Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 20/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 101 článků s novinkami a videi.

Přinášíme seznam těch, které mezi nimi vzbudily největší zájem. Které novinky a která videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Škoda Octavia se počínaje květnem dočkala nové luxusní verze, tradičně nazvané Laurin & Klement. Její ceny začínají na částce 644.900 korun za benzinové 1.8 TSI o výkonu 132 kW. Za kombi se připlácí 30.000 korun.

Mnoho automobilů bylo navrženo s designem, který zdatně odolává stárnutí a neohrozí jej ani příchod vozidla nové generace. V některých případech je tomu tak kvůli pečlivé práci s takovými tvary, které se opírají o osvědčené hodnoty a neexperimentují – namísto toho citlivě dekorují uhlazené plochy a pečlivě tvarovanou hmotu karoserie. Jindy je příčinou nadčasovosti nějaké osobité řešení, jež ani v době generační obměny té které modelové řady nestihlo zevšednět. V obou případech jde o potvrzení kvality práce týmu designérů.

Ani ve Škodě Auto ale určitě nebudou příští rok sedět se založenýma rukama. Kolegové z webu Autoforum přišli s informací zevnitř automobilky, že se na oslavu 40 let 130 RS chystá speciální verze modelu Octavia RS. Z úcty k tehdy velmi slušně motorizovanému kupátku, které dávalo z motoru o objemu 1,3 litru více než slušných 140 koní (103 kW) by se Škoda neměla spokojit s "racingovými" polepy, ale mělo by dojít ke zvýšení výkonu přeplňovaného dvoulitru TSI.

Spíše než na firmu Hot Wheels je však přiložené video reklamou na Hyundai Veloster. Jednoduchý příběh zahrnuje chlapíka jménem Aaron Ross, kterému to jde náramně na kole BMX. Po „roztáhnutí“ mocným rat rodem ukazuje týmu závodníků, jak je snadné jezdit po kolmé zdi.

Bílé kupé Porsche 356 z roku 1953 s malým plochým čtyřválcem za zadní nápravou může disponovat výkonem maximálně 51,5 kW. I přesto patří k oblíbeným autům Jeffa Zwarta, zvyklého řídit Porsche 911 GT2 RS při závodu na vrchol hory Pikes Peak, ale zároveň obdivujícího nejstarší Porsche 356. Tento exemplář si Jeff pořídil před deseti lety pro natáčení reklamního snímku o Porsche Cayenne a už si jej nechal.

Do kin míří třetí pokračování hollywoodského velkofilmu Transformers. Film, v němž hrají klíčovou roli mimozemští roboti, pohybující se po planetě Zemi především v podobě automobilů známých, zejména amerických značek, byl pojmenován Transformers 4: Age of Extinction a lidské rase pochopitelně zase půjde o kejhák, takže se bude sakra hodit pomoc Optima (nikoli Kii), Bumblebeeho a dalších. Co je ovšem zajímavější, auto-robotské portfolio rozšíří Lamborghini Aventador LP 700-4 a to si buďte jistí, že tenhle italský supersport nebude za klaďase.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)