Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Edo-Competition Ferrari 599 GTB Fiorano ve vývoji

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Německá ladičská společnost Edo-Competition se specializuje na tuning sportovních vozů a v její nabídce nechybí ani úpravy pro vozy značky Ferrari. Vedle modelů Marranelo, Superamerica a F430 by se již brzy mělo zařadit i Fiorano.

Ferrari 599 GTB Fiorano je již jako sériový automobil vynikajícím strojem, ale ve společnosti Edo Competition i na těch nejlepších supersportech dokáží vždy něco zdokonalit a nejinak tomu má být i v případě italského plnokrevníka.

Nástupce Maranella je již z výroby vybaven dvanáctiválcem o objemu 6,0 litru, který produkuje více než dostatečný výkon 456 kW (620 k) při 7600 ot./min a točivý moment 608 Nm při 5600 ot./min. Tyto hodnoty stačí dvoumístnému kupé v sériovém provedení k dosažení maximální rychlosti 330 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,7 s.

Společnost Edo-Competition zatím svou úpravu Ferrari 599 GTB Fiorano oficiálně nepředstavila, ale dá se předpokládat, že stroj zachycený na fotografii pod svou karoserií v bílém laku ukrývá nové výfukové potrubí, které poskytne ještě lepší zvukovou kulisu než současné standardní vybavení. Podobně jako u jiných supersportů se úpravce zaměří pravděpodobně i na podvozek a aerodynamickou výbavu vozu.

O sériovém Ferrari 599 GTB Fiorano si můžete více přečíst v článku - Ferrari 599 GTB Fiorano – to nejlepší z Maranella.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)