Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

81 komentářů

Když jsem zde před pár dny dosáhl počtu 5000 příspěvků, položil jsem (si) řečnickou otázku, zda už to nestačilo. Těch pár dnů bylo vhodnou příležitostí k bilancování. A jeho výsledkem je moje rozhodnutí definitivně skončit.

Uvažoval jsem o tom už mnohem dříve, ale právě příspěvky z těch posledních dnů mne utvrdily v tom, že moje snažení je zcela marné: nejenže se tu vyskytuje pouze krajně omezená množina osob, s nimiž se vůbec dá diskutovat, ale především naprostá většina účastníků sem přichází tzv. "se svou pravdou", kterou si pouze potřebují potvrdit. A tato "jejich pravda" se povětšinou opírá výhradně o již učiněné rozhodnutí (v podobě výběru auta, kterým právě jezdí) a/nebo vychází ze systému všeobecně zažitých omylů, mýtů a pověr, kteréžto velmi aktivně přiživuje marketing, jelikož je to pro některé firmy výhodné... Právě tito účastníci diskuse se vlastně ani nechtějí nic dozvědět, takže nač bych se já měl vůbec snažit a ztrácet čas psaním reakcí, za jejichž obsah mne pak tazatelé či jiní účastníci diskuse napadají.

A tak sbohem a šáteček...!

Váš (dříve oddaný) Mitsi

P.S.: Kdo bude mít (pokud ještě vůbec nějaký) zájem se mnou něco konzultovat, nechť mi napíše SZ (občas si je vyberu, zdaleka však ne každý den, takže rychlou reakci nelze očekávat). V této souvislosti předem varuji, že případné osobní útoky došlé mi touto cestou (tedy SZ) ZVEŘEJNÍM v hlavní diskusi!
Alessio1
mitsi, neblbni, rád si tvoje příspěvky čtu, často se v nich dozvím něco nového. nevím, zda jsem nebo nejsem jeden z těch, kvůli kterým tohle chceš udělat, ale věz, že bez mitsiho by café nebylo to staré dobré café. prosím, uvaž to
Díky za všechno co jsi zde kdy dal k dobru !!

Spolu jsme sice asi nediskutovali, přesto jsem četl velkou většinu tvých příspěvků a můžu prohlásit že patřily k tomu nejlepšímu co zde bylo !

Doufám, že v případě potřeby by jsi mě neodmítnul 😉

Takže ještě jednou díky 😉
Je to jiste skoda pro veskere ctenare i diskutujici, ale na druhou stranu je pravda, ze vetsina veci jiz probrana byla. Tesilo me, a preji Ti co nejmene "koncernovych" vozu zaparkovanych v garazich Tvych znamych >😁
Mozno nema zmysel zachranit cely svet a vsetkych v nom, ale urcite malo a ma zmysel, ak sa aspon jeden clovek zamyslel nad tym co mu hovoris/pises a pomohlo mu to najst riesenie problemu alebo aj iny pohlad na vec ako mal doteraz.

Ja som sa aj vdaka Tebe zacal vyraznejsie zaujimat o technicku stranku roznych druhov a typov pohonu 4x4, aby som vedel povedat manzelke, ktora nema skoro ziadne skusenosti ako vodic, ale ma velku tuzbu tieto skusenosti ziskavat, ktore auto bude pre nu bezpecne a napomocne v kritickych situaciach.

Momentalne sa vela dozvedam a triedim to. Casto sa pytam na kraviny, ale bez toho sa nikam nepohnem a Ty a ludia Tebe podobni mi mozu svojimi radami a kritikou pomoct niekam sa dostat. Ked zamestnanec akejkolvek automobilky vsetky moje pseudo zavery pochvali, som zas na zaciatku.

A to je dovod preco ma tych Tvojich 5060 prispevkov, z ktorych som niektore cital aj ja urcite zmysel.

To ze teraz zazivas utoky na svoju osobu, je normalne. Pise o tom aj Biblia: Nehadz svoje perly sviniam, lebo ta tie svine zozeru.

Ber to ako skusku toho, co vsetko dokazes vydrzat. Cakaju nas este aj ine skusky, tak to ber ako dobry trening.

Nebudem Ta k nicomu prehovarat, ale fandim Ti ci sa rozhodnes tak alebo onak. Ved vratit sa mozes vzdy napriklad aj pod inym nickom.

Takze este raz vela zdaru.
Já zásadně neřeším reakce hlupáků, kteří vždy byli a budou!!! Vy.er se na ně.
Každý máme své názory, své zkušenosti a žijeme ve svém světě, který je vždy souhrnem jedinečných a neopakovatelných dojmů, vzpomínek, zkušeností, je obrazem naší rodiny, našich blízkých, našeho vzdělání, našich emocí... každý takový svět je neopakovatelný a jedinečný a právě proto se mohou naše jednotlivé světy někdy i zásadně lišit. A právě v tom vidím jedinečnost a krásu lidského života.

Jestli chceme nebo nechceme s někým část toho svého světa sdílet či nikoli, je jen na nás. Ano, často se stává, že dotyčný jedinec nemá potřebu s někým něco sdílet, přijmout kousek světa toho druhého nebo naopak část svého světa ukázat někomu jinému. Ale někdo jiný tuto potřebu má. těch druhých je možná víc, jen často nebývají tolik vidět.

Když si přečtu noviny, musím mít zákonitě pocit, že lidstvo je banda *, ktří pokud něco dělají, tak výhradně usilují o svoji záhubu. A v mnoha případech k tomu ani nebyli daleko. Ale každý den se přesvědčuji o tom, že těch druhých je víc, jenže nejsou tolik vidět, neboť na jejich chování a jednání není nic skandálního a tudíž nejsou pro média zajímaví.

Mitsiho postoj chápu a plně jej respektuji. na tomto fóru kecám možná i déle než on, a hromady diskutujících mezi tím přichází a zase odchází. Stále dokola se v podstatě opakuje totéž, protože ti, co sem přišli před pár týdny neví, že ten jejich palčivý problém tu byl řešen již několikrát dávno před tím, než sem vůbec zavítali.

Je samozřejmé, že sem zavítá i spousta mladých frajírků, kteří všechno vědí, všechno znají a všude byli dvakrát, ale upřímně řečeno - když mi bylo 16, taky jsem měl podobné pocity.

Mitsi, musím se toho mládí zastat. Zatímco my jsme vyrůstali v době, kdy veškeré informace technického rázu byly pouze a výhradně technické a "západní" automobilový průmysl byl komerčně nedostupný - tím pádem i informace o něm byly jaksi jednodušší, přímější, techničtější a objektivnější, dnešní mladí to mají podstatně složitější.

My jsem ve zprávách viděli úspěchy budování, horníky uzavíravší nové pracovní závazky, přešťastné šičky u strojů - samý bláboly, ale pozitivní. Dneska by ze zpráv člověk dostal psdotník, protože všude kolem číhá banda zločinců, lhářů, podvodníků, arogantních a bezohledných sobců. Jedinou pozitivní informací celého televizního večera jsou reklamy.

A jak mohou dneska mladí rozpoznat, co je reklama - ať už skrytá nebo otevřená, když je provází od útlého věku jako nejpozitivnější emoce? Zatímco my jsem tak znali reklamu na Triolu, Vitanu nebo Prémiové spoření mladých, oni jsou odmalička ubezpečováni o tom, že celý svět je tu kvůli nim, nemusí se vázat, nemusí nic, protože celý svět za nimi přijde až domů, stačí natáhnout ruku.

Kdo jim má pomoci zapochybovat nad tím, zda to, co "všichni vědí" je skutečně ověřitelné a zda to má jakoukoliv racionální příčinu? Kdo jim může říci, že za takových a takových podmínek nějaká reklamní "pravda" prostě neplatí?

Když jim to nikdo neřekne, tak je to ani nenapadne. Když jim to nikdo neřekne, nemůžeme se divit, že to nevědí!

Jak s takovou informací naloží, je samozřejmě na nich.

Navíc je zde možná víc lidí, než si Mitsi myslíš, kteří pochybují, myslí a utváří si závěry na základě více informací. Mnozí z nich tu ani nic nepíší nebo velmi málo, ale kvanta soukromých zpráv, které každý týden odtud dostávám, jsou jasným důkazem toho, ža jich je hodně.

Obyčejných lidí, kteří mají své problémy a hledají informace, aby dokázali problémy řešit. To, že jsou to často informace přesně opačné, může někdy sehrát roli velmi pozitivní.

A to, že je tu pár přidrzlých pozérů nás snad nerozhodí, né?
Nevím proč z toho musíš dělat takové divadlo a všem tady velkolepě oznámit, že odcházíš. Nikdo Tě tady nedrží, tak když chceš skončit, tak skonči a nedělej kolem toho takový teatrální výstupy!!!!
V daném případě si ovšem reakci neodpustím: Jestliže někdo pobyl v určité skupině lidí téměř pět let a sdílel s jejími členy přes 5 tis. vlastních příspěvků, jejichž zpracování si vyžádalo čas a úsilí, tak je přinejmenším výrazem elementární slušnosti a úcty vůči těmto "ostatním" (a že jich tu nebylo a není málo...) rozloučit se, resp. oznámit, že další příspěvky už nebudou (tento je naprostou výjimkou!).

Zároveň je nanejvýš vhodné alespoň naznačit důvody, resp. motivy "odstoupení", což jsem také učinil. Ano, někoho tyto důvody mohou třeba i pobouřit, ale snad na ně mám nárok - jsou to prostě "moje" důvody!

Naší společnosti totiž stále více chybí právě ta základní slušnost v mezilidských vztazích, pokora (podle hesla, že "čím víc toho člověk ví, tím více si uvědomuje, jak málo toho zatím ví"), vzájemná úcta a schopnost vnímat a respektovat potřeby a "prostor" toho druhého. A ruku v ruce s tím pak jde dnes už velmi rozšířené všeobecné přesvědčení, že "nepohodlnou" pravdu lze umlčet, vykoupit, zdiskreditovat, uplatit, ukřičet, zahnat do kouta atp., jelikož lidé jednoduše chtějí být klamáni, tak jim to dopřejme, hlavně když z toho budeme mít prospěch... Ano, lze to a jak se ukazuje, v praxi to dokonce výborně funguje - ostatně proto jsem to vzdal. 😢
DoubleSix
Když někdo dostane "ránu" až upadne, není uměním vstát a odejít, ale vstát a zůstat. 😉
DoubleSix: myslim ze jsi to uplne nepochopil...nejde o ranu jde o celkovou unavu...drive sem taky forum sjizdel kazdy den a bylo co psat...ale posledni dobou? stavim se tu jednou za tyden a najdu kdyz moc tak tri vlakna ke kterym mam co rict...a tomu nerikam diskuse...a lidem co se ptaji proc se louci a vubec na to upozornuje...tak podle me je to v poradku...odchazi jeden z nejcastejsich prispevovatelu a kdyby nic nerekl zalozilo by se vlakno o tom kde je takze podle me je to fer rict du...tak i pres tve prispevky az panicky odmitajici koncern dekuju stejne jako mnozi nize za opravdu zdrave a povetsinou objektivni a poucne prispevky...tak ti preju hodne zdravi a to ostatni uz prijde samo 😉
DoubleSix
Ultiman : loučení beru, to je slušnost, ale přečti si ten druhý odstavec (navíc slovo rána je v uvozovkách 😉 )
Rozumné rozhodnutí rozumného ?lov?ka...P?eju hodn? zdraví a pohody.
Ale no tak tohle preci jen tak nejde 😒 Ja se diskuzi nezucastnuju moc ale ctu je denne a mam v nic dost prehled a ver tomu ze tvoje nazory jsou jedny z nejlepsich a ja si jich dost vazim. A prijde mi hrozna skoda toho nechat, mozna by bylo lepsi trochu urcity diskuze omezit protoze jsou lide, jak uz jsi napsal co zadnej nazor nevezmou.. Ale dal jsou lide kteri si Tvych nazoru hodne vazi a ja mezi ne rozhodne patrim.. Doufam ze to poradne jeste zvazis ale me jsi vubec nepotesil, vubec.. :shock:
Možná ti to bude znít ode mě divně, ale je to škoda (myslím jako že odcházíš). Byl jsi tu, jak jsem tak vypozoroval, spolehlivě největší odborník. Kdyby ses vystříhal svých much, jako například pokládání svých názorů podložených osobními (i když velkými, to je ale irelevantní) zkušenostmi za obecně a 100% pravdivé, byl bys ideální přispěvovatel do jakékoliv diskuze o autech.

(Jestli je z toho cítit ironie, je to omyl.)

Nevím kdo tě teď nahradí, asi zatím nikdo. Takže opravdu odborné diskuze (tzn. žádné "jaké auto mi doporučíte?", ale "jak funguje xyz?") budou zůstávat plné jen víceméně neodborných odpovědí :?
Alessio1
tomKQT: nemyslím si, že diskuze "jaké auto mi doporučíte" nebo "octavia nebo BMW1" stojí za to plnit odbornými elaboráty...mitsiho bude škoda v jiných tématech
Clovece, neblbni, mas uz dost rokov, aby si vedel byt nad vecou a oddelit zrno od pliev.

Ale vcelku mas pravdu, uz to tu nie je to, co byvalo. "co poviete na..." ci "XY vs. YZ" su povacsine debaty typu chcem na ranajky chlieb alebo rozky...?

Ak to ma byt fakt seriozna rozlucka, tak teda dakujem za naozaj hodnotne debaty a prispevky od Teba. Daj pripadne vediet, ked sa rozhodnes zakotvit niekde inde.
Ted
trochu velke gesto...

na diskuzi opravdu chodi spousta lidi, kteri si jen dokazuji, ze jejich auto je nej. na takove diskuze ale neni treba reagovat, nebo se jimi muzes bavit 😉

ja si hlavne myslim, ze kazdy, kdo se tu chvili pohybuje uz vi, ci nazor ma nejakou vahu a kdo jen haji sveho ore.

co se tyce vlastnich pravd... kazdy nejakou mame a ty mitsi nejsi v rade veci vyjimkou 😉, ale neni diskuze prave o tom???

vazim si tvych technickych znalosti, chapu tvou naklonnost k vlastnimu ori, ale nemusi s tebou prece kazdy a hlavne ve vsem souhlasit. at si ostatni diskutujici a citatele udelaji vlastni nazor, koho brat a koho ne.

neshody v diskuzi prece neni treba brat osobne, takze vitej zpatky v diskuzi!!
tak ja som tu iba registrovany iba par dni a moje skusenosti s autami su viac ako male no sledujem to tu uz dlhsie a toto ma naozaj mrzi...nikto nema 100% pravdu ale je tu urcite mala skupinka ludi ktora sa tomu blizi...mitsi bol v jej cele...skoda rozumel autam ako malokto 😢
janodespota
Neblbni Mitsi... zmaz tuto temu a vrat sa do bojovych zakopov automobilizmu, vojna sa este neskoncila 😊))
😲 Mitsi neblbni, doufám, že to nejsem já kvůli kterému opouštíš cafe.auto.cz Vim, že tady někdy píšu kraviny, ale ve většině případů už ve vyřešených vláknech, které sjedou k těm kravinám. Upřímně jsem byl vždycky rád za tvoje rady, třeba jak jsi mi jednou radil se zátěžovým čidlem, nebo teď s tím plastovým deklem na motoru a další a další 😉 Zatím si to tady bez tebe vůbec neumím představit, proto tě prosím, ještě jednou to zvaž.

Za sebe můžu prohlásit, že jsi byl jeden z mála lidí na které jsem dal a věřil jsem jim to co píšou a od kterých jsem se opravdu něco dozvěděl a možná i naučil 😉
Sakra Mitsi, ty jsi byl ten nej, tak co blbneš. Piš dál a zkus to dotáhnout na 10 000, to je trochu lepší a kulatější číslo. Co ty na to?

PS: bez diskuze se budeš nudit!!!!!!! Takže ke klávesnici teď........

KK
Překvapuje mě kolik "neznámých" nicků chce po tobě aby si vydržel 😲 To jsou pravý tvoji čtenáři, zřejmě hlavně pro ty jsi napsal těch pět tisíc příspěvků a ty byli vděční za tvoje vědomosti 😉

Proto ještě jednou, vydrž to tady s námi 😉
Ricardo
Zcela určitě patřím k těm zástupům "neznámých nicků". Ale občas to tady pročítám. Když mě zaujme nějaké téma podívám se na něj, i když pak k němu většinou nepřispěju. A z toho co jsem tady přečetl mám pocit, že Mitsi vždycky ví o čem píše. A když o něčem píše, tak to zná do detailů.

Mitsi, nevzdávej to. To, že jsem asi nikdy neodpověděl na nějaký tvůj příspěvek bylo jen proto, že jsem k danému problém v dané věci neměl co říct. Vezmi si třeba čas na rozmyšlenou, ale prosím vrať se. Lidé, co ví tolik jako ty jsou vzácní, a ti z nich, kteří by se chtěli o své bohaté znalosti a zkušenosti dělit, se asi dají spočítat na prstech jedné ruky.
Něco podobného jsem již zažil na jednom serveru krapet jiného zaměření. Nějvíce komentářů tam bylo od jednoho opravdového machra. Ale pak začali server navštěvovat více a více lidé, kteří ho tak otrávili, že odešel 😒 Je smutné, že opravdoví profíci z některých diskuzí mizí a Ti, kteří nemají co říct se množí jak jepice a místo, aby mlčeli tak komentují věci, o kterých namají ani páru.

