Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Kafe, voda a bageta u pumpy: Rozdíl až 45 Kč za stejný nákup

Pumpaři nežijí pouze z marží z paliva. Vydělávají i na doplňkovém sortimentu. Cena stejné bagety se u nich může lišit až o 25 korun, stejné plechovky kafe až o 16.
Zpět na článek
29. 7. 2012 21:33
30. 7. 2012 08:21
30. 7. 2012 08:55
30. 7. 2012 09:03
30. 7. 2012 10:27
30. 7. 2012 10:26
30. 7. 2012 12:43
Avatar - theolli
29. 7. 2012 17:29
On je to opruz u čerpaček v celé Unii,
prostě nahrabat co nejvíc na řidičích,všude se z vás snaží stáhnout kůži a je jedno jestli je to UK,D,FR či CZ.
Rozbalit vlákno
9
29. 7. 2012 18:38
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - theolli
29. 7. 2012 18:46
Re: On je to opruz u čerpaček v celé Unii,
Jasně a proč si nekoupit svoje ropný pole,že ?! Tvá argumentace je jak žáka 2třídy a přesně tak přemýšlí většina podnikatelů v téhle zemi,proto to vypadá jak vypadá a kecy o svým kompresoru jsou bezpředmětný!
29. 7. 2012 18:51
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - white label
29. 7. 2012 23:12
Re: On je to opruz u čerpaček v celé Unii,
Dobře, není tu všechno zdaleka ideální, ale jak jako podnikatel přemýšlíš ty. V čem podníkáš na jaké úrovni a jak vysoké máš (relativně) ceny. A pokud náhodou nepodnikáš, tak napiš své představy o svém podnikání a cenách za své zboží|/produkty/služby?
Obecně nižší cena služeb u nás (ve srovnání s tzv. tradiční západní Evropou) a nižší kvalita těchto služeb, bývají spojené nádoby, což je do značné míry logické.
Avatar - 4hill
29. 7. 2012 20:50
Re: On je to opruz u čerpaček v celé Unii,
Třeba v Anglii se pumpa běžně používá jako normální obchod se vším sortimentem a konkurenčníma cenama.Tak proč by měli u nás být ceny na čerpačkách jak na nějakém koncertu či u stánku s klobásou za 80,-?Věřím že by s takovým přístupem měli větší tržby než z těch pár lidí co si tam koupí sváču v hodnotě normálního obědu v restauraci..
Avatar - positivemind
29. 7. 2012 20:57
Re: On je to opruz u čerpaček v celé Unii,
Asi takhle: když to trh dovolí a lidé platí, byla by hloupost toho nevyužít. Takhle musí přemýšlet všichni kteří podnikají, jinak bys byl za chvíli holou * na dlažbě.
Avatar - HitmanPB
30. 7. 2012 00:09
Re: On je to opruz u čerpaček v celé Unii,
Buďte radi, že to platíte v CZK. Ak poviete, že platíte v EUR, tak sa iba nestačíte čudovať, akým kurzom vám prepočítajú... To nie su podnikatelia, ale podnikavci. :no:
30. 7. 2012 00:52
Re: On je to opruz u čerpaček v celé Unii,
A? já měnil prachy v Drážďanech a kurs byl Euro - 32 kč, směnárna na nádraží. Stejně jako ty cinty, že je prej benzín v Německu levnější. Novináři jsou evidentně sedláci co nevytáhli paty z Česka a papouškujou bajky pivních stýců. Je to sice kravina, ale u piva se o tom pěkně mluví >:D
Avatar - HitmanPB
30. 7. 2012 01:28
Re: On je to opruz u čerpaček v celé Unii,
A? Asi ten zmenárnik tankoval u vás a ty Si si to iba odskákal za vašich pumpárov >:D
Ale vážne, keď nemáš hotovosť, tak radšej treba platiť kreditkou (to im vtedy nefungovalo) alebo meniť v banke. Inak Ťa na 100% obtiahnu 8-s
29. 7. 2012 17:35
Agip Praha 4 Olbrachtova
Možná jen dodatek, že kompresor možná funkční, ale koncovka absolutně nedrží, tak je nutné jet dofukovat ve dvou, kdy jeden drží vší silou na ventilku a druhý mačká tlačítko... Jinak odjedete s ještě míň vzduchem než jste přijeli >:D a takhle je to tam už víc jak rok i když na to upozorňuji poměrně často.. Proto nejlepší možná alternativa pro mě (před nákupem vlastního kompresoru) byla OMV na jižní spojce směrem na Smíchov mezi sjezdy Krč/Pankrác a Modřany/Braník, kde jsou hned dva a oba perfektní ;-)
Rozbalit vlákno
33
Avatar - theolli
29. 7. 2012 17:39
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
to je v pr...a k nas.... co ,když vidíš že tě prostě ignorují,serou na to že tam něco chybí,hlavně za litr paliva co možná nejvíc a bagetu aspon za kilo!
29. 7. 2012 17:45
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Jo jo, je to nejdražší pumpa co snad v Praze znám.. Litr se běžně drží poslední dva měsíce kolem 37.90 a ostatní v okolí s nimi drží basu.. Proto se vždycky snažím brát někde jinde ale občas se holt nepodaří to vychytat - bydlím tu a taky se pohybuju jen po okolí..tak musím brát u nich. Nepochopím, vždycky jsem myslel že dálnice jsou nejdražší, ale teď nedávno jsem jezdil každé ráno pracovně směr Kralupy a Agip tam na dálnici za nejdřív za 34.20 a druhý týden 33.50?? Já myslel, že jsem se praštil do hlavy.. >:-[]
Avatar - theolli
29. 7. 2012 18:12
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Jo čeští koumáci,jenže víš co mě dostává ? I když je v zahraničí draze leckdy je u nás dráž ale to zázemí to je tragedie.
V Německu si skočíš do sprchy za 2E nebo 2.5E a je to čisté,udržované a zkus u nás,jednou jsem chtěl v Brně na OMW na výpadovce na Bratislavu do sprchy a dostal jsem klíč za 50kč tj 2E a když jsem ji otevřel,nesprchoval bych tam ani mého psa! Hnus,plíseň humus,filcky.........brrrr jen to pomyšlení mě deprimuje! Jak je tohle možné.......? To jsme proti jeným státum takový všiváci že si to necháme vše líbit.........jen pro pořádek,do tý sprchy jsem se neodvážil vlést,chtěl jsem zpět prachy a paní se hádali se mnou že ne!? Pak když jsem zvýšil hlas a dal na zřetel že mě serou tak couvly.......to je jednání,to je serviss,co?!
