Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 45/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Řeč není o Aveu či Cobaltu, nýbrž o dvojici vrcholných sportovních modelů Corvette a Camaro. Ty si za mnoho desetiletí vydobyly značné renomé ve všech částech světa. Proč tedy s nimi fotbalisté slavného klubu nechtějí jezdit? Populární fotbalisté anglické Premier Leaque jsou známí pro dvě věci: skvělé dovednosti na trávníku a vlastnictví exkluzivních a tedy patřičně drahých automobilů prestižních značek. Jak píše britský The Daily Mail, vzhledem k jejich diskutabilním řidičským schopnostem není podle názoru britských novinářů žádný důvod k tomu, aby fotbalisté Manchesteru United ignorovali přítomnost zdarma poskytnutých Chevroletů Camaro a Corvette. Vedle řady jiných aspektů to vrhá špatný stín na hlavního teamového sponzora.

Soukromí zákazníci a zejména ti, kdo jednou budou vybírat mezi ojetinami, mohou mít i další důvod, proč zvolit něco skromnějšího. I kdyby bylo 2.0 Bi-TDI zkonstruováno a vyrobeno sebelépe, tak jde prostě o nesmírně složité soustrojí, jehož opravy z principu přesahují jakýkoli běžný rodinný rozpočet. Nevíme sice ještě, zda sestava dvou turbodmychadel bude rozdělitelná (jako u BMW), nebo vyměnitelná pouze vcelku (jako u Mercedes-Benzu), ale je tu celá řada dalších věcí, s nimiž už historická zkušenost je.

Jaký ostrý hatchback máme vlastně nejraději a proč? To jsme se rozhodli v redakci Auto.cz zjistit. Každý z redaktorů vybral svou desítku ze všech dostupných hothatchů na trhu a ty, které byly voleny nejčastěji, se nakonec staly finalisty. Výslednou desítku všichni redaktoři obodovali procenty a průměr těchto procent vám nakonec přinášíme u každého z vozů jako naše hodnocení. Největší rozptyl jsme zaznamenali u malého ostrého Fordu, někteří z redaktorů mu dali 50%, jiní 95. Plného stoprocentního hodnocení se dočkal jen jeden hatchback z Francie, a to pouze od jediného redaktora. Naopak vozidlo, které by dříve v podobném výběru chybět nemohlo, tedy Clio RS, se tentokrát do desítky neprobojovalo.

Obrovské množství práce museli filmaři vynaložit na natáčení tohoto videoklipu. Na něm totiž litrová čtyřkolka Polaris brázdí lesní trať nedaleko Mount Bakeru ve Washingtonu. Jedná se o jednu z nejnáročnějších terénních tratí plnou skoků a překážek, s čímž si však úžasně ovladatelná a vyvážená čtyřkolka poradí s nevídanou lehkostí. Ostatně podívejte se sami.

Lidem z východního bloku může připadat Trabant jakožto sběratelský vůz velmi zvláštní, zejména když si mnozí pamatují silnice plné modrého dýmu z dvoutaktních motorů. Po celém světě však existují lidé, které podobný stroj z Duroplastu stále přivádí v úžas a touží jej vlastnit. Jedním z nich je i americký nadšenec z Connecticutu, který svůj Trabant 601 S koupil přes Ebay a nechal si jej dovézt z Německa. Jak se mu s autem jezdí a proč si jej pořídil? To se dozvíte ve videu.

V průběhu třetího říjnového týdne jsme zveřejnili zprávu o problémech Aleše Lopraise se schválením Tatry Queen 69 pro nadcházející ročních Rallye Dakar. Přestože stejný vůz loňským regulím vyhověl (a dostal homologaci do roku 2018), nyní už tomu tak není, a než by InstaForex Loprais Team 69 stávající speciál přepracovával, raději se vydal cestou menšího odporu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)