Takže Mitsi děkujeme Ti za všechno.
Jestli tu budeme někoho opravdu postrádat, tak je to právě Mitsi. Jak už napsal někdo přede mnou, kromě několika lidí, kteří Mitsimu otrávili život, je tu spousta těch, kteří ho pozorně četli a uznávali jeho znalosti a zkušennosti. Díky Mitsi, snad se vrátíš !!! 😉
ku.va,

to je škoda, ale chápu Tě. Věčný boj s mlýny 😉 Třeba časem změníš názor a zase se pustíš na svojí japonské kobyle do útoku >😁

Jinak všichni moji oblíbení autoři na autofórech jsou 😒br />
mitsi, oddie, magic.

Od nich se člověk něco dozví.

Ovšem předem varuji všechny onanisty ze skupiny VWškodaTDIaudinaTenTahne vodspodaPumpeDízeMěkčenýplastyDílenskýsp… moc si s nimi nepokecáte.

Mitsi, nashle.
Mitsi, ako to tu teraz citam, tak som si vsimol, ze moj jubilejny 1000-ci prispevok som venoval prave na Tvoje vlakno (vid zopar prispevkov nizsie) a chcem povedat, ze je mi ctou!

PS: a bol by som velmi rad, keby padlo na uzitok a prispelo k vseobecnej zhode presvedcit Ta, ze by bola skoda odist... 😢
Mitsi, přidávám se už k početnému zástupu přejícímu si abys sem i nadále přispíval. Tvé příspěvku čtu už léta a jsou jedním z důvodů proč na tohle forum chodím.
Rovnako patrim k zastupu neznamich nickov ktore tvrdia: ZOSTAN!!! podla mna totiz na jedneho tvojho odporcu pripada minimalne 10 nas ktory tvoj nazor respektujeme a nic nenapiseme pretoze o danom probleme nevieme a ideme sem na cafe.auto.cz za tebou po radu...
Hele Mitsi, to není vůbec vtipný, apríl teprve bude, i když venku to na něj vypadá😄 Ty a Magic, to je jasná kvalita tohoto serveru!
mitsi -> nie si chalan ako ja...ale si dusou cafe ako povedzme magic, huml86, zmulin, gti a par dalsich...

vsetky prispevky od tychto ludi si vazim a kvoli nim chodim na tento "zahranicny server" !!

proste ludia co si stoja za svojim....a to sa mi paci....

tah nechaj tak...a ostan...

budeme tu diskutovat, riesit a vyvracat....ale "fakticky" a to je na tom to pekne....

please stay !!!

thnks,
Mitsi,

patřím k té mlčící většině,která nemá auta jako povolání , ale jako koníčka.Nemohu tedy nabídnout to ,po čem voláš- rovnocenou diskuzi. Ale právě nám budeš hodně chybět. Zkus myslet i na nás.Předevčírem jsem se vsunul do tvé diskuze o brzdách a napsal jsem větičku,kterou bych tu rád zopakoval,protože vystihuje si myslím názory velkého množství uživatelů , tedy " zastal bych se Mitsiho, i když on to nepotřebuje " Víš Mitsi, nejde o jen to ,že jsi odborník , a to jsi. Jde i o to ,že jsi rozumný férový chlap, to se z těch příspěvků vycítí a pokud své rozhodnutí nezměníš budeš tu chlape hodně chybět.Máš početnou čtenářskou obec (hrozná fráze, viď) , tak alespoň za sebe a možná i za ostatní - Mitsi,když své rozhodnutí změníš, uděláš radost spoustě lidí.Tak si vyber, komu chceš udělat větší radost. Těm kteří tě otravovali svými názory a teď tvým odchodem už nemají konkurenci nebo nám, kteří

tvým názorům věří, ale neprojevují se tolik s tebou písemně?? Snad tě potěší, že zatím svůj nejdelší příspěvek jsem věnoval Tobě. Ahoj chlape!
Tommy100
To snad nemyslíš vážně???? 😒

Měl bys tady zůstat a dál rozdávat své zkušnosti a rady,je jich tady vážně potřeba!!!!!

Vždycky,až na drobné vyjímky jsem s tebou souhlasil a uznával tě!!!

Za všechny příspěvky, rady a vysvětlení ti patří velké Díky

Přesto doufám že si to rozmyslíš a zkusíš to dotáhnout třeba na 10000 příspěvků >😁
Tommy100
A tak mě napadá,že bysme ti mohli alespoň sem psát své dotazy a prosby o radu 😄 Někdy bys sem nakoukl a něco napsal..... 😉
Bez Mitsiho a magika je tohle fórum jen cár webového kódu na vytření pr....
Mitsi, vzpomeň si na Pavla Nedvěda! Ten už také párkrát "skončil" a pořád kope. Tak si řekni, že dogmatici, neschopní vnímat i názory jiných a objektivní fakta, jsou pod tvou rozlišovací schopnost a ještě to zkus!

Protože nevěřím, že by člověk s 5060 záseky úplně přestal přispívat do diskuzí na webu (to by se těžko odvykalo 😉 ), musím tě upozornit, že těžko najdeš nějaké fórum, kde by se diskutovalo jen k věci a na úrovni. Jedno z mála témat, kde jsem se setkal s názory k věci a se snahou poradit a nechat si poradit, jsou servery věnované cyklistice. A nevím, zda by to nebyla moc radikální změna. Pro vysvětlení a omluvu: k těm cca 40-50 tis. km v autě ("koncernové"...) za rok přidávám i pár tisíc na kole, snad mi to tady vyznavači koňů pod kapotou prominou.

Tak nevím, zda jsem ten pravý, kdo by tě přemluvil k návratu, ale zkusit jsem to musel.
Jirik_auto.cz
OK, mitsi, je to tve rozhodnuti a cloveka (motoristu) tveho formatu nema cenu premlouvat a prekecavat. Vis co delas a vis proc. Nicmene se taky pridam k tem, kterym budes v diskuzich chybet. Jsem jednoznacne jejich pasivnim ucastikem, ale tvoje (a samosebou i par dalsich lidi) prispevky jsou v tom mori nazoru a "nazoru" jasnym majakem. No, mnoho zdaru a dik za tve nazory, byly i pro me velkym prinosem.

J.
Vašek M.
Já taky patřím spíš k pozorovatelům, než psavcům, ale rozhodně vím, že Mitsi patří k nejfundovanějším pisatelům, které jsem v internetových autodiskuzích potkal.

Mitsi, škoda že odcházíš, úroveň zdejšího fóra silně poklesne.. ach jo..
tomKQT: nemyslím si, že diskuze "jaké auto mi doporučíte" nebo "octavia nebo BMW1" stojí za to plnit odbornými elaboráty...mitsiho bude škoda v jiných tématech

Přečti si znovu, co jsem napsal 😉

Právě že jsem to psal tak, že tohle nejsou odborná témata a objevují se v nich především bláboly a subjektivní názory. Mitsiho přínos byl v opravdu odborných tématech.
I na základě Mitsiho "recenze" jsem před pár lety vybral auto, aniž bych se v něm sám svezl. Rozhodnutí jsme nikdy nelitovali, naopak často si říkám jak dobrá volba to byla. Já s autem jet úmyslně na hraně nedokážu, takže Mitsiho informace o chování některých aut v mezních situacích a celkové zhodnocení podvozku mi moc pomohlo v rozhodování. Mitsi díky.
nejsem z těch, jejichž příspěvky se pohybujou v řádech stovek nebo dokonce tisíců. Důvod, proč sem chodim, není, abych někomu radil, ale abych se něco přiučil, dozvěděl. A když u příspěvku byl nick Mitsi, věděl jsem, že tam nebudou napsaný kraviny. Takže i já ti děkuji za vše, co pro tohle fórum udělal. A budu čekat, až se vrátíš 😉
sak to je len forum o autach.... nejde o zivot. Kto chce, nech pise, kto nechce, nech nepise.

Mitsiho prispevky boli z velkej casti velmi prinosne a plne dobrych informacii.

Na druhej strane k nemu musim povedat nieco podobne ako Huml76 a TomKQT. Nadhlad a schopnost uznat nazor a skusenost inych pri nom castokrat chybala. A to mi bolo dost nesympaticke ...
Lubos.1
...co dodat. Skoda...
mitsi, vrat sa......
Je to smutné, ale bohužel s tím, co řekl mitsi v článku na rozloučenou se plně ztotožnuji a proto ho i chápu.

Co více psát je zbytečné, řekl to přesně . . .

bendas
Sice jsem jen čtenář, ne diskutér, ale nezbývá než říct : "věčná škoda" .
Zacina mi tato diskusia pripadat ako plakanie za padlym hrdinom

Ale teraz vazne, Mitsi, ja sa sice diskusii moc casto nezucastnujem, ale rad ich citavam, a tvoj nick pre mna znamenal fundovane informacie podporene skusenostami(napriklad som konecne aj vdaka tebe zacal chapat rozne systemy pohonov 4x4, ich vyhody atd). Takze, ak sa rozhodnes vratit, myslim si, ze tu budes vzdy vitany.

P.S. skus to rozhodnutie este prehodnotit
ja sice na tomhle foru nefiguruju moc dlouho ale celkem se mitsimu nedivim. kolikrat se do normalni diskuse vs...e nejakej c...ák kterej to ro....e ze clovek ztrati nervy a proste na to reagovat musi. nekteri kteri tady zakladaji diskuse typu ridice poznas podle jeho SPZ tak by podle me ani nemeli mit pristup k webu.

na druhou stranu je mi to lito pac mitsi je jeden z mala kterej vi.
Rene - ano, máš pravdu. Jenže asi sis nevšiml, jak Mitsi v tebou zmíněné diskuzi o SPZ vystupoval 😉
kostey
Asi nema cenu te prekecavat... Docela me to zaskocilo. Kazdopadne diky moc za vsechny prispevky ve kterych si mi s necim poradil, nebo za tve prispevky ve kterych jsem se dozvedel neco zajimavyho. Budes tu hodne lidem moc a moc chybet. Pokud ale nekdy zmenis nazor, a napadne te se vratit, tak tu na tebe bude hodne lidi cekat s otevrenou naruci 😄

Preju ti do budoucna vsechno nejlepsi!!!!!!!
velka skoda, ale asi cas straveny v diskusii chce vyuzit niekde inde a zrejme rozumnejsie 😒
TOM: mel jsem na mysli to jak vubec nekoho muze napadnout diskuse tohoto radu. ne to jak na to nekdo reagoval. kousek jsem cetl a to co tam resil mitsi s nekym bylo o necem kdezto tema diskuse bylo o nicem.
Hm jestli jsi četl kousek, četl jsi i druhý (hned druhý) příspěvek? Právě ten je od Mitsiho a ten jsem měl na mysli. Nejen, že v těm ono téma podpořil, ale ještě to vynesl na vyšší úroveň ("ve většině případů to bylo dokonce jednoznačné" - přeložím - ve většině případů u starých značek podle okresů byla jednoznačná souvislost mezi SPZ a chováním řidiče).

Tak nevím no, chtělo by to pokud se mluví o Mitsim sundat ty růžové brýle :roll:
dvojitý příspěvek
jdu si to precist cely
no ani jsem to cely cist nemusel. prve jsem zaregistroval az jak se tam resily francouzky okresy.

s ruzovyma brylema u me mit strach nemusis 😉

ja co na srdci to na jazyku a jemi jedno s kym se zrovna bavim.
Pratele, pri vyjadrovani litosti nad odchodem Mitsiho z diskuzi dejte pozor na spojeni "je to skoda...", vite, ze Mitsi je na to slovo alergicky 😉

Ovsem, ze je to znacna ztrata, odborna kvalita prispevku zde pujde nepochybne dolu, jeho nazory mely svou tvar, k tomu patri i to, ze jeho postoje byly az prehnane ostre vuci koncernovym vozum a nerad uznaval odlisne nazory druhych, nebot, priznejme si to, mel velmi casto k "pravde" blize on... proste guru se vsim vsudy, takovi neodchazeji navzdy.
od kedy som kupil sucastne auto chodim sem sporadicky a skutocne musim dat do istej miery za pravdu mitsiho rozhodnutiu. Mitsiho a Magicove prispevky som tu povazoval vzdy za jedny z najzaujimavejsich a najhodnotnejsich. 5000 prispevkov je vsak spusta casu a ked clovek dospeje do isteho bodu uvedomi si ze ten cas by bolo mozno rozumnejsie vyuzit inak. Z tohoto pohladu jeho rozhodnutiu rozumiem. Forum je virtualna kompenzacia si rozhovorov o veciach co nas zaujimaju. Proste sadnes a uz si tam kde to mas rad. Najstabilnejsiu komunitu ktora ma minimalnu potrebu obcas od toho prchnut, vsak maju specializovanejsie fora ako je toto. Sem chodi prilis vela ludi casto novych ktori sa bud pytaju ako pise Mitsi na to iste dokola co je v poriadku a je len na trpezlivosti tych co maju co im povedat ci to urobia. Casom je to vsak vycerpavajuce lebo je to zvacsa jednostranna komunikacia. Mitsi daj si oddych na odstup, mozno za cas budes vec vidiet volnejsie tak nejak ako pise magic.
Je mi to líto, ale mám z toho všeho uplně přesně stejnej pocit...nač ta pompéznost? Jestli šlo o to, aby se ukázalo kdo tu o Tebe stojí? Nějak nechápu smysl takového loučení. Příjde mi to jako : " Tak já teda jdu abyste věděli! A ted budete koukat jak Vám tu budu chybět", což bych spíše přisoudil povaze něžného pohlaví nebo malého školáka. Ne starýmu matadorovi. Nicméně, pokud je to tvoje rozhodnut a máš k tomu své důvody. (nešlo třeba ty trapné témata a příspěvky ignorovat? a vyjadřovat se jen tam kde to má smysl? takhle to tu přeci dělají všichni. A nebo prostě přestat přispívat, ale tohle?Nevím nevím..)

Druhá věc samozřejmě je, že tu rozhodně budeš chybět.
Aha ho, Mitsi zije! 😄 Vitaj naspat a zostan co najdlhsie :idea:

Zaujimave je sledovat, ako niekto radi, ze si nemas vsimat, co Ta nezaujima a nereagovat na to a pritom oni reaguju na to, ze sa im Tvoje rozlucenie nepaci a ze naco je to dobre. Hmm. Som z toho volajaky zmateny...
spitfire
Čekal jsem, jak dlouho toho bobříka mlčení vydržíš >😁

Když už tu valstně nejsi, tak se s tebou ani nemůžu podělit o veselý zážitek, co mi koncernová technologie dneska zase provedla 8-s

Měj se.
Mitsi: Racek co letí nejvýše vidí nejdále.

Ani mi tak nejde o to, že jsi se rozloučil, spíše o to, v co se to tu později zvrhlo. Ikdyž to třeba bylo dobře míněno. Stejně tak jako ty mluvíš o slušnosti, já mluvím o společenském taktu.
Doublesix: v tomto s tebou souhlasim...ano bude tu chybet ale reakce jsou prehnane...Mitsiho prispevek sem si precetl a rekl si ze ma vlastne pravdu a znelo to jako dosti dobre vazene rozhodnuti...tak kdo chce at se rozlouci kdo nechce nemusi ale tez bych z toho takovou kovbojku nedelal :?
exup
Lidi, kterých si bez výhrad vážím lidsky, pro způsob jejich vystupování a profesně, pro jejich erudici, bych za dobu, co se tu pohybuju, spočítal na prstech jedné ruky. Mitsi mezi ně patří, takže mně osobně chybět bude, pokud je jeho rozhodnutí definitivní. Rozloučení takovéhoto tahouna zcela rozumím a i já ho považuju za slušnost a výraz vzájemnosti k těm, kteří ji přirozeně cítí. Osobně se tímhle rozloučením cítím osloven, byť jsem toho s mitsim moc nenadiskutoval.

Na druhé straně - lidé jsou různí. Každý to denně zažíváme. Někdo je horší řidič, někdo lepší. Stejně tak je někdo obdařen slušností a soudností, jiný je hulvát a dokáže se jen vozit na příspěvcích ostatních, kteří jdou s kůží na trh. Mnozí umí jen kritizovat a rýt, protože sami nic nevymyslí. Nepřekvapuje mě tedy, že se i v tomhle případě najde hejno hus bez rozumu a soudnosti, která by jim jinak velela pošetřit si své kejhání na jinou příležitost, protože zrovna teď jim nikdo nic nechtěl. To nerozpoznají.

Když jsem zhlédl, motore, Tvých dosavadních 6 příspěvků (spíš těch zakejhání, jinak se tomu vážně nedá říct..), ztratil jsem iluzi, že pochopíš, že zrovna teď jsem mluvil o Tobě, takže jsem si dovolil být osobní a oslovil Tě. Za všechny ostatní z Tvého hejna. Ujišťuju Tě, že Tebe se Mitsiho loučení fakt netýkalo. Tak proč tady syčíš? Zkus založit sám nějaké téma, ve kterém prokážeš, že tvoje úroveń je výš, než jak jsi ji dosud vyperlil ve svých 6-ti příspěvcích. Rád se ho pak zúčastním.
To exup😒br />
To jestli jsi ztratil iluzi, to nechám na tob?. Jen Ti na to ?eknu sv?j názor, a? to ?tu furt a furt dokola, tak se prost? nem?žu ubránit dojmu, že prost? tohle "rozlou?ení" mi p?ijde jako, kdyby autor si cht?l ov??it, kolik lidí ho bude prosit, aby to z?stal a bude mu pochlebovat a lichotit mu. T?ch 5000 p?ísp?vk? je úctyhodných a v?bec mu neupírám nic z jeho znalostí a zkušenotí. Ale ?íkám si "má to v?bec za pot?ebí???" Pro? neodejít v tichosti? Pro? kolem toho d?lat humbuk. Je jasný, že si všechny ty p?ísp?vky ?te a ur?it? mu d?lá dob?e, kolik lidí ho tady prosí a "uctívá". A i tohle m? vede k otázce, zda to rozlou?ení nebylo n?co jako test "Co na to ?eknou ostatní". Je pravda, že sem nep?ispívám, ale všechno si tady d?kladn? pro?ítám. A i proto m? za?áží, že si Mitsi st?žuje na negativní reakce. To je pravda, ur?it? n?jaké byly. A to m? práv? zaráží, pro? si st?žuje na to, co sám pom?rn? ost?e a zcela nepochybn? d?lá - myslím tím averzi a hodn? ostrou kritiku v??i zna?ce Opel. Kolik lidí tady d?lalo divadlo, že kv?li tomu odchází??? To? vše, co jsem cht?l dodat. Prost? tohle je m?j názor. Nikomu ho nenutím!!!
PP.
Lidi, kterých si bez výhrad vážím lidsky, pro způsob jejich vystupování a profesně, pro jejich erudici, bych za dobu, co se tu pohybuju, spočítal na prstech jedné ruky. Mitsi mezi ně patří, takže mně osobně chybět bude, pokud je jeho rozhodnutí definitivní. Rozloučení takovéhoto tahouna zcela rozumím a i já ho považuju za slušnost a výraz vzájemnosti k těm, kteří ji přirozeně cítí. Osobně se tímhle rozloučením cítím osloven, byť jsem toho s mitsim moc nenadiskutoval.

Na druhé straně - lidé jsou různí. Každý to denně zažíváme. Někdo je horší řidič, někdo lepší. Stejně tak je někdo obdařen slušností a soudností, jiný je hulvát a dokáže se jen vozit na příspěvcích ostatních, kteří jdou s kůží na trh. Mnozí umí jen kritizovat a rýt, protože sami nic nevymyslí. Nepřekvapuje mě tedy, že se i v tomhle případě najde hejno hus bez rozumu a soudnosti, která by jim jinak velela pošetřit si své kejhání na jinou příležitost, protože zrovna teď jim nikdo nic nechtěl. To nerozpoznají.

Když jsem zhlédl, motore, Tvých dosavadních 6 příspěvků (spíš těch zakejhání, jinak se tomu vážně nedá říct..), ztratil jsem iluzi, že pochopíš, že zrovna teď jsem mluvil o Tobě, takže jsem si dovolil být osobní a oslovil Tě. Za všechny ostatní z Tvého hejna. Ujišťuju Tě, že Tebe se Mitsiho loučení fakt netýkalo. Tak proč tady syčíš? Zkus založit sám nějaké téma, ve kterém prokážeš, že tvoje úroveń je výš, než jak jsi ji dosud vyperlil ve svých 6-ti příspěvcích. Rád se ho pak zúčastním.

exup,naprosto s tebou souhlasím...
Ja tiez.
pokial by to mitsi urobil s cielom zistit kolko ludi ho bude prosit aby sa vratil tak si ho vlasnte podporil lebo opat si tuto diskusiu obnovil...ja na tom ze takto oznamil svoj odchod nevidim nic zle...vystupoval skoro v kazdom vlakne...patril medzi najskusenejsich...a urcite mnoho zakladatelov novych vlakien by (keby to takto neurobil) ocakavalo ze im podari, takto kazdy vie, ze s jeho radami na fore uz nemoze pocitat (neviem ako je to so SZ, uprimne dufam, ze tam dalej radi)...
Já s motorem nesouhlasím v té ?ásti, že Mitsi to rozlou?ení napsal takovýmhle zp?sobem jen s cílem rozpoutat tohle divadlo a zjistit si, zda a jak moc tu je pot?ebný a jak ho lidi mají rádi. Sice m? tahle verze napadla, ale po velmi krátkém p?emýšlení jsem ji zavrhnul, takový Mitsi, i z toho mála co ho znám a pozoruji, podle m? není.

Takže - nemám nic proti tomu, že rozlou?ení napsal, že tu pot?ebu cítil, naprosto to chápu. Ale po?ád nechápav? kroutím hlavou nad n?kterými v?cmi, co tam napsal. (Pozn.: Necht?l jsem ten odchod nijak výrazn?ji komentovat, svou reakci jsem už napsal, dokonce po?ád platí to, že i já si myslím, že v ur?itém smyslu bude Mitsi výrazn? chyb?t, ale te? po p?ísp?vcích co se v poslední dob? objevily n?jak cítím, že musím reagovat kontrétn? na první p?ísp?vek.)

Uvažoval jsem o tom už mnohem d?íve, ale práv? p?ísp?vky z t?ch posledních dn? mne utvrdily v tom, že moje snažení je zcela marné:

Docela by m? zajímalo, co výsledkem onoho snažení m?lo být. Technická osv?ta? Pak by to bylo super a chvályhodné. Vnucování svých zkušeností a názor?? Pak to snažení bylo pochopiteln? marné a zcela zprávn?.

nejenže se tu vyskytuje pouze krajn? omezená množina osob, s nimiž se v?bec dá diskutovat,

- z Mitsiho pohledu

- o v?cech, o kterých Mitsi diskutovat chce

(Mnohem lepší bylo napsat "s nimiž m? v?bec diskutování baví", to by bylo férov?jší. A tohle není sloví?ká?ení, i když mi je jasné, že m? z toho te? n?kdo na?kne.)

ale p?edevším naprostá v?tšina ú?astník? sem p?ichází tzv. "se svou pravdou", kterou si pouze pot?ebují potvrdit.

Naprosto nádherný p?íklad je Mitsi. Akorát s jednou zm?nou, on si svou pravdu nepot?eboval potvrdit, on si jí byl 100% jistý, protože ji m?l podpo?enou svými osobními zkušenostmi. A b?da tomu, kdo si dovolil nesouhlasit. Názory podpo?ené zkušenostmi jsou sice MNOHEM hodnotn?jší než názory podložené dom?nkami ?i "?etl jsem", "kámoš povídal" atd. Jenže ani tak není zaru?ené, že jsou správné a obecn? platné, po?ád jde o subjektivní názory jedné osoby.

