Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dongfeng MX6: Předchozí Nissan X-Trail žije dál

Jan Mička
Diskuze (1)
Čínská automobilka Dongfeng oživila minulou generaci Nissanu X-Trail. Model MX6 má zážehový dvoulitr a dva typy převodovek.

Přestože byl minulý Nissan X-Trail v letošním roce nahrazena novou generací, vůz jako takový žije dál. Na základě spolupráce společností Dongfeng Motor Company a Nissan Motors totiž vznikl Dongfeng MX6, který po stránce vnějšího vzhledu prodělal jen minimum úprav. Jinak před sebou máme předchozí vydání X-Trailu.

V podstatě se měnil pouze tvar předních světlometů, masky chladiče a nárazníků. Vůz tímto zásahem tak trochu ztratil jiskru, stále je však jasně patrné, odkud pochází. To se ostatně potvrzuje také po stránce pohonu. Vozu je totiž vyhrazen zážehový dvoulitrový čtyřválec, který v dobách působení v české nabídce disponoval výkonem 104 kW, točivým momentem 196 N.m a standardně byl párován s manuální šestistupňovou převodovkou. Nahradit ji však půjde skříní CVT.

Podle informací serveru indianautosblog.com bude automobil vyhrazen pouze pro čínský trh a o jeho výrobu se postará Zhengzhou-Nissan. Podmínkou startu licenční výroby Dongfengu MX6 byl příchod nové generace Nissanu X-Trail.

Jan Mička
Diskuze (1)
8. 12. 2014 07:30
Dongfeng
Nissan má s Dongfengem společný podnik, a konkrétně pobočka Zhengzhou Nissan vyrábí jen starší modely Nissanu s logem Dongfengu, jako tento X-trail. Na zadních dveřích tak má napsané obě jména, Nissan i Dongfeng.