Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrické Porsche Taycan Cross Turismo dorazí dříve, než bylo v plánu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Porsche Taycan se ve své podobě pro sériovou výrobu představí v září letošního roku a i díky poptávce po tomto elektromobilu se máme již v příštím roce dočkat odvozeného modelu Cross Turismo.

Porsche i s ohledem na zájem ze strany zákazníků navyšuje a zrychluje své plány ohledně svých čistě elektřinou poháněných modelů. V případě modelu Taycan, vycházejícího z konceptu Mission E, již bylo potvrzeno, že jeho výroba bude oproti původním plánům výrazně navýšena.

Nejnovější informace, které se týkají elektromobilů značky Porsche, jsou ovšem zaměřeny na model, jehož základem se stane koncept Mission E Cross Turismo. Ten měl premiéru na loňském autosalonu v Ženevě a již tehdy byla zmiňována sériová výroba.

Na podzim roku 2018 pak bylo oznámeno, že Porsche Mission E Cross Turismo bylo schváleno pro zařazení do výroby. Tehdy bylo zmiňováno, že se představení vozu v jeho produkční podobě máme dočkat koncem roku 2021.

Podle nejnovějších informací se však máme dočkat již v příštím roce a samotná automobilka uvádí, že tento model bude na trh uveden jako derivát modelu Taycan s označením Cross Turismo. Podobně jako koncept pak má i sériový model představovat crossover, který bude schopen jízdy i mimo zpevněné vozovky.

Porsche v současnosti očekává, že do roku 2025 budou polovinu jeho prodejů tvořit modely s čistě elektrickým nebo hybridním pohonným systémem.

K tomu má vedle aktuálních hybridů a modelu Taycan s odvozeným provedením Cross Turismo pomoci i nová generace modelu Macan, která je očekávána po roce 2021 a vyloučeno není ani uvedení elektrifikovaného provedení roadsteru Boxster, o němž se má rozhodnout během letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

19. 3. 2019 13:44
Fuj to!
"Porsche i s ohledem na zájem ze strany zákazníků..."
J*bat takych zakaznikov, ktori namiesto 8-valca chcu (privelmi) tichu a tazku elektriku!
:no:
18. 3. 2019 18:40
.
Konečně nějaká automobilka má aspoň trochu reálná očekávání o prodejích elektrifikovaných aut.