Když se n?kdo vyjad?uje jako primitiv a pak ?ekne n?jaký nesmysl, ?lov?k to nebere vážn? a s úsm?vem ?i úšklebkem to p?ejde. Jenže když n?kdo celou dobu píše naprosto technicky profesionální p?ísp?vky, používá spisovnou ?eštinu a rozumnou argumentaci a pak vysloví perlu typu "existuje auto, u kterého máte naprostou jistotu, že vás nenechá stát na krajnici ve sn?hu", pak ?lov?k ?eká kdy s úsm?vem oznámí, že to byl fór. Smutné je, když se do?ká jen naprosto vážn? mín?ného potvrzení tohoto tvrzení.

A tato "jejich pravda" se pov?tšinou opírá výhradn? o již u?in?né rozhodnutí (v podob? výb?ru auta, kterým práv? jezdí) a/nebo vychází ze systému všeobecn? zažitých omyl?, mýt? a pov?r, kteréžto velmi aktivn? p?iživuje marketing, jelikož je to pro n?které firmy výhodné... Práv? tito ú?astníci diskuse se vlastn? ani necht?jí nic dozv?d?t, takže na? bych se já m?l v?bec snažit a ztrácet ?as psaním reakcí, za jejichž obsah mne pak tazatelé ?i jiní ú?astníci diskuse napadají.

Co t?eba ?ešit to jako v?tšina ostatních? Tzn. v podobných tématech nep?ispívat, p?ípadn? je v?bec ne?íst?

Tak a pus?te se do m?.
Tak pod tenhle p?ísp?vek bych se podepsal
TomKQT😒br />
M?že být...
Moc nevím o co jde, ale p?ece jen pokud každý slušný ?lov?k bude rezignovat na ty neslušné a stáhne se do pohodlného záv?t?í a ústranní, , tak to tu za chvíli bude jako v politice 😄
Koncern je mocný. Přišli usměvaví chlapíci v zelených montérkách s tajemným logem a přátelsky ho vzali kolem ramen. "Pojďte na školení pro specialisty", řekli, "něco vám ukážeme". A svezli ho v Roomsteru 1.2HTP a Mitsi znalecky zamručel. Vysvětlili mu technický princip a detailní záměry konstruktérů váhy vzduchu Bosch a on se spokojeně pousmál. Vysvětlili mu, proč musí logicky na každé druhé 1.2 HTP se 100kkm být za 20kKč vyměněno sofistikované elektronicky řízené napínání rozvoďáku. Mitsi se už jen usmíval. "Ano, ano", broukal si pod nosem. V laboratoři mu rozebrali Pumpe-Duse a dovolili mu vlastnoručně si vyzkoušet jednoduchou výměnu opotřebených trysek. Pak ho vzali do sálu, kde již bylo větší množství usmívajících se lidí. Některé poznával. Ano, támhle je třeba ten z reklamačního Renault. Na tabulích mu ukázali ekonomické ukazatele dobrých světových automobilek. Zisk roste, obrat roste, kvalita roste, počet spokojených zákazníků roste. Všechno musí růst. Celý svět musí růst. "Už chápeš, Mitsi?", zeptali se ho. "Tady ta drobná pozornost je pro Tebe a už přestaň s těmi zpátečnickými názory na auto.cz. Procitni! Jsi v 21.století! Lidstvo čekají skvělé vyhlídky, jen musíme stále růst a všechno ostatní přijde samo! "

Takže končí jedna etapa a já začnu přemýšlet o prodeji svého starého Mitsubishi. Pořád jenom jezdí, prevít. Jenže jsme ve 21.století a svět se změnil. Roomster je přece krásné rodinné auto, co se všem musí líbit, a s motorem 1.2, který má vysoce kroutivý výkon a nízkou spotřebu, to pro rodinku úplně stačí. Vyšší počáteční investici do nějaké té výbavy a další udržovací investice jsou přece vlastně investice do růstu nás všech a do naší budoucnosti !

A Mitsubishi už není, co bývalo... A zabili Mitsiho...
Lubos.1
...A zabili Mitsiho...

parchanti 😁
RRSS >😁 >😁 >😁 >😁
hmm, je to smutne, ale taktiez asi dost nebezpecne blizko k pravde...
...seděl havran na dubu a mlčel, čím víc mlčel, tím víc slyšel a čím víc slyšel, tím víc věděl a čím víc věděl, tím víc mlčel...

Možná to až tak doslovně nepasuje na Mitsiho, ale při čtení všech těch příspěvků na tomto vlákně jsem si vzpomněl na tuto poučku jednoho z mých středoškolských profesorů...

Mitsi tedy naštěstí nemlčel, ale asi bohužel pro nás pro všechny začne, - je to ten /nebo chcete-li : jako ten/ starý moudrý havran 😉 ...

Mitsi, díky tobě jsem si začal o "cafe.auto.cz" myslet, že je to fórum, které opravdu stojí za navštěvování, které je na úrovni...byl jsi jeden z prvních, které jsem tu "potkal" a kteří uměli skutečně odborně poradit, vysvětlit...

O tvém odchodu jsem nevěděl, byl jsem tři týdny marod a když jsem se to dočetll (včera nebo předevčírem...) ve zprávě od kamaráda, zaskočilo mne to ...

Žij blaze a opatruj se 😄
Tommy100
a vrať se >😁
Rad jsem si cetl tve prispevky... A mimochodem, vim ze se vratis, jen si davas pauzu! 😉 VSechna fora jsou takova, ver mi! 😄
Nedá mi to a podělím se s Vámi - je zde paralela k weblogu www.dfens-cz.com , což je opravdu velmi slušně navštěvovaná stránka, kde provozovatel DFENS vypnul po letech diskusi, protože se neslo na to dívat. Přečtěte si jeho důvody, ve dvou článcích, je to nebezpečně blízko realitě kolem nás.
Mitsi ahoj!

Opravdu ne na všech forech je to stejné, znám taková, kde je úcta k názoru druhého běžná.