Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Journey R/T a Grand Caravan R/T: Rodinní sportovci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Dodge rozšiřuje svou nabídku sportovně laděných verzí s tradičním označením R/T i do řad svých crossoverů a MPV.

Dodge si pro letošní autosalon v Chicagu připravil řadu novinek, mezi které patří i představení modelů Journey R/T a Grand Caravan R/T (Road/Track). Oba modely poprvé ve své historii nesou toto označení, které bylo poprvé použito v šedesátých letech, kdy jim byly označovány výkonné verze kupé Charger, Coronet a dalších typů.

V letošním roce nabídne Dodge verze R/T u modelových řad Charger, Challenger, Durango a nově také u Journey a Grand Caravanu. Zatímco první tři modely jsou v tomto provedení poháněny osmiválcem HEMI, tak oběma novým členům rodiny R/T bude pod kapotou pracovat šestiválec Pentastar 3,6 l s výkonem 211 kW (287 k) a točivým momentem 352 Nm, spolupracující s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Dodge Journey R/T má navíc nově nastavenou geometrii podvozku a upravené řízení pro zlepšení ovladatelnosti. Standardem je pohon předních kol, ale za příplatek bude k dispozici i pohon všech kol.

Od ostatních verzí se Journey R/T odlišuje díky novým předním nárazníkům, které pocházejí z evropského dvojčete Fiat Freemont. Další úpravy exteriéru představují maska chladiče i kliky dveří v barvě karoserie a 19palcová litá kola.

Interiér s čalouněním černou kůží prošívanou červenou nití je standardně vybaven elektricky stavitelnými předními sedadly, trojzónovou automatickou klimatizací a multimediálním systémem s přehrávačem CD, DVD i MP3.

Ceny Dodge Journey R/T s pohonem předních kol a pětimístným interiérem začínají na 28.995 amerických dolarech (zhruba 525.000,- Kč).

Dodge Grand Caravan R/T tiskové materiály označují jako man van, který nabízí podobné jízdní výkony jako sportovně laděný sedan. Od ostatních verzí se liší nově nastaveným podvozkem a vzhledem s upravenými nárazníky, maskou chladiče v barvě karoserie a 17palcovými litými koly.

Interiér Grand Caravenu R/T má sedadla čalouněná černou kůží a prošívaná červenou nití. Součástí standardní výbavy je mimo jiné prémiový audio systém s devíti reproduktory a subwooferem.

Ceník Dodge Grand Caravan R/T startuje na částce 30.595 amerických dolarů (okolo 555.000,- Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)