Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dne otevřených dveří v TPCA se účastnilo přes 6000 návštěvníků

redakce AUTO.CZ

Na den otevřených dveří automobilky TPCA, který se konal po deseti letech, přišlo přes 6000 lidí. "Je to více, než jsme očekávali," řekl mluvčí firmy Marek Hovorka. Návštěvníci si prohlédli výrobní haly, velký zájem měli hlavně o prostory lisovny a svařovny. Akci automobilka uspořádala k desetiletému výročí zahájení výroby. Na první den otevřených dveří se v roce 2005 přišlo do automobilky podívat 8000 lidí

Během dne automobilka nevyráběla a lidé si tak mohli prohlédnout kompletní proces výroby od svitků plechu na lisovně, přes svařovnu plnou automatizovaných robotů až po finální montáž a kontrolu kvality. Prohlídkám byly přístupné také rehabilitační centrum i kanceláře včetně velína řízení výroby, který je jakýmsi "centrálním mozkem" TPCA. "Ve velíně je na velkých obrazovkách vidět, kolik je aktuálně ve výrobě aut a v jakém stavu," popsal mluvčí.

Termín dalšího dne otevřených dveří zatím nemá automobilka určený, zájemci o návštěvu automobilky se ale mohou po celý rok registrovat přes internetové stránky www.tpca.cz a při plánovaných prohlídkách, které se konají téměř každý den, se v menších skupinách mohou podívat přímo do výroby.

redakce AUTO.CZ