Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: vyplatí se v ČR koupě kabrioletu?

Tomáš Votruba
Diskuze (97)
Máme za sebou několik tropických dnů a také týden s kabriolety v rámci vydání AUTO.CZ. Proto se ptáme na váš názor. Vyplatí se v Česku koupě kabrioletu?

Máme za sebou několik tropických dnů a také týden s kabriolety v rámci vydání AUTO.CZ. Na českém trhu je nespočet vozů s charakterem kabrioletu, ať už s pevnou nebo plátěnou skládací střechou či ve verzi roadster. Jejich prodeje rostou, byť v našich podmínkách není tolik slunečních dnů jako ve Středozemí.

Proto se ptáme na váš názor. Vyplatí se v Česku koupě kabrioletu? Proč ano? Proč ne? A jaký vůz byste si konkrétně vybrali, nebo o kterém byste uvažovali? Předem děkujeme za váš názor.

Tomáš Votruba
Diskuze (97)
6. 8. 2006 19:32
Re: V CABRIU JEN PO RIU?
:-) :-) :yes:
6. 8. 2006 19:31
Re: V CABRIU JEN PO RIU?
:yes:
5. 8. 2006 22:42
Re: V CABRIU JEN PO RIU?
:yes: :yes: :yes:
5. 8. 2006 22:07
V CABRIU JEN PO RIU?
Cabriolet... zajímavé... ani vlastně tak úplně přesně nevím proč... ale první, co se mi při vyslovení tohoto magického slova vybaví, není ani italská ani francouzská Riviera, nýbrž... stará dobrá Anglie... Austin... MG... Jaguar... teplá šála... vlající šátek... manšestrové kalhoty a tvídové sako. Cabrio totiž... to není o slunci na obloze... cabrio je o slunci uvnitř tebe... Cabrio je důkaz... že ty nejméně praktické věci ti mohou poskytnout ty největší rozkoše... Sakra... jistě, že má cenu mít cabrio... a to i na Islandu. Protože cabrio... to je cval plnokrevníka... s tvými stehny na tepu... to je čerstvá sůl ve vlasech tvé lásky... sesbíraná v těch stovkách zatáček... kopírujících pobřeží tam... nad "El ej" Prostě na cabrio buďto máš uvnitř sebe... nebo jezdi metrem. Dokonalý cabrio je jenom jedno - to, které má plátěnou střechu. To je klasika. A cabrio prostě tou klasikou být musí. Skládací pevnou střechu? Nikagda... nikagda... Vždyť... zatáhneš v dešti plátno nad sebe... a připadáš si rázem, jako tenkrát... na kótě 2520... jako tehdy, když tam v kopcích nad Saigonem déšť bubnoval do stanu synkopama sambu tvých snů... a tys toužil po suchý zemi... po teplý posteli... a vedle tebe M16ka, tvá jediná náděje, tvá *, nastavená na režim seriový palby... Jo, cabrio je o srdci. Osobně a bez rozmýšlení bych v cenově přístupném pásmu koupil zásadně temně modrou AUDI A4... s ledově matným kovovým rámem čelního skla... neznám jiné cabrio, které by mě vždy dokonale dostalo do kolen. Absence střechy sedanu... dělá z A4ky vůz snů... dokonalého kámoše... do veder červencovejch nocí... ovšem s nataženou střechou... i do mrazů všech prosincovejch dní... Dokonalé cabrio ovšem vyžaduje jeden statut vlastníka - statut singlisty... Šakala... lovce... Leona... to je téma pro cabrio... Tak to ještě uvaž... BRAVO CABRIO :yes: