Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: spletli jste se někdy při tankování?

Tomáš Votruba
Diskuze (78)
Stalo se vám někdy, že jste se spletli při tankování? Měli jste půjčené auto a natankovali jste místo nafty benzín? A naopak? Co se přesně stalo a jak jste to řešili?

Stalo se vám někdy, že jste se spletli při tankování? Měli jste půjčené auto a natankovali jste místo nafty benzín? A naopak? Co se přesně stalo a jak jste to řešili?

K této diskusi mě přiměla situace, která se mi stala cca před týdnem. Od kamaráda jsem měl půjčené auto s dieselovým motorem. Jelikož vlastním vůz s benzínovým motorem, automaticky bez přemýšlení jsem při tankování místo nafty sáhnul po pistoli s naturalem. Naštěstí jsem si to uvědomil ještě dřív, než jsem natankoval víc jak 0,5 litru, což dieselovým motorům nijak zvlášť nevadí, když poté do nádrže nalijete alespoň 20 litrů správného paliva, což jsem také udělal. Horší by to bylo naopak, tedy natankovat naftu do benzínového auta.

Tohle byl samozřejmě pouze mírný příklad. Stalo se vám někdy něco podobného v horším, nebo vašim známým? Podobné případy se stávají často při střídání osobního a služebního auta. Co jste dělali a jak jste to řešili?

Tomáš Votruba
Diskuze (78)
13. 8. 2006 13:22
AŽ SI HO ZADŘEŠ
Nikdy na sucho, brácho, to ti měli ve škole říct. Nikdy ho nedři nasucho... nakonec... přečti si Kámasútru... tam ti daj dokonalej návod, jak tu svou herku parádně nakopnout... a když selže i tohle... potom jedině lékárník s lubrikačním gelem... a garantuju ti, že ten tvůj mustang pak potáhne jak pendolino v tunelu... ;-) P.S. Za rudého temna načerpal kámoš do auta nedopatřením naftu... zjistil to u placení... tak do auta strčil (pumpa byla na svahu), naskočil, jel setrvačností, a zastavil... nad prvním kanálem... (zelený majáci lidstva ať raději nečtou dál), naftu vypouštěl do toho kanálu a mezitím zaběhl nazpět k pumpě, půjčil si konev (pamatuje někdo ty plechové konve na mísení oleje s benzínem do motorek?), načerpal do ní benzín, vrátil se k autu, propláchl nádrž, zašrouboval výpustnej šroub a na zbytek z konve dojel znovu k pumpě... tentokrát již pro to správné palivo.