Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Blacktop: pakety pro Avenger, Challenger a Charger

Michal Fokt
Diskuze (27)
Dodge přidává trojici svých modelů pro rok 2013 více sportovního švihu prostřednictvím volitelných vizuálně atraktivních paketů Blacktop.

Dodge nejprve ukázal paket Blacktop na sedanu Charger s motorem V6, teď ale oznámil, že ve stejném stylu nabídne i vozy Avenger, Challenger R/T a Charger R/T, přičemž tyto sady budou pro všechny zmíněné vozy dostupné už od prosince letošního roku.

Pro avenger kit Blacktop zahrnuje lesklým černým lakem pokrytou masku chladiče, tmavý podklad předních světlometů, zadní spoiler a černá lesklá kola o rozměru 18". Trošku překvapivě je k dostání nejen pro vozy s černým lakem, ale i pro červená, bílá, šedá a stříbrná, což asi výsledný efekt trošku naředí. K mání bude za příplatek 595 dolarů a doobjednat půjde třeba navigace nebo prémiový audiosystém.

Challenger Blacktop lze mít ve verzi R/T s motorem V8 5.7 Hemi a zahrnuje lesklá černá kola o rozměru 20", stejnou úpravu masky chladiče a víčka nádrže a matně černý pruh na karoserii s červeným zdobením. Standardem je současně paket Super Track Pak, jehož součástí jsou pneumatiky Goodyear Eagle F1 o rozměru 245/45, účinnější brzdy, strmější řízení a sportovněji naladěné pérování. V tomto případě je třeba připlatit 1995 dolarů.

Sedan Charger Blacktop R/T se stejným motorem V8 5.7 Hemi disponuje stejnými černými doplňky jako výše uvedené modely a taktéž jej lze kombinovat s různými barvami karoserie (celkem šesti). Podvozek i brzdy zůstávají standardní, což znamená u verze R/T už "poladěné", standardem jsou páčky sekvenčního řazení pod volantem, audio Beats, zkrácený stálý převod a řadu dalších drobností. V tomto případě za příplatek 1795 dolarů. V tomto případě lze Blacktop zkombinovat s kůží čalouněnými sedadly, vyhříváním předních a zadních sedadel, elektricky stavitelnými předními sedadly nebo vyhřívanými/chlazenými držáky na nápoje.

Michal Fokt
Diskuze (27)
Avatar - twistedTSD
7. 11. 2012 22:48
Re: Jeden koncern?
Octavia ale není střední třída. A ani Superb není zrovna konkurencí pro 300(C).
Avatar - Barrichello
7. 11. 2012 20:22
Re: Jeden koncern?
Jistě, konkurence Superbu je 300C/Charger.

Avenger/200 je střední třída.
Avatar - twistedTSD
7. 11. 2012 17:40
Re: Jeden koncern?
Konkurent oktávky, který je ve všech směrech větší než Superb?
Avatar - Parda71 (BMWfans)
7. 11. 2012 13:31
Re: Jeden koncern?
To ano
Avatar - Barrichello
7. 11. 2012 13:27
Re: Jeden koncern?
klesaj všichni ale pořád je na tom BMW 7 relativně nejlíp