Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 36/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Střední třídu netvoří jen velkosériové sedany, které jsou velmi často k vidění v každodenním provozu. V historii této kategorie najdeme také díla zasluhující zvláštní pozornost. U každého z nich je tomu tak z jiného důvodu. V jednom případě je řeč o geniálním prostorovém řešení karoserie, jež zároveň připravila půdu pro vznik zcela nové karosářské kategorie, jinde se zase můžeme setkat s dílem, které se vymyká všem zavedeným pravidlům a představuje tvary, jejichž pojetí a celkové uspořádání přímo vychází z provedení předchozích generací daného modelu.

Oficiálně se nová malá Škodovka představí za necelý měsíc na pařížském autosalonu (konkrétně 2. října), kde budou také zveřejněny základní ceny. Výrobce jí však přikládá velkou důležitost a tak již v předstihu sezval omezenou skupinku novinářů z několika zemí na ochutnávkové svezení v posledních předsériových exemplářích.

Potkáváte ji poměrně často a v hojném počtu. Přesto se však málokdo pozastaví, odhlédne od frekventovanosti a zamyslí nad tvarovými vlastnostmi, z nichž některé bychom si s malým hatchbackem Škoda Fabia za běžných okolností nespojovali.

Tentokrát se BMW zaměřilo na nepříliš známé sportovní kupé 1600 GT ze šedesátých let. Tento elegantní automobil s dvoudveřovou karoserií není tak úplně čistokrevným zástupcem své značky, protože se původně jednalo o model automobilky Hans Glas GmbH z Dingolfingenu.

Na jaře roku 2011 se pod značkou Samsung představil koncept velké sedanu SM7, jehož sériová podoba byla uvedena na trh koncem léta stejného roku. Letos nastupuje tento největší model své značky v omlazené podobě.

Původní K.I.T.T. velmi dobře ztvárněný černým Pontiacem Trans Am třetí generace byl nahrazen lehkou dodávkou Trafic a pozici Michaela Knighta zaujal mnohem praktičtější Michael Craftsman.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)