Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromotorka od Alta Motors vypadá lákavě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Severoamerická společnost Alta Motors představuje přitažlivý koncept elektřinou poháněného motocyklu Dirt Tracker, který se možná již brzy zařadí do nabídky k jejím současným sériovým modelům.

Alta Motors, vystupující dříve pod značkou BRD Motorcycles, má v současnosti ve své nabídce elektromotorky Redshift MX a SM, z nichž první je určena pro motokros, zatímco druhá představuje zástupce kategorie supermoto.

Na One Moto Show pořádané v Portlandu v Oregonu ve dnech od 10. do 12. února letošního roku se odehraje výstavní premiéra konceptu Alta Motors Dirt Tracker. Ten již svým jménem dává najevo, že jeho tvůrci se inspirovali motorkami pro závody na hliněných oválech, ale štíhlá stavba konceptu zároveň mírně připomíná trialové speciály.

K technice konceptu prozatím nejsou k dispozici bližší informace, ale fotografie odhalují, že se sériovými modely sdílí jejich hliníkový rám a s největší pravděpodobností i pohonnou jednotku v podobě elektromotoru o výkonu 29 kW (40 k) a točivém momentu 163 N.m. Baterie modelů Redshift MX a SM je pak lithium-iontová s kapacitou 5,8 kWh, jejíž nabití na plnou kapacitu ze sítě 220V zabere 2,5 hodiny.

Koncept se vedle rámu a pohonné jednotky s baterií sériovým modelům přibližuje i exkluzivními komponenty odpružení značky WP a brzdového systému Brembo. Naopak se jim vzdaluje použitými koly a velmi lehce působící plastovou kapotou, kryjící horní část rámu.

Prozatím se sice jedná pouze o koncept, ale již nyní se očekává, že v případě pozitivních ohlasů veřejnosti dojde k zařazení tohoto modelu mezi sériové modely s cenou okolo 15.000 amerických dolarů (zhruba 380.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
1. 2. 2017 17:43
Počty jsou jednoduché
Výkon motoru 29 kW, kapacita aku 5,8 kWh,
Takže plný výkon je možné využít teoreticky jen 12 minut, a po započtení ztrát to bude ještě výrazně míň

Opravdu to vypadá tak lákavě ?