Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 27/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

V dějinách kompaktních hatchbacků najdeme novátory, experimentátory s materiály či například brilantní stylistická díla. Připomeňme si deset modelů této třídy, které by neměly zapadnout.

Volkswagen Passat osmé generace je zcela novým automobilem, který je postaven na modulární platformě MQB pro vozy s příčně uloženým motorem. Oproti minulé generaci je až o 85 kilogramů lehčí, což zajistilo zhruba o 20 % úspornější provoz. Zároveň však narostl prostor pro posádku a se změnou rozměrů došlo ke kompletní změně vnějších proporcí.

O nadcházející osmé generaci (evropského) Volkswagenu Passat už toho víme spoustu díky úniku technické prezentace a asi by bylo dost naivní, očekávat od německé automobilky nějakou dramatickou změnu vzhledu. I přesto je jeho nadcházející premiéra očekávána s velkým napětím, jedná se totiž v evropské střední třídě o klíčový model, s nímž se konkurence chtě-nechtě musí porovnávat.

V rámci The Drift Chronicles se San Nalven snaží důkladně prozkoumat svět driftování. Nejen v případě severoamerické Formula Drift Series vidí diváci nejčastěji jen pozlátko v podobě naleštěných závodních strojů, oblaků kouře s pneumatik, řevu motorů a úsměvů úspěšných jezdců.

Zkraje června překonal britský rallyeový jezdec Mark Higgins sám sebe, když se opětovně stal držitelem nejrychlejšího automobilového času na trati motocyklového závodu Tourist Trophy na ostrově Man. Toto video dokumentuje jeho rekordní jízdu, jejíž průměrná rychlost činila 187,29 km/h. Trať má délku 37 mil (59,5 km) a Higgins ji zvládl za 19 minut a 15 sekund.

Ferrari 312 PB bylo posledním skutečným sportovním prototypem, než se vzpínající se koník zcela přeorientoval na formuli 1.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)