu Sergio Marchionne přiznal, že se automat letos objeví ve třech modelech. Těmi budou nástupce Jeepu Cherokee, nová generace Chrysleru 200 a Dodge Dart.

Jako první devítistupňovou převodovku nakonec dostane budoucí model značky Jeep, který se má u prvních zákazníků objevit ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Marchionne si od nové převodovky slibuje zvýšení prodejů Dodge Dart, který se zatím v USA neprodává tak, jak by si vedení koncernu představovalo. Loni se ve Spojených státech prodalo jen 25.303 Dartů. Konkurenční Toyota Corolla registrovala tolik prodaných exemplářů za pouhý měsíc.

Šéf Chrysleru totiž tvrdí, že je za slabými prodeji Dartu špatná nabídka převodovek. Automobil byl zpočátku nabízen výhradně se šestistupňovým manuálem, později nabídku rozšířila dvouspojková převodovka se stejným počtem stupňů. Američané ale dávají přednost automatům.

Devítistupňovou převodovkou Marchionne označuje za budoucnost vozů koncernu Chrysler Group s pohonem předním nebo všech kol. Automat 9HP z dílny ZF Friedrichshafen si má americký koncern vyrábět v licenci, v případě nedostatku svých zásob jej bude dostávat od německé společnosti.

David Bureš
Diskuze (35)
Avatar - Barrichello
21. 1. 2013 21:23
Re: No já myslím
To má dva problémy

1) na to vzít platformu Fiatu, udělat na toakroroesrii itlaskéhostřihu a interiér nemá fiat peníze
2) udělat chrysler v itlaksém kabátku a chtít ho prodávat v USA můžou prubnout, ale bude to propadák roku

Takže jim nezbyde než dá lepit znáčky aby něco prodali aspon v usa, který je pro ně ted mnohem zajímavěšjí a prioritnější než ten evropský trh.
Avatar - beibej
21. 1. 2013 20:37
kontrolní otázka
kontrolní otázka: víte jakou kadenci má naše devítistupňová převodovka? TATATATATATA a někdy i větší >:D
21. 1. 2013 19:18
Re: No já myslím
Já bych to teda klidně "překousnul". Mně se to opravdu docela líbí. Otázka je jaká bude realita a snad Lancii trochu víc odliší od Chryslerů. Však se uvidí.
21. 1. 2013 17:35
Re: No já myslím
Tvoj nazor je tu kazdemu dobre znamy :-)
Preznackovanie hotovych amerik a spolocny vyvoj s povacsine americkou technikou a talianskym dizajnom su dve rozdielne veci.
Avatar - Ozzman
21. 1. 2013 17:20
Re: No já myslím
Někdy si výlet udělám :-) Nicémně na takový druhý auto pro zábavu nemám finance zatím :-)