Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 31/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Konec Chevroletu na českém trhu může trápit majitele již zakoupených aut, kteří se mohou strachovat o to, že už nebudou mít vůz kde servisovat. Kvůli možným obavám majitelů aut značky Chevrolet zveřejňujeme odpovědi na nejzásadnější otázky, které je mohou trápit.

Poté, co byla hvězda motoristického sportu šest měsíců v umělém spánku, se již bohužel nepředpokládá, že bude někdy Michael Schumacher stejný jako dříve. Není se tedy čemu divit, že jeho manželka Corinna prodává soukromé letadlo Dassault Falcon 2000LX, se kterým Michael běžně nalítal 300 až 400 hodin ročně. Ostatně starost o takovýto stroj taky něco stojí a celá rodina se nyní soustředí hlavně na co nejkvalitnější rehabilitaci slavného závodníka.

Když vidíte BMW 2 Active Tourer poprvé naživo, napadne vás jedna věc – zatímco na fotkách je auto podobné některým jiným středně velkým MPV, v reálu, kdy vyniknou naplno všechny záhyby a detaily karoserie, si ale vůz s ničím jiným nespletete, což je dobře. Jestli je ale auto přitažlivé, již necháme na vašem posouzení.

Auta vybavená samočinnými parkovacími pomocníky si sama najdou vhodnou mezeru, umí do ní zajet podélně, některá nejen pozadu, ale i popředu. Existují dokonce vyspělé systémy, které tento manévr zvládnou i napříč. Někteří výrobci je vybavili opravdu chytrou elektronikou, jinde se „krabičky“ chovají trochu svéhlavě a i průměrně zkušený řidič zaparkuje lépe. Inu, jsou to vlastně jen stroje a vymysleli je pouze lidé. Zadní čidla či kamery se v praxi uplatní spolehlivěji. Ale není špatné sedět za volantem, jen šlapat na pedály a sledovat, jak se hlavní ovládací prvek v autě otáčí sám.

Bugatti Veyron Super Sport je podle Guinnessovy knihy rekordů nejrychlejším sériovým autem světa. Rekordní rychlostí jel na speciálním vysokorychlostním okruhu Ehra-Lessien v Německu, nyní ale Veyron Super Sport v USA dokázal, že bezmála 400 km/h umí jet i na běžné silnici.

Pro zákazníky, kterým se Focus ST s výkonem 184 kW zdá málo výkonný, chystá Ford extrémnější nářadí – Focus RS. S novou generací tohoto hot hatche se vývojáři automobilky již projeli po slavné Severní smyčce Nürburgringu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)