Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Už jste dostali nějaké body? A za co?

Tomáš Votruba
Diskuze (106)
Na bodový systém už jezdíme dva měsíce a za tuto dobu zahynulo při dopravních nehodách o 76 lidí méně než ve stejném období loni. Máte už na kontě první body? Nebo vaši známí? A za co?

Na bodový systém už jezdíme dva měsíce a za tuto dobu zahynulo při dopravních nehodách o 76 lidí méně než ve stejném období loni. Za dva měsíce obdrželo 40 tisíc řidičů celkem 70 tisíc bodů. "Nejčastěji lidé zapomínají rozsvítit, nepoutají se bezpečnostními pásy a překračují rychlost," shrnul Karel Hanzelka z tiskového odboru ministerstva dopravy.

Od začátku platnosti zákona do 20. srpna, kdy se zatím statistika uzavřela, policie přistihla řidiče při 64 tisících přestupcích. Z toho jich bylo 34 tisíc bodovaných a průměrně připadají 2 body na přestupek. Jak jste na tom vy? Máte už na kontě první body? Nebo vaši známí? A případně za co?

Tomáš Votruba
Diskuze (106)
3. 9. 2006 20:13
Re: bez titulku
Jo - 50/90/130. Funguje to dokonale ;-)
3. 9. 2006 20:12
Re: 12 BODŮ, JAKO V SARAJEVU
:-) - bál jsem se se sebou jezdit :-) :-) :yes: :yes:
3. 9. 2006 19:06
12 BODŮ, JAKO V SARAJEVU
Vnitřně se prostě nedokážu ztotožniit s tím, že je ideální jet na státní 88... pro sichra, kdyby jim špatně měřil radar... Celý život jezdím na státní kolem 110 a na dálnici kolem 150, to vyhovuje mým reflexům. Ani nemusím kontrolovat očima rychloměr. Pod těmito rychlostmi se nudím, jsem nervózní, neustále vykukuju, abych mohl předjet, do toho mě od července sráží studenej pot v zádech, jestli někde na stromě není místo větve maskovanej můj osud... je to hrozné i z psychologického hlediska... 90, ta číslovka, to je zoufalost... jakmile můžeš 100... je to lepší... pocitově důstojná rychlost. Miluju teď jízdu těsně před setměním a nad ránem, kdy ostraha našich životů polevuje v kontrolách... to si jedu svou rychlostí a jsem spokojenej. Jinak je to na silnicích zoufalé... Tempo dnes udávaj tiráci a Avie. P.S. Zatím jsem čistej jak pana. Tohle je vykoupeno ovšem tím, že jedu třicet kilometrů za Picantem... při tom dumám, proč jsem vyhodil prachy za svou káru, a uvažuju o tom, že by nebylo od věci zakázat předjíždění absolutně... vždyť bez porušení předpisů dnes můžeš předjet leda tak traktor.