29. 7. 2012 22:51
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Tak to je opravdu vrchol, nemůžu posoudit kvalitu sprch, ale co se záchodů týče, tak raději už většinou zastavím až za pumpou na parkovišti a odeběhnu si k nějakému křovíčku >:D aspoň místo moči a -v lepší případě- sava cítím přírodu >:-[]
Jinak se mi vybavila ale ještě jedna nechutná vzpomínka .. minulé léto jsem vyzvedával kamaráda na vlakovým nádraží v Holešovicích. Zaparkoval jsem naproti u Agipky a čekal..pak přišla SMSka, že má 15 minut zpoždění, tak jsem se na pumpu odebral dát si něco na zub.. Pěkně naaranžovaná mřížka z listového těsta se sýrem ani ne za dvacku - no nekup to! Ještě jsem si říkal, že příbor, co mi paní dává asi ani nebudu potřebovat, ale mám času dost tak si to vychutnám, než abych to zhltal... A díky bohu za příbor.. Po nakrojení se ven vyrojil nespočet mušek octomilek a celý vnitřek byl na pochodu.. 8-s Zpětně lituju, že jsem nezavolal na hygienu, ale šok to byl takovej, že jsem musel okamžitě na vzduch a to nejsem žádná fajnovka.. Takže od té doby na pumpě maximálně tak v nouzi nejvyšší jen vodu a tatranku..
30. 7. 2012 00:57
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Kecáš, v Německu chtěj platit i za vych..cání. Tak půl až euro, stejně to chtěj i v obchoďácích, což je u nás standartně grátis.Já vim hezky se to poslouchá jak je tráva za plotem zelenější. O ceně benzínu tam nemluvím, Taky dražší. Pro čecháčka co řeší i desetník hooooodně dražší
Avatar - theolli
30. 7. 2012 08:31
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Tak v D většinou 0.50ct a nebo 0.70ct jenže dostaneš kupon v hodnotě 50ct a můžeš to umořit třeba v kávě,obědu,platnost je asi jeden rok. Nehájim Německo,ono tu ne čerpačkách je draze ale jsou i vyjímky například Autohofy Hoyer.WC grátis,čisto a i s cenami PHM jsou níž jak ostatní a to včetně doplnkového prodeje.
Ve francii bývá sprcha grátis na některých Total,Avia ,toalety asi všude ale ta kvalita tam třeba za Němci už trochu pokulhává ale pořád je to dobré.
Avatar - Stefič
30. 7. 2012 08:59
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
já teda nevím, ale moje poslední zkušenost byla asi taková, že tankování v AT je zhruba stejné jako u nás. To se týká cen i kvality služeb. Ovšem taková IT, kde jsem běžně platil za litr naturalu 1,80€ a takový maličkatý sedvičíček s plátkem šunky (bez másla, bez sýra) za 2€. Takže já bych to rozhodně neviděl tak tragicky. Jsou pumpy, které jsou špatné a drahé. To vyřešíš snadno - nejezdi tam...
Jinak třeba Benzina teď i vaří a normální jídlo na talíři s kovovým příborem do 100,-
30. 7. 2012 08:47
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Oni v Německu zpoplatnili hajzlíky při dálnici? Tak to jsem měl asi letos na jaře kliku, že tam po mně nechtěli nikde nic.
29. 7. 2012 18:49
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
29. 7. 2012 22:36
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Tak určitě ;-) ale jak říkám, bydlím tu, mám kousek školu i práci takže se pohybuju většinou po okolí... Takže občas holt nastane ten týden, kdy nevytáhnu paty z okolí a nejdám jedu ještě hůř - do centra Prahy... Takže občas se hladové oko rozsvítí v tu nejnevhodnější chvíli. Takže naštvaně netankuju za víc jak pětikilo, a hned v hlavě vymýšlím, kam bych mohl jet něco zařídit abych mohl cestou dotankovat plnou :*
A navíc k těm nejlevnějším pumpám chovám zdravý respekt a moje starší autíčko radši rozmazluju něčím, co (snad) má záruku kvality.. Druhý auto neřeším, amerika by snad jela i na ředidlo, ale fiátka si hýčkám >:D jen do mě, možná trochu fanatismus, ale srdci neporučíš :-)
Avatar - theolli
30. 7. 2012 08:35
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Čím jezdíš je nicotné,je to věc vkusu ale s tím "respektem" k nejlevnějším pumpám bych byl opatrný,ono vše co je drahé není záruka kvality ,zrovna tak,jak vše lacinné.
Já tankuji většinou na ONU a nikdy,upozornuji nikdy jsem neshledal problém nebo nižší výkon a to jsem tam tankoval i LPG a nikdy jsem neměl zaneřáděný směšovač,nic prostě v pohodě.
29. 7. 2012 18:40
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
29. 7. 2012 18:45
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
chytrolinek...Ano ,kupis si svoj, ale na nafukanie kolesa budes musiet to koleso vymontovat z auta ,dofukat a vratit ho nazad. Ked to takto robis, si iny drzgros teda >:-[]
29. 7. 2012 18:55
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Vďaka za návod, lebo doteraz som koleso vždy pri fúkaní nechával primontované na aute a až dnes som sa dozvedel že to robím zle, takže od teraz už viem že pred fúkaním treba vždy koleso odmontovať.
29. 7. 2012 18:56
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
29. 7. 2012 18:59
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
no pokial si si nevsimol, hovorim o tych tzv. kompresoroch za "100kc" do zapalovaca na 12 V , kde ta "sunka" nestiha a nedokaze natlacit tolko barov ,ak je pneu zatazena. uz dochadza?
29. 7. 2012 19:07
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Mam taky kompresor a samozrejme pohodlne dokaze dofukat pneumatiky na aute. Neviem kolko stal, ale kupoval som ho priamo v autoklube v dakej sade...

