Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Viper: nová generace přijede v roce 2012

David Bureš
Diskuze (14)
Šéf automobilky Dodge Ralph Gilles naznačil, že nová generace Dodge Viper přijde na trh v roce 2012. Automobil však nebude postaven na podvozku Alfy 8C Competizione, jak tvrdily některé předchozí spekulace.

Výroba druhé generace Dodge Viperu skončila letos v červenci, kdy se už dávno spekulovalo nad tím, kdy na silnice vyjede zmije číslo tři. Po loňském převzetí koncernu Chrysler (jehož součástí je i Dodge) automobilkou Fiat se objevily domněnky, že nový Viper využije konstrukční prvky vozů Alfa a Ferrari. To ale nyní šéf Dodge Ralph Gilles odmítl.

Podle jeho slov nebude nový Viper postaven na základech jiného automobilu. Přestože se Viper v lecčems podobá Alfě 8C Competizione, proporce nového Viperu se budou od této italské krásky odlišovat. Zmije si nadále zachová dlouhou kapotu a kabinu umístěnou hodně vzadu.

Vedení automobilky rovněž popřelo, že budoucí Viper použije motory značky Ferrari. Je však pravděpodobné, že Dodge vyvine zcela nový desetiválec. Otázkou je, zda svoji silou překoná 450 kW (600 koní) předchozí jednotky.

S čím Fiat naopak pomůže, je ovladatelnost auta ve vysokých rychlostech. Nový Viper má být totiž přátelštější k řidiči než předchozí model. K tomu pomůže i ESP, které v minulé generaci chybělo.

Výroba legendární zmije trvala od roku 1992, druhá generace vstoupila na trh v roce 2002. Poslední, zlaté kupé s bronzovým pruhem rozšířilo letos v červenci sbírku manželů Rauhových z Arpu ve státě Texas. Ti mimochodem vlastní přes 40 kusů obou generací.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - Barrichello
3. 12. 2010 09:14
Re: kecy v peci
Něco pro wolfa: počti si
[odkaz]

Tady máš názor fudnovaného odoborníka, jak moc prospěl Daimler Chrysleru.
Když mě nevěříš >:D
Avatar - Barrichello
3. 12. 2010 09:13
Re: kecy v peci
A Saleen S7 je co? zahradní sekačka? >:D
3. 12. 2010 00:06
Re: kecy v peci
Jediny americky supersport je: [odkaz]
Avatar - Barrichello
2. 12. 2010 15:02
Re: kecy v peci
Mr.Murphy: souhlasím.
Chrysler to bez Viperu přežije, těch max 150 aut měsíčně, víc by se beztak neprodalo (zvlášt jako kočkopes), ho nevytrhne.

Tady sou důležitý jiný modely, který chybí.
A to je podmodel pod 200C, dodávky, nástupce Caliberu, nástupce Dakoty, které se poslední dobou začíná docela dařit a prodeje stoupaj, i přes svojí zastaralost a tak zrušit jí bez náhrady by byla osudová chyba, předělat továrny a zahájit výrobu nových převodovek, nové verze motoru Pentastar atd.
Avatar - Barrichello
2. 12. 2010 14:57
Re: kecy v peci
Vono to má jeden vcelku zásadní problém - Viper není supersport >:D Jediný opravdový americký supersport je Saleen S7.
Maximálně ve verzi ACR by o supersportu šlo mluvit, ovšem ta zas jaksi na evropu nic neztrácela, viz čas na Nurburgringu. Resp. ztrácela, když byl problém mezi sedačkou a volantem :-)
Viper nic neodpustil, prostě s Viperem ste museli mít zkušensoti a umět dobře jezdit. Nic pro nažehlený kravátky co cruisují v Lambu po bulváru.

Sériová verze bylo rychlé kupé (dříve i kabrio) kde šlo o řidičcké dovednosti, um, a zážitek z jízdy, potěšení z velkého motoru, slušného výkonu za rozumnou cenu.
Masserati se v usa celkem slušně prodává, je zbytečný dělat americký masseratti s jiným logem za menší peníz, tyhle šidítka pro chudý, jak ukázala historie nefungují!