Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dvouletá záruka na vozy Škoda, Seat a VW

Martin Šidlák
Diskuze (1)
Prodlouženou dvouletou záruku začaly od 1. listopadu poskytovat na své vozy zakoupené v České republice tři značky koncernu Volkswagen – Škoda, Seat a Volkswagen...

Prodlouženou dvouletou záruku začaly od 1. listopadu poskytovat na své vozy zakoupené v České republice tři značky koncernu Volkswagen – Škoda, Seat a Volkswagen. Děje se tak v předstihu oproti nové právní úpravě vycházející z legislativy Evropské unie, která začne v České republice platit až od 1. ledna 2003.

Prodloužená záruka se vztahuje na všechny nové vozy prodané od pátku 1. listopadu v síti autorizovaných obchodníků. Stejně dlouhá záruka se vztahuje i na všechny originální díly a originální příslušenství. Všechny další dosud poskytované záruky zůstávají beze změny. U Škody jde konkrétně o 3 roky na vady laku, 10 let proti prorezavění karosérie a záruku mobility po dobu životnosti vozidla a u Volkswagenu o dvou nebo tříletou záruku na lak v závislosti na modelu a šesti-, osmi- nebo dvanáctiletou záruku proti prorezivění karoserie.

Martin Šidlák
Diskuze (1)