Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dieter Zetsche: zaspali jsme

Libor Zezulka
Diskuze (5)
Nový šéf koncernu DaimlerChrysler Dieter Zetsche v rozhovoru pro německý Der Spiegel vysvětloval, proč přijde o místo až 8500 zaměstnanců Mercedesu.

Nový šéf koncernu DaimlerChrysler Dieter Zetsche v rozhovoru pro německý Der Spiegel vysvětloval, proč přijde o místo až 8500 zaměstnanců Mercedesu. "Nemůžeme přehlížet některé nepříjemné skutečnosti. Naše náklady jsou ve všech oblastech vyšší, než má konkurence, delší dobu nám trvá montáž vozidel. Čím později začnete, tím drastičtějí jsou nezbytná opatření. A to je bohužel náš případ. Pokud se na sebe podíváme sebekriticky, musíme uznat, že jsme zaspali."

Zetsche se v rozhovoru také vyslovil pro těsnější spolupráci mezi značkami Mercedes a Chrysler, a to především v oblasti komponentů. "Podstatné je, abychom ve všech částech koncernu využili vědomosti týkající se některých technologií," dodal Zetsche. Koncern se podle jeho slov musí rovněž zaměřit na to, aby se na dvou místech nedělalo v určité chvíli totéž a koncern se stal flaxibilnější. "Je pravděpodobné, že některé úkony budou vyžadovat méně zaměstnanců. "To by ovšem byl následek, ne cíl našeho snažení stát se rychlejšími a efektivní," dodal Dieter Zetsche.

Libor Zezulka
Diskuze (5)