Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 18/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 87 článků s novinkami a videi.

Přinášíme seznam těch, které mezi nimi vzbudily největší zájem. Které novinky a která videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Už je oficiálně potvrzeno, že se koncem příštího roku v Kvasinách rozjede výroba nového SUV s logem Škoda (a nejspíš také Seat), které se začne prodávat zkraje roku 2016. Informace jsou omezené, nicméně převažuje názor, že by mělo jít o plnohodnotného zástupce velkých SUV, tedy o přímého konkurenta Hyundaii Santa Fe, není ovšem vyloučeno, že vůz využije pro značku obvyklou strategii a bude se jednat o auto na rozhraní kompaktních a velkých SUV. Pak by šlo patrně o trošku větší alternativu Tiguanu, v tom případě by mezera mezi Yetim nebyla tak velká.

V prosinci loňského roku převzala dopravní policie sedm vozů Škoda Superb 3,6 FSI V6 s pohonem všech kol a dvouspojkovou převodovkou DSG, které tak nahradily v roli dálničních stíhačů vysloužilé Volkswageny Passat R36. Nyní je doplňují další tři exempláře ve stejné specifikaci.

Téměř čtyřicet let na trhu, pět generací, nespočet verzí a miliony prodaných vozů. Taková je bilance malého vozu Volkswagen Polo. Po pěti letech nyní přichází modernizace poslední verze, kterou navenek sice moc nepoznáte, ale jinak je poměrně výrazná. Novinku jsme otestovali v okolí Mnichova i jezera Tegernsee.

Za Porsche v současnosti "kope" nejen tenistka Maria Šarapovová, ale také bývalý závodník formule 1 a týmový kolega Sebastiana Vettela Mark Webber, jenž závodí se speciálem 919 Hybrid ve vytrvalostních závodech WEC (včetně 24 hodin Le Mans). Nyní je automobilka dala dohromady, aby závodní jezdec svezl tenistku v supersportu 918 Spyder. Jak to dopadlo, můžete v přiloženém videu posoudit sami.

Jejich revírem je těžký terén a řídké bláto si dávají k snídani místo jogurtu. Jak jinak si totiž vysvětlit záběry z přiloženého videa, než že je jízda terénem pro pár chlapíků z Ruska radostí a snad možná i životním stylem? Nakonec zřejmě ani ne pouze samotných řidičů, ale také jejich letitých Uazů, Gazů a dalších automobilů, které se s řídkým blátem, kolejemi a hlubokými brody perou skutečně se ctí.

Renault chce zpátky rekord Severní smyčky Nürburgringu pro sériové předokolky, který mu letos uzmul Seat s modelem Leon Cupra 280. Francouzská automobilka proti španělskému soupeři nasadí speciálně upravenou verzi Méganu RS.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
6. 5. 2014 09:51
A co Bartošová?
Tu nikdo nečetl? Posílal si to mezi sebou celý český internet :-)
Avatar - Honza Mička
5. 5. 2014 23:22
Re: benzín nebo diesel
Dobrý den,

záleží na tom, v jakém režimu se většinu času pohybujete. Pokud dálnici okusíte jen občas a vyhovuje vám klidnější způsob jízdy, nebál bych se motoru MPI, který dává dostatečnou jízdní dynamiku, mimo město vám nevysaje peněženku a z dlouhodobého hlediska budete pouze měnit olej, filtry a každých 60.000 km svíčky (alespoň 1.2 HTP to tak má).

Univerzálním zbožím ale bude slabší TSI, které si v konečném důsledku nevezme o moc více než turbodiesel 55 kW, za který by se příplatek 44 tisíc vrátil až za dlouho.

Za sebe tedy jednoznačně 1.2 TSI 66 kW :-)
5. 5. 2014 18:13
benzín nebo diesel
[odkaz]
Děkuji za odpověď