Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DR Motor v Ženevě 2010

Ondřej Láník
Italská společnost DR Motor Company s.p.a založila své podnikání na importu a úpravách čínských automobilů na italský trh.

Italská společnost DR Motor Company s.p.a založila své podnikání na importu a úpravách čínských automobilů na italský trh.

V roce 2006 představila modely DR3 (Jonway) a DR5 (Chery Tiggo) na Bologna Motor Show a krátce na to je začala prodávat prostřednictvím sítě supermarketů Iper. Na konci roku 2008 měla DR Motor na kontě necelé 2 tisíce registrací modelu DR5, což lze považovat za úspěch. Dnes má značka 60 dealerství pokrývajících 78 % území Itálie. DR Motor dealerskou síť dále rozšiřuje. V roce 2009 dosáhl počet registrací v Itálii 5 tisíc vozů značky DR a obrat vzrostl na 50 milionů Euro.

V současné době jsou v nabídce modely DR5 (SUV) a DR1 (mini automobil Chery A1). Letos v dubnu přijde malý hatchback DR2, v létě pak crossover DR3.

V Ženevě značka vystavovala také dva připravované modely, které mají zatím pouze kódová označení CW20 a SW21. DR Motor plánuje v Itálii vyhlásit soutěž, ve které by měli Italové pro novinky vybrat vhodná jména. Oba vozy patří délkou 3,86 m k populární kategorii malých vozů, ale jde spíše o crossovery. CW20 připomíná styl nepravých SUV, SW21 je malým kombi s vyšší stavbou karoserie (1,58 m).

Součástí úprav prováděných v Itálii je instalace nových motorů, resp. přestavba na spalování LPG nebo CNG. Pod kapotou jsou čtyřválce 1,3 l (61 kW) a 1,5 l (77 kW).


Ondřej Láník