Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Challenger a Charger 2016: Ve znamení pruhů a fialové

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Ostré verze Challengeru a Chargeru dostaly hned zkraje roku příplatkové černé pruhy. Limitovaná edice Plum Crazy zatím zůstává.

Svalovci od Dodge jsou pořád za mořem hodně oblíbení. O změnách pro aktuální modelový rok jsme podrobně psali v srpnu, novinky proto nejsou značeny rokem 2017, jak je v USA celkem obvyklé, Američané rádi předbíhají. Poptávka si ale po pouhých pěti měsících vynutila další drobné změny.

V první řadě se nabídka barevných odstínů rozšířila na desítku: bílou, slonovou kost, dvě rudé, černou, stříbrnou, ocelovou a žulovou metalízu, modrou a fialovou Plum Crazy. Poslední výrazná barvička měla být v katalogu jen do prosince loňského roku, nepravidelně se vrací vždy coby limitovaná edice. Jenže klienti ji chtějí, a tak prozatím zůstává. Jeden další měsíc. S celou paletou se dají kombinovat dva černé pruhy. Které se táhnou od předního nárazníku přes střechu až dozadu. Připlácí se za ně 995 dolarů, vypadají jako z uhlíkových kompozitů, ale to je jen zdání. Dát skoro 25 tisíc korun za dvě samolepky, no, když jste správný moparista, tak to asi neřešíte.

SRT Hellcat v obou karoseriích pohání pořád kompresorový osmiválec Hemi 6,2 l s výkonem 527 kW (716 koní) a 881 N.m. „Bláznivou švestku“ ale koupíte i se slabšími motory: vidlicovým šestiválcem Pentastar 3,6 l/227 kW (218 a 224 kW v případě Chargeru), Hemi 5,7 l/280 kW, Charger má v tomto případě o 4 kW méně, a konečně atmosférickým 6,4 l/362 kW ve dvou- i čtyřdveřové podobě.

Všechny novinky budou k dispozici ještě v lednu. Zajímavé je to, že SRT vyfotili v černofialové kombinaci i Vipera, aby sedanu a kupé nebylo na snímku smutno. V jeho kabátku se dá pořídit také. Retro Plum Crazy je pořád vzácnost, i když jich vznikne asi o trochu více, než se původně plánovalo. Auta ale brzy získají na sběratelské hodnotě. Nejvýkonnější kompresorový Challenger stojí za mořem 64.195 dolarů, Charger začíná na 67.645 dolarech. V korunách tyto částky odpovídají 1,59, respektive 1,67 milionům.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - honzase
27. 1. 2016 14:46
chci je
Tyto auta nemají na trhu konkurenty. Toto jsou pro mne nej současné ameriky. Chci je všechny tři nebo minimálně Challenger. Tu švestku jsem viděl na živo a je to bomba.
Avatar - CHerokee
11. 1. 2016 20:15
síla
Správné šílené americké vozy, jen tu barvu bych nerozdýchal...