Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dílo šílence: Lamborghini Aventador jako prodloužená limuzína (video)

David Bureš
Diskuze (3)
Prodloužený Aventador bude postaven v případě, že jeho stavbu zaplatí nějaký sponzor.

Britská půjčovna luxusních aut Cars For Stars chce postavit limuzínu na základech italského supersportu Lamborghini Aventador. Netradiční limuzína zatím hotová není, společnost pouze zveřejnila snímky digitálního modelu tohoto vozu.

Příď i záď upraveného auta zůstaly stejné s výchozím Aventadorem. Na prodlouženém boku nechybí druhý pár dveří, které se otevírají také k nebi.

Vnitřek vychází ze standardního interiéru italského supersportu. Tvary zadních kožených sedaček tak evokují ty přední z běžného auta. Ve výbavě však nechybí vyhřívání sedadel, plazmové televize, dokovací stanice na iPod, bar na šampaňské a další prvky.

O pohon se má nadále starat 6,5litrový vidlicový dvanáctiválec o výkonu 515 kW a točivém momentu 690 N.m. Otázkou je, jak by byl řešen přenos síly motoru na silnici. Běžný Aventador je totiž čtyřkolkou.

Společnost tvrdí, že by se digitální model mohl stát skutečným vozem. V současnosti hledá sponzora, který by stavbu této limuzíny zaplatil. Za sponzorský příspěvek britská půjčovna nabízí roční bezplatnou inzerci (patrně na tomto autě) a možnost pojmenování přestavěného Aventadoru podle sponzora.

Luxusní automobily nejsou pro Lamborghini tak neobvyklé, jak by se mohlo zdát díky jeho současné nabídce čítající dva supersporty. Prvním sériovým vozem automobilky bylo gran turismo 350 GT, v šedesátých a sedmdesátých letech nabízela luxusní čtyřmístný vůz Espada, někdy přezdívaný italský Rolls-Royce. V roce 2008 pak Lamborghini konceptem Estoque ukázalo, že na toto téma má stále co říci.

David Bureš
Diskuze (3)
14. 3. 2013 00:51
Nesmysl,
by se zavěsilo za spodek na prvním příčném prahu nebo nějakém terénním lomu. Leda by tam dali vzduchové pérování. Vnitřek je taky hodně stísněný díky velmi nízké střeše. Tohohle jezevčíka by stavěl jedině idiot.
13. 3. 2013 16:07
sponzor
vyhody toho sponzora jsou tak uzasne, ze by to zasponzoroval jen totalni magor >:D
Avatar - flyboyeda
13. 3. 2013 10:07
CHUDÁK AVENTÁDOR
Nejdřív ho zmrší samotné lamborghini Vemenem a teď tohle,prostě nejlepší je originál