BTW, dofukovat *odmontovane* pneumatiky, to aspiruje na titul "zlaty ventilek". Predpisane tlaky by si si totiz musel najprv prepocitat. Uvadzaju sa totiz pre dofukovanie pneumatiky na vozidle, kde je uz pneumatika zatazena hmotnostou auta...
29. 7. 2012 19:09
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
29. 7. 2012 19:19
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
ano,su kompresory a "kompresory" . Hovorim o tych smejdoch made in china, kde som na vlastne oci videl obrazkovy manual, kde bolo nakreslene, odmontujete koleso ,tak dofukajte a nakoniec zalozte. A NIKDE nekupis normalny kompresor za 100kc. Tie pouzitelne idu od tych 800kc ked uz.
29. 7. 2012 20:02
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
to je vůl...:D
29. 7. 2012 21:57
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
voly ste tak akurat vy ,co ste sa pridali do tejto debaty o kompresor. Keby vam ten mozocek trochu zapol, zistili by ste,ze som odpovedal na koment o kompresore za 100kc. A moje slova boli len,ze som taky videl,ale bol na nom obrazkovy navod,dat dole koleso z vozidla (skoda,ze som si to neodfotil, nasmial som sa tiez)- pre menej inteligentnejsich,tym som chcel poukazat, ze je to kompresor "na houby" nakolko je uplne nad slnko jasne,ze je blbost davat dole koleso, no su aj take "kompresory" smejdy, s ktorymi sa to musi urobit a to je na pozastavenie sa. Ale vidim, ze vam v tych mozockoch koluju same blbosti a vymyslate si tam kontext, aky sa vam hodi a vobec ste sa nad tym nezamysleli,no ale to by som chcel asi od vas vela ,vsak? >:-[] Snad uz bliklo, ak nie,tak ste stratene pripady :-!
Avatar - Guttalax
29. 7. 2012 22:58
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
>:D Je >:D
29. 7. 2012 23:51
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - petrumr
29. 7. 2012 20:24
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
29. 7. 2012 21:39
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
nie, podle navodu se musi sundat... >:D
29. 7. 2012 23:52
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
29. 7. 2012 22:43
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Však jsem psal, že zkušenost "před nákupem vlastního kompresoru" ;-)
Avatar - autista
31. 7. 2012 21:02
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
ano, ten ventilek tam není, to vím :-) ale u Michelského lesa je Shell, kde je levněji, a někdy je i u Imofy Agip levnější, a nebo co je a to min. o 2-3kč levnější na Shellce Bohdalec, nebo na Žižkově u Penny Marketu a nebo v Libni :)))
1. 8. 2012 17:42
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Tak díky za tip, ani jsem nevěděl, že u Imofy je další Agipka - a to jsem tam dneska byl s autem >:D Já beru radši právě a jedině ten Agip, protože u nich sbírám body na nějaký ten model autíčka >:-[] ale jinak v rámci Prahy u Agipu tankuju nejčastěji na Černokostelecké u Depa Hostivař, kde to je vždycky tak o ty dvě koruny levněší.
Ale stejně mi přijde, že to občas až moc řeším - tankuju tak třicet litrů měsíčně, takže i ten rozdíl je v závěru plus nebo mínus 60 korun za měsíc.. To si holt odpustím jedno kafe někde..
Avatar - autista
1. 8. 2012 18:59
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
to snad u Imofy ani nejde si nevšimnout té AGIPky, ale když lidi neřeší cenu u benzinek, tak si drží vysoké ceny. a to bohužel osobně s tím nic neuděláš. každý bere podle sebe. já mám zkušenost, že AGIP je nejlepší 98 co existuje. Ani V-power, ani Carrera 100 není taková co AGIP. AGIP si beru občas 95 ;-)
1. 8. 2012 19:07
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Asi jsem byl úplně mimo ale včera jsem tam auto vezl a dneska byl vyzvednout..na mapce teď koukám jak jsem to mohl přehlídnout...asi mě tak zaujala nová Thema zaparkovaná venku :-) Jinak já beru normální 95 .. nějak jsem nikdy nezaznamenal rozdíl mezi tou prémií.. ale možná až se odhodlám na generálku motoru ... >:D
Avatar - autista
1. 8. 2012 19:13
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
udělal bych to před generálkou. já beru současně jen 95, výrobce nepředepisuje jiný. Ale dřív jsem si to zkusil, ale nesmí se to přehánět. Jo, Thema je fajn, ale Thesis bych bral raději :-)
