Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar E-Pace jako hot SUV: Jak by novince slušely ostré proporce?

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Britská automobilka před pár dny ukázala světu své druhé SUV, které se nabízí výhradně s dvoulitrovými čtyřválci. Ostřejší provedení by však mohlo přinést nejen silnější jednotku, ale i sportovnější vzhled.

Před dvěma týdny odhalila společnost Jaguar kompaktní SUV E-Pace. Jedná se o menšího sourozence dříve uvedeného modelu F-Pace, jenž sama automobilka označuje jako mládě. Když se podíváte na tvary automobilu, pochopíte proč. E-Pace není žádnou dravou šelmou, ale spíše roztomile uhlazeným koťátkem.

Pro zájemce o trochu ostřejší charakter připravil grafik X-Tomi sportovně střižený návrh s odznakem SVR. Vyznačuje se agresivnější přídí, na nárazníku nalezneme dva nové otvory, jeden na každé straně. Vůz dostal také větší kola a brzdy, celkově je posazen o poznání níže, takže na první pohled spíše než SUV připomíná hot-hatch.

A co by takový vůz ukrýval pod kapotou? Inspirovat se můžeme u konkurenčního Mercedesu GLA 45 či Audi RS Q3. Výkonný E-Pace by zcela určitě mohl atakovat hranici 350 koňských sil, které by poskytoval kupříkladu třílitrový šestiválec JLR.

Přetavení silnějšího provedení modelu E-Pace v realitu je bohužel nepravděpodobné. Zákazníci tak budou muset volit z aktuální nabídky zážehových a vznětových dvoulitrů se čtyřmi válci. Nejsilnějším agregátem je P300 se sympatickým výkonem 221 kW. Jeho ceník startuje na 1.461.922 Kč. Připomeňme, že se základním motorem lze E-Pace pořídit za méně než milion.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - 3_diamanty
26. 7. 2017 22:43
neslusi
taha to brucho po zemi a vlastne uz to ani nema DNA SUVecka ale razom to posobi ako nejaky tlusty prerasteny hatch... ked E-pace SUV tak jednoznace povodnu seriovku .. ziadne po zemi plaziace sa bodykity na akychkolvek SUV neuznavam ... gycovina proste
Avatar - Pekelná Micinka
26. 7. 2017 19:48
Vlhké mezitím
Opravdový Jaguar představil XJ 575.