Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: manuální, nebo automatická převodovka?

Tomáš Votruba
Diskuze (298)
Jste vyznavači manuálního, či automatického řazení? Jaké máte zkušenosti s automaty v moderních vozech u konkrétních značek? Vyjádřete se v pravidelné sobotní diskusi.

Jste vyznavači manuálního, či automatického řazení? Jaké máte zkušenosti s automaty v moderních vozech u konkrétních značek? Vyjádřete se v pravidelné sobotní diskusi. Je jasné, že zde nenalezneme jednoznačené řešení, ale může zde proběhout výměna názorů, jak jsou majitelé spokojeni po přechodu s manuální na automatickou převodovku, případně naopak.

V dnešní době už neplatí pravidlo, že vyznavač sportovní převodovky bude volit manuální převodovku, zatímco zastánce klidné a pohodové jízdy naopak automat. Moderní sekvenční převodovky umožňují bleskové přeřazení v řádech milisekund. Samozřejmě můžete namítnout, že s podobně rychlým řešením se setkáme pouze v supersportech (viz Ferrari F430) a superrychlých sedanech (viz BMW M5), ale také u běžných vozů můžeme narazit na rychlý automat, dobrým příkladem je dvouspojková převodovka DSG, která se na přání montuje do vozů koncernu VW (Audi, Seat, Škoda a Volkswagen).

Nuže, jaké jsou vaše zkušenosti s automaty? Které z vás si automatická převodovka získala a koho naopak odradila? Vaše názory mohou spoustě lidem pomoci při výběru nového vozu.

Tomáš Votruba
Diskuze (298)
10. 7. 2005 18:00
Re: Manual !!!!!!!!
Jo, jsem zvědav na tvůj soud.
10. 7. 2005 12:44
Re: Manual !!!!!!!!
Díky. Uvidíš, že si na mně vzpomeněš, až zkusíš kvalitní automat. To co píšeš je dobrý názor, panující desetiletí ne silnicích. Smetla ho ale současná technika. Tak jako se nesháníš po filmu do foťáku, začíná být klasický manuál anachronismem. P.S. Ruku na srdce - jezdils automat ve sporťáku? Jezdils vůbec nějaký současný automat?
10. 7. 2005 11:30
Re: MASERATI CAMBIOCORSA
10. 7. 2005 11:27
Re: STĚRAČE MANUÁL
Dobrá reakce... u článku a volbě mezi automatem či manuálem... Tuším, žes odpůrce McD. To je tvůj problém ne můj.
10. 7. 2005 10:47
Re: Manual !!!!!!!!
Zkus vystoupit z tramvaje a posaď se do pořádný káry s pořádným automatem... a už tě z ní nevyndaj. P.S. A nepiš zde úsměvné věty, že automat je nudný a odvádí koncentraci. Evidentně jsi automat zatím zažil jen v té tramvaji... tak u tramvaje bych ti dal za pravdu