1. 8. 2012 19:36
Re: Agip Praha 4 Olbrachtova
Tak stejně nejdřív musím vyměnit brzdy, rozvody, pak mám v plánu novou střechu, ... >:D takže motor bude muset počkat a dokud šlape dobře a spolehlivě, tak jsem rád, že do něj nemusím investovat. S tím Thesisem souhlasím, na té Themě je vidět, že designéři měli dost svázané ruce a ten Chrysler z toho je až moc vidět ;-\ Takže jsem tam radši slintal nad Ypsilonkou, ale pak to dorazilo na letáčku něco jako "Věříme, že žena dokáže vybrat krásné auto.. Lancia ypsilon" >:-[] A přitom mě se tak líbila a ani mi nepřijde tak moc holčičí..
Avatar - Johny.Rico
29. 7. 2012 20:05
Drahé k***y pražské...
... to se jinak ani nazvat nedá. Když jsem viděl tu cenu (ty ceny!!!), tak mě omylo! Tam bych si ani ruce neumyl!
Rozbalit vlákno
3
Avatar - Pekelná Micinka
29. 7. 2012 20:36
Re: Drahé k***y pražské...
Tak na mytí rukou naštěstí není takové zařízení primárně zbudováno. ;-)
Avatar - Starfighter
29. 7. 2012 20:59
Re: Drahé k***y pražské...
[odkaz] >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
29. 7. 2012 22:15
Re: Drahé k***y pražské...
Hradce jsem kdysi dávno oplakal. Když se člověk odprostí od těch politickejch věcí, nebo se do toho vžije, tak je to super seriál. Socialistický detektivky mě hrozně moc baví, dneska už nic takovýho (s takovou produkcí) nenatočí.
Avatar - Pekelná Micinka
29. 7. 2012 20:35
Je to sice pakárna, že tu není Kovárna...
Divte se. Provozovat a zbudovat pumpu je dost drahé, to je úplně stejné, jako když si dáte limonádu nebo pivo v centru, nebo někde jinde. Nikdo vás nenutí si to pivo dát tam, ale prostě si ho dáte, protože žízeň máte tam a tehdy. Nebo z čeho živíte ty káry, když jste všichni takový mazáci.
Rozbalit vlákno
0
29. 7. 2012 21:33
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Aladeen
29. 7. 2012 22:15
Bageta nad Zlato
Bagety sa rýchle približujú cenám Zlata ! Takže sa vys*rte na kupovanie zlata lebo viac zarobíte na bagetách >:D >:D >:D
Rozbalit vlákno
0
30. 7. 2012 07:02
Je to jednoduche...
Netankujem chcanky u Lidlu a neranajkujem bagety u OMV. To prve z ohladu voci mojmu autu, a to druhe koli vlastnemu zaludku. Nikdy nemam tak prazdnu nadrz aby som nemohol prejst par km k serioznej pumpe, a nikdy nie som tak hladny aby som nemohol zajst k slusnej restauracii...
Rozbalit vlákno
1
30. 7. 2012 08:52
Re: Je to jednoduche...
Která prodejna LIDLu má pumpu? Zatím jsem takovou neviděl, ale pravda je, že LIDLa jsem viděl zatím jenom v ČR, Rakousku, Německu, Itálii a Chorvatsku. Možná že na Slovensku je to jinak.
30. 7. 2012 08:21
Mhm...
Kdo není zdechlej, koupí si housku v obchodě, namaže ji máslem a obloží sýrem. Kafe se dá vzít do termosky:-)
I voda se dá koupit ve velkém balení a hodit do kufru... Ale moje osobní krédo: "nešetřit - vydělávat"
Rozbalit vlákno
5
30. 7. 2012 08:55
Re: Mhm...
Asi takhle - kdo má sváču z domova, neutratí tolik u pumpy. Nákupem takhle přímo při tankování si za peníze kupujete svůj čas, ve kterém byste totéž koupil jinde, případně ještě namazal housku, uvařil kafe a nalil ho do termosky.
Čili běží o to, na kolik peněz si ceníte svůj čas, případně jestli stíháte.
30. 7. 2012 09:03
Re: Mhm...
A od čeho jsou manželky? ;-)
A moje další krédo: "Najmu si člověka na práci, pokud dokážu za stejné časové období vydělat více peněz, než dám jemu za vykonanou práci".
30. 7. 2012 10:27
Re: Mhm...
:yes: jak za ženu, tak za kreda :-)
30. 7. 2012 10:26
Re: Mhm...
Je tu jeste dalsi faktor, kvalita toho co jím a piju. Osobne sem nejedl bagetu z benzinky asi 3 roky, na to se mam moc rad. ;-)
Avatar - BruceWayne
30. 7. 2012 12:43
Re: Mhm...
A víš že máš pravdu :yes: Koupím si čerstvé pečivo, uzeninu či grilkuře a nějakou obyč vodu cca za 50.-Kč. Vodu si chladím v boxu a není problém se salmoneou . :yes:
30. 7. 2012 09:00
Už se v tom přestávám orientovat.
Prej národ paštikářů, řízkařů a konzervářů, kteří by v létě z vlastních zásob uživili půl Bibione a najednou všichni přežívají na bagetách z benzínek. >:D
Rozbalit vlákno
0
30. 7. 2012 10:22
Kafe bez kafe, ČR = Praha
Diky za pobaveni hned pri zacatku tydne >:D

