Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 06/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 127 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

V pořadí třetí generace vozu Škoda Superb se oficiálně představí na blížícím se autosalonu v Ženevě. Předsériové provedení jsme si vyzkoušeli již v rámci mezinárodní prezentace v Portugalsku, toho času však nesl maskovací polepy karoserie a zakryty byly také klíčové prvky interiéru.

V první polovině ledna jsme informovali o příchodu Škody Fabia Monte Carlo, která by se na našem trhu měla objevit začátkem června. Důležité novinky nám sdělil důvěryhodný zdroj, jenž nyní prozradil plánované změny u řady Rapid pro modelový rok 2016. V platnost by měly vejít 22. kalendářní týden letošního roku.

V nejlidnatější zemi světa se bude vůz také vyrábět, jako první Renault v historii. Je to možné díky dohodě z 16. prosince 2013 mezi Renaultem a čínskou firmou Dongfeng. Na jejím základě vznikla společnost Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC) se sídlem ve Wuhanu. Jde v zásadě o jediný způsob, jak se mohou evropští výrobci vyhnout vysokým clům na dovoz automobilů do Číny.

Nový Ford Focus RS již známe, oficiálně se vůz představil 3. února a strhl na sebe pozornost celého automobilového světa. Má totiž přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,3 litru a výkonu přes 320 koní původem z Fordu Mustang, manuální převodovku, klasickou ruční brzdu a pohon všech kol, kterému nechybí ani vektorování točivého momentu zadního diferenciálu.

Když už se zdálo, že sedmé pokračování filmu Rychle a zběsile bude zase jenom pouhá „střílečka“ s emotivními scénami a rozbitými automobily, vstoupilo do celé věci úmrtí jednoho z hlavních protagonistů. Zní to sice otřesně, ale lepší propagaci film, který vstoupí do českých kin začátkem dubna, snad ani mít nemohl.

Modely značky Porsche se zkratkou GT ve svém názvu mají představovat ztělesnění nejtěsnějšího možného propojení schopností pro jízdy v každodenním provozu a současně na závodních tratích. Nejinak je tomu i u Caymanu GT4, za jehož vývojem stojí závodní oddělení Porsche Motorsport ve Weissachu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)