A) Mr. Brown opravdu neni kafe. Slozeni: Pitná voda, Cukr, Sušené mléko, Kávový extrakt (1.2%), Emulgátor (E473). Sladka voda za 50 Kč, nekup to! >:-[]

B) "Rozjedte se na benzinky vsemi smery". Fakta? 10 ze 14 byly pumpy v Praze, nebo do cca 35 km okolí. >:D "Sem z Prahéé" :-)

Opravdu clanek hodny Sveta Motoru... >:D
Rozbalit vlákno
56
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 11:04
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
To víš no, ještě si dám polivku a rohliky. ;-)
30. 7. 2012 11:17
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Sorry, nechapu..?
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 13:34
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Tak, správně je polívku(hovorově) a rohlíky. Z Prahéé [odkaz]
Avatar - Johny.Rico
30. 7. 2012 15:07
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Taky občas nepoberu ten tvůj humor :-) Ale to je tím, že jsem natvrdlý, tak promiň >:D
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 21:37
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Může se stát, ale proč mi to píšeš zrovna teď, navíc, tohle nijak zvlášť vtipný ani nemělo být. ;-)
30. 7. 2012 13:22
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
A kolik si myslíš, že je kafe v kafi? Vezmi si třeba normální espresso, tedy 100 ml šálek s normální porcí kafe (7 gramů). Celý to dohromady váží 100 gramů, z čehož 7 procent je káva, zbytek je voda, případně cukr a mlíko. Tedy je v tom 7% kafe.

Spousta lidí si ale dělá kafe větší, ze stejnýho množství, takže udělaj třeba dvoudecovej hrnek a jsou na 3,5% kávy v kafi.

A Mr. Brown je dělanej z jakýhosi "extraktu", čili v tom bude nejspíš víc kávový "chuti" v poměru k hmotnosti než je u čistýho kafe. Takže 1,2% kávovýho extraktu je úplně v pohodě.
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 13:58
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Máš pravdu. Složení se udává sestupně podle množství obsaženého ve výrobku. Kdyby tam bylo té kávy víc, asi by to nikomu moc nechutnalo. To, že je to předražené, resp. dost drahé a jaká je kvalita toho extraktu, je jiná věc.
30. 7. 2012 14:22
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Hlavni problem tyhle srajdy je ten, ze je vyrobena z rozpustnyho kafe, coz je slusne receno kavovej odpad. Navic si uvedom, ze to dostanes "hotovy", bez jakykoliv znalosti, jak moc velka sra*ka ta rozpustna kava byla, jestli jen hnusna, nebo vylozene otresna :-)

Ad %: kofeinu v pressu je na 1ml 5x vic, nez v tomhle Brownovi ;-)

Nevim jak ty, ja se ridim prislovim "Radši lžička medu, než kýbl hnoje" >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 14:46
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Tak vzhledem k tomu, že mnoho řidičů se beztak staví v nějakém fastfoodu a dá si grimaso, tak to nekafe už tělo nějak zpracuje. ;-) >:D
30. 7. 2012 16:03
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Omlouvat jeden hnus druhým, báječný >:-[] ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 21:35
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
>:-[] :yes:
30. 7. 2012 18:38
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
nechci se tě nějak dotknout, ale PRAVÉ ESPRESSO má objem 20-30ml. V mé provozovně má 20ml, pokud je tam 9g kávy, tak je to téměř 50% káva.... to že v čechách si každý pod pojmem espressom vybaví kbelík kávy je věc druhá... ale jak říkám, pravé italské espresso má mít objem 20ml, max 30ml
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 21:30
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Nejlepší co může bejt, je udělat si před Italem, tu řádnou českou rychtu... Nebo ještě lépe, když si objedná, nebo spíše požádá o kávu, a někdo mu přinese ten klasickej českej 175ml(?) kbelík s turkem. >:-[] >:-[]
Avatar - white label
30. 7. 2012 21:35
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
S objemem v principu souhlas, jen espresso má do 30 ml objemu, do 20 ml objemu má ristretto.
9 g kávy na 20 ml objemu je zbytečně moc, stačí doporučených 6-8g.
K nesmyslu s údajnou 50% kávou viz 21:07.
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 21:38
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Kurnik, ty to máš rád, nebo do toho děláš. ;-)
Avatar - white label
30. 7. 2012 21:47
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Hlavně do toho skutečně dělám (+ rodinná tradice) , ale mám to i rád, i když mi to stačí jen občas, snažím se jít po kvalitě, ne po kvantitě, nebo četnosti, podobně to mám (už od mládí) i se sexem. ;-) >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 21:58
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Tak ano, je důležité vědět jak to máš se sexem... >:-[]
Avatar - white label
30. 7. 2012 22:01
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Já to tak mám téměř se vším a neboj (nebo se naopak zbytečně nedělej naděje?), jsem čistě hetero... :*) >:D
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 22:07
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Já se netěším, neboj. Nečistě hetero bejt nejde. Teda jde bejt hetero a mít rád prasečinky, ale to sem teď nepatří. PS. Zajímavý job, dělat do "kafe". Vlastně k vám chodí Fiala pro pyrohy, tak teď mi to začíná dávat smysl.... ;-) :yes:
Avatar - white label
30. 7. 2012 22:14
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Nechodí k nám na pirohy, ale na domácí ořechové laskonky (do denního baru ve stylu moderní kavárny-cukrárny). ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 22:18
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Já si nebyl jistý, jak mi to utkvělo v hlavě, navíc špatně napsáno. Pyrohy by.asi mohli jíst jen hasiči. :-)
30. 7. 2012 23:33
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Na svých provozovnách mám 9g na hrubší mletí, tzn espresso 20-30ml teče těch 22s. Ristretto mám ukončené po 15. vteřině extrakce, tzn, cca 15-18ml..... je to obča mazec hostům vysvětlovat, že espresso není velký hrnek čehosi.....
p.s. Jaké používáš mašiny White? já používám Victoria Arduino ADONIS, viz odkaz: [odkaz]
Avatar - white label
30. 7. 2012 23:47
Re: Kafe bez kafe, ČR = Praha
Proč při objemu 20-30 ml na hrubší mletí?
Při tomto menším objemu zkus dát logicky naopak jemnější mletí a gramáž stáhni někde mezi 7 až 8g (dobře utlačit) a poteče ti to přibližně stejnou dobu. Chuť bude bude "plnější" a jako bonus ještě ušetříš. Jaký máš mlýn?

Dřív jsem měl delší dobu Faemu a teď mám (od listopadu 2011) Elektra Aletta a vzduchem chlazený nízkotáčkový mlýn Elektra Nino:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - Pekelná Micinka
31. 7. 2012 00:55
Re: dČR = Praha
Mno jo, baristi... :-) Z toho co znám, je těm jménům nejblíže Elantra >:-[] , jinak nemůžu sloužit.. :*)
31. 7. 2012 11:06
Re: dČR = Praha
mlýnky používám Victoria Arduino Mythos, je to v podstatě překábátěný Nuova Simonelli.... [odkaz] je to bezzásobníkový mlýnek takže každou dávku mele zvlášť..... Když jsem měl nastaveno jemnější mletí, tak se stávalo, že káva tekla pokaždé jinou dobu.... ale to bylo hlavěn tím, že servírky dostatečně často nečistily sítka v hlavách..... ono když dělají v průměru 200 káv za den, tak ono to ani dost dobře nejde, když k tomu mají celý bar, zákusky, poháry atd atd.......
tohle nastavení jsem dělal hlavěn podle chuti a ta je subjektivní :-)
kde máš provozovnu??
Avatar - white label
31. 7. 2012 11:51
Re: dČR = Praha
Trend "jednoporcových" mlýnků bez "kolotoče" je jasný, to má samozřejmě i ta Elektra Nino.
V Tchibech teď přezbrojili mlýnky a přešli z klasického MACAPu s "kolotočem" na dvojmlýnky, kdy jedna strana mele víc nahrubo (delší kávy) a druhá víc na jemno (kratší kávy), takže mají dobu extrakce podobně dlouhou jak u kratších tak delších ("českých") káv. Taky jsem uvažoval o druhém mlýnku na hrubší mletí, ale pak jsem si říkal. že nebudu to pití českého "presa" (namísto espressa) podobně podporovat. Kdo chce "kýbl presa", ať trpí a kdo chce skutečné espresso, ať si to naopak užije. Bohužel je fakt, že naprosté většině lidí se u nás pořád espressem s objemem 30 ml nezavděčíš, naopak. Mnohdy tu máme lepší techniku, než v italských barech, ale na přání českého zákazníka z toho pak stejně teče dlouhá břečka.

P.S. Jinak pokud před každou kávou krátce odpustí obsluha trochu vody (přes hlavu do které následně dává páku), neměla by se během jednoho dne ucpat, děláme tak 150-200 káv denně, kávu meleme poměrně na jemno a nemáme s tím problémy.
Avatar - white label
30. 7. 2012 21:07
Re: dČR = Praha
Proboha, normální espresso a 100 ml objemu (místo max 30 ml). 8-s >:-[]
A těch 7% obsah kávy, tak to je snad ještě větší nesmysl, káva není cukr, který se rozpustí ve vodě. >:D
Jeslti sis toho nevšiml, tak těch 7-8g kávy zůstává v páce a voda přes ně pouze pod tlakem protéká, rozhodně se všechna ta káva do vody nerozpustí (na rozdíl od kávy rozpustné), ale pouze "vyluhuje" (extrakce), podobně jako třeba čaj.
A když někdo náhodou pije kávu s logrem, taky ji obvykle logicky nevypije, ale nechá logr na dně, prostě káva není sirup. ;-)
Další u nás velmi rozšířený omyl spočívá v tom, že si spousta lidí myslí, že čím déle se nechá voda protékat, tím slabší (ménší obsah kofeinu) káva bude, protože má větší obsah vody. Je to přesně naopak, čím déle voda protéká, tím vyšší je obsah kofeinu. Nejméně kofeinu má tedy ristretto, které má sice nejmenší objem vody, ale extrahuje se nejkratší dobu. Ideální doba pro extrakci espressa je cca 25 sekund, při další extrakci se zvedá obsah kofeinu a rychle klesá chuťová kvalita espressa, přičemž při objemu cca 50ml a více už se prakticky o žádné espresso nejedná.
[odkaz]
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 22:09
Re: dČR = Praha
No je to fajn, jenže kdybych si dal takhle malou kávu pro chuť, tak si musím dát dvě další abych měl pocit, že jsem si to mohl vychutnat.
Avatar - white label
30. 7. 2012 22:20
Re: dČR = Praha
Proč, to si jen myslíš, protože jsi tak byl zatím zvyklý, hodně lidí se naučí pít správné espresso v Itálii (třeba i po kratším pobytu) a k pití "kýblů" už se pak nikdy nevrátí, znám hodně takových případů. Ke kávě si můžeš dít libovolné množství vody, káva se nepije na žízeň, ale na chuť.
Jak by ses díval třeba na Itala, který by si třetinku Plzně zředil půllitrem vody, nebo jak by se na tebe dívali v Japonsku, kdybys chtěl jejich tradiční čaj nechat luhovat místo 10 minut, celou hodinu? :-)
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 22:30
Re: dČR = Praha
No... v Japonsku by ze mě tedy asi radost neměli. >:-[] >:D
Avatar - white label
30. 7. 2012 22:51
Re: dČR = Praha
A v Itálii je to v principu stejné, stačí když si tam objednáš třeba cappuccino v jinou denní dobu, než ráno/dopoledne a jen podle toho hned ví, že jsi cizinec... ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 23:30
Re: dČR = Praha
To je možné, já narážel na svůj častý způsob přípravy čaje. Zaleju, jdu něco dělat, vzpomenu si... >:D ;-)
Avatar - white label
31. 7. 2012 00:11
Re: dČR = Praha
S kávou to děláš podobně? >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
31. 7. 2012 01:10
Re: dČR = Praha
S kávou to mám tak, že ji nepiju, a když, tak je to spíš mlíko "ochucený" nějakým instantem, co tu doma máme. Abych ti osvětlil přesnou přípravu, plnou čajovou lžičku rozpustné kávy vsypeš do 270?ml sklenice (prostě ta lisovaná z IKEA), zaliješ vařicí až vroucí vodou (prostě jaká je, když si vzpomeneš, že si jí dal vařit, někdy je třeba znovu ohřát) do cca půlky, zamícháš, necháš pár minut odpočinout, osladíš dle libosti, doleješ polo nebo plnotučným mlékem, tak, aby to mělo tak 35 stupňů a dalo se to rovnou pít a "podáváme". Pijeme zdatnými hlty, abychom nápoj zkonzumovali do tří minut, jako mazák doporučuji pít ve stoje. Pokud si kuřák, cigareta dobře doplní. Takže jsem takový "kávový" barbar. Doufám, že jsem tě moc nešokoval. >:-[]
Avatar - white label
31. 7. 2012 01:26
Re: dČR = Praha
:-| :-O ;-\ :'-( 8-s
S tebou to je těžké, to je jako přesvědčit Rusa, nebo Poláka, aby přestali pít svoji oblíbenou vodku po 100 gramech a začali pít nějakou prémiovou, nebo luxusní, jen po 2cl. >:D
Avatar - Pekelná Micinka
31. 7. 2012 01:39
Re: dČR = Praha
Já si to "kafe" dělám docela sporadicky... Aspoň si provětral smajlíky, takovouhle postupku si už dlouho nedal. :-) PS. když voni to dávaj i na hroby, jezdí na to i ten poslední ZIL, a když zmrzne ta za oknem, poznaj, že je čas si dát jedno tekutý deko a začít to řešit. Tohle s těma vyvonějma patokama ze západu nemůžou. >:D
Avatar - white label
31. 7. 2012 02:14
Re: dČR = Praha
Něco na tom asi bude, dobrou... :-)
Avatar - Ronault.
31. 7. 2012 21:12
Re: dČR = Praha
hele, taková prémiová Zubrowka není vůbec špatná ;-)
Avatar - white label
31. 7. 2012 21:33
Re: dČR = Praha
Raději zubrovwku, nebo přímo vwlkovwku... >:-[]
31. 7. 2012 10:12
Re: dČR = Praha
:yes:

P.S.: Uz sem pochopil, proc mas tolik casu diskutovat na ACZ ;-)
Avatar - white label
31. 7. 2012 11:59
Re: dČR = Praha
Jak to myslíš? To jako, že máme asi málo hostů... :-O >:D
31. 7. 2012 12:40
Re: dČR = Praha
Nepredpokladam ze bych te bezne zastihl pendlovat mezi stoly s tacem v ruce :-) Spis te vidim jako tichy dozor u malyho stolku s novinama v ruce, co si obcas odskoci pokecat kdyz prijde dobrej host nebo znamej... ;-)

btw. Moje vysneny povolani je "kavarensky povalec" >:D
Avatar - white label
31. 7. 2012 13:26
Re: dČR = Praha
S tácem v ruce sice obvykle opravdu nependluji, ale je spousta věcí, která si dělám zásadně sám (a nemyslím jen papírování jako mzdové účetnictví, nebo banka) a často v noci, kdy už tu jsem úplně sám. Třeba ke zmrzlině nikoho nepouštím, tedy kromě prodávání, a to ji děláme docela dost, teď nově už na dvou místech.
Avatar - Pekelná Micinka
31. 7. 2012 15:00
Re: dČR = Praha
Tak to se tě tedy zeptat musím. Jak můžeš bejt tak krutej a zabíjet slabší bytosti, jen kvůli potěšení ostatních? Nebo snad chceš říct, že takovej purista barista, kterej ke zmrzlině nikoho nepustí, používá místo drcenejch šmoulů chemickou náhražku!?! >:-[]
Avatar - white label
31. 7. 2012 15:08
Re: dČR = Praha
Neboj, modrou šmoulovou zmrzlinu jsem nikdy nedělal, nedělám a dělat nebudu a Gargamel taky nejsem... ;-)
Ale místní konkurence z Albánska ji samozřejmě nabízí, stejně jako "domácí" inkoustově modrou ledovou tříšť, po které pak mají děcka dlouho chemicky modrou "hubu"... 8-s
Avatar - Pekelná Micinka
31. 7. 2012 16:07
Re: dČR = Praha
Dej na mě, modrou mušíš mít! >:D Jinak, moje obecně nejoblíbenější je pistáciová.
Avatar - white label
31. 7. 2012 16:56
Re: dČR = Praha
Pravou (ne chemickou) pistáciovou mám taky rád, ale obecně nejoblíbenější zmrzliny vůbec jsou vanilková a čokoládová a i proto dělám právě tyhle. Vanilková je základ, bohužel právě vanilkovou u nás dost zmrzlinářů odrbává (dělají ji "vodovou")..., a i díky tomu jsem takový jednooký vanilkový král mezi slepými... ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
31. 7. 2012 21:57
Re: dČR = Praha
Hmm... vanilková, tu mám taky rád. :-)
Avatar - white label
31. 7. 2012 23:31
Re: dČR = Praha
Tak to bys měl co nejdřív přijet na pokec s Fialou... ;-)
31. 7. 2012 15:21
Re: dČR = Praha
:yes:

jestli nekdy prozradis kde presne to (v Kromerizi?) mas, rad se stavim ochutnat :-)
Avatar - white label
31. 7. 2012 15:50
Re: dČR = Praha
V Kroměříži možná brzo skončím, ale zatím jsem tam šťastně absolvoval jen svatbu. >:-[]
Je to taky Zlínský kraj, ale jeho opačný konec. ;-)
P.S. Jak to máš ke mně daleko ty, netuším, protože v profilu nemáš ani kraj...
31. 7. 2012 20:08
Re: dČR = Praha
Jsem z Brna, takze skoro soused :-) Uz sem si do profilu hodil aspon ten kraj, diky za tip. Kdyby neco, tak v ramci zachovani soukromi SZ, jinak gratuluju ke snatku >:-[] ;-)
Avatar - white label
31. 7. 2012 21:29
Re: dČR = Praha
Ten sňatek byl před šesti lety, ale na gratulace není nikdy pozdě... >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
31. 7. 2012 22:44
Re: dČR = Praha
Tak hlavně, že nebyl z rozumu, ale o té kvantitě a kvalitě už si psal výš, takže asi nebyl... >:-[] >:D ;-)
Avatar - white label
31. 7. 2012 23:30
Re: dČR = Praha
Ano, ten jen z rozumu určitě nebyl... ;-)
Avatar - BruceWayne
30. 7. 2012 12:40
Přiznám se
bagety a obložený napodobeniny chlebu nekupuji, max. 3x za rok si dám ohřátou klobásku v rohlíku u Lukoil. Chuť bagety je odporná a vysuší totálně ústa. Kávu jsem si nedal již přes rok, jen jeden automat vařil "jakš takš" dobře. Nejhorší snad jsou pumpy kolem Brna :no: a vlastně celá jižní morava je provar ;-\ Ceny jsou v CZ přemrštěný a služby velice bídné.
Rozbalit vlákno
8
30. 7. 2012 12:58
Re: Přiznám se
Tak nastesti jsou pumpy, kde ti udelaji normalni preso :-)
Avatar - BruceWayne
30. 7. 2012 20:14
Re: Přiznám se
Jo jo, ale kolik jich je že???? :-) Jenže, co je opravdu smutný fakt, že i v hospodách není většinou jídlo kvalitní. Se.re mě nabídka podobného znění: menu za 65.-Kč vč. nápoje. Buď je majitel samaritán nebo vaří sr.ačky. ;-)
Avatar - white label
30. 7. 2012 20:57
Re: Přiznám se
Sprznění cen za jídla (např. menu za 69,-, mnohdy i s kávou vodou a zákuskem apod.) je jeden z nejzásadnějších problémů v hostinské sféře u nás. Je to především levná cesta do kvalitativních pekel, zkuste si za to uvařit doma, budete s tím mít velké finanční potíže i když vynecháte režijní náklady, které hostinský vynechat nemůže, navíc jich má ještě mnohem víc (např. provoz toalet a další).
31. 7. 2012 12:53
Re: Přiznám se
Zase souhlas :yes:

Osobne kdyz jdu na menicko, tak do hospod, kde stava okolo 100 Kč. Existují ale i vyjimky, napr. v jedne vesnicce kousek od SK hranic si vzdycky fantasticky pochutnam na dokonalym menu paní domaci a majitelky v jedne osobe. Vari vetsinove z toho co sami vypestujou a je to znat. Cena onech obligatnich 69,- :-)
Avatar - white label
30. 7. 2012 20:50
Re: Přiznám se
Za to "normální preso" se u nás považuje "kýbl" vody vypuštěný ze stroje na espresso.
Takže (nejen) pump, kde ti udělají to "preso" je u nás poměrně dost, ale (nejen) pump, kde ti udělají skutečné espresso (případně ristretto), tak těch je bohužel výrazně méně.
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 21:32
Re: Přiznám se
A co teprve těch, kde ti k němu dají malou Milku, co? >:-[]
31. 7. 2012 10:25
Re: Přiznám se
Jasne, to "normalni preso" je v CR, nejen na pumpach, dost sirokej pojem :-) Porad je ale lepsi takrka cokoliv "vypustenyho ze stroje na espresso", nez Mr. Brown >:-[] Nastesti i v tomhle vidim zavan lepsich casu, na nekterych pumpach uz obsluha trochu tuší, i kdyz proti Italii jsme porad barbari...
Avatar - white label
31. 7. 2012 11:34
Re: Přiznám se
Třeba v Benzinách plus teď nově zavedli samoobslužné "automatické" kávovary.
30. 7. 2012 20:40
Kafe a bageta u pumpy,
nejlepší způsob jak si zkrátit život. :no:
Rozbalit vlákno
3
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2012 21:34
Re: Kafe a bageta u pumpy,
Nemyslím, bagety (záleží na typu) jsou podle mě o něco méně škodlivé než grimaso z fastfoodu.
31. 7. 2012 11:18
Re: Kafe a bageta u pumpy,
S tím fastfoodem celkem souhlasím.
31. 7. 2012 22:02
Re: Kafe a bageta u pumpy,
No každodenní stravování na benzínce asi nebude zrovna nejzdravější, ale jednou za čas, při dlouhé cestě